FutbolFutbolda ŞiddetGündemŞike ÇetesiŞike DedikodularıŞike Dosyaları

Melih Gökçek: Kanun aynı şekilde çıkacak olursa şike yapanların yanına kar kalacak

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından veto edilen sporda şike ve şiddet yasasına ilişkin önemli bir açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Gül’ün istekleri doğrultusunda yasada değişiklik yapılabileceğini belirten Gökçek, “Kanun aynı şekilde çıkacak olursa şike yapanların yaptıkları yanlarına kâr kalmış olacak diye düşünüyorum” dedi.

Kocatepe Kültür Merkezi’nde gazetecilerin sorularını cevaplayan Gökçek, şike yasasıyla ilgili mevcut kanundaki cezaların çok ağır olduğunu belirtti. Melih Gökçek, “Bu kadar ağır olmaması lazım. Çıkan kanunda maalesef bunlara af getiriyor. Cumhurbaşkanını gönderdiği kanunda değişiklik yapılıp yeniden gönderilmesidir” dedi.

‘Sizin hakkınızda da takipsizlik kararı var bu konuda ne düşünüyorsunuz?’  sorusuna Melih Gökçek, “Kimin suçu varsa o cezasını çekecektir. Biz sadece telefon konuşmasından bu tahkikata uğradık. Bir iş adamı yanıma geldi. Sadri’ye merak etme Aziz Bey’i bu maçta halledeceğiz dedim. Benim Aziz beyle aramda soğukluk vardır. Bunun şikeyle ne alakası var. Hala da aynı kanaatteyim” cevabını verdi.

Melih Gökçek; AK Parti’de hiçbir zaman çatlak olmaz

Şamil Tayyar ve bazı milletvekillerinin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e destek olduğunun hatırtatılması üzerine Gökçek, “AK Parti’de çatlak hiçbir zaman olmaz. Hiçbir şekilde çatlak olmaz. Bir konuda herkes aynı şeyi düşünmüyorsa çatlak mı olur” şeklinde konuştu.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu