DünyaGündem

Alman Bild Gazetesi; FIFA Başkanı Platini olacak!..

Alman Bild Gazetesi; Blatter’in yerine FIFA Başkanı Platini olacak!.. Alman Bild Gazetesi; FIFA Başkanı Sepp Blatter’in Katar 2020’yle ilgili soruşturma açılmaması karşılığında emekli olacağını iddia etti. UEFA Başkanı Michel Platini’nin de FIFA başkanlığı için aday olacağını ileri sürdü…

Almanya’nın yüksek tirajlı gazetelerinden Bild, futbol dünyasını sallayacak bir iddia ortaya attı. HTSpor’un haberine göre, 2015’te FIFA başkanlığında 17. senesini dolduracak olan Sepp Blatter, aynı yıl gerçekleştirilecek olan seçimlerde adaylığını açıklamayıp emekli olacak. Ancak Blatter’in bir şartı var… İsviçreli futbol adamı, emekliye ayrılması karşılığında 2022 Dünya Kupası’nın Katar’a verilmesi konusunda ortaya atılan rüşvet iddiaları ile ilgili kendisine herhangi bir soruşturma açılmamasını istiyor.

YERİNE PLATİNİ GEÇECEK

Blatter’in emekliye ayrılmasıyla birlikte FIFA başkanlığı yarışında Michel Platini’nin eli güçlenecek. Her fırsatta FIFA başkanlığına aday olacağını belirten UEFA Başkanı Platini, Afrika ve Güney Amerika’da büyük bir oy potansiyeline sahip olan Blatter’in aday olmamasıyla büyük bir avantaja sahip olacak.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu