DünyaFutbolGündem

201 kulübü temsil eden Avrupa Kulüpler Birliği, UEFA’dan şikayetçi

Avrupa Kulüpler Birliği, UEFA yönetiminde daha fazla söz hakkı istiyor. Çatı örgütleri, UEFA’yı Şampiyonlar Ligi’ni devralmak ile tehdit ediyor.

Kulüpler, UEFA yönetiminde daha fazla söz hakkı istiyor. Çatı örgütleri, UEFA’yı Şampiyonlar Ligi’ni devralmak ile tehdit ediyor. Ntvspor.net’in haberine göre, Avrupa futbolunda söz sahibi 2 çatı örgütü; “Avrupa Kulüpler Birliği” ve “Avrupa Profesyonel Futbol Ligleri”, UEFA’dan şikayetçi.

201 kulübü temsil eden Avrupa Kulüpler Birliği, milli maç takviminin değiştirilmesi talebini dile getirmişti. Birlik ayrıca, UEFA’nın karar alıcı organlarında daha fazla söz hakkı istiyor. Sorun çözüme kavuşmazsa, hem avrupa kulüpler birliği hem de Avrupa Profesyonel Futbol Ligleri, UEFA’dan ayrılma tehditlerini sürdürüyor.

Tehditlerin hayata geçmesi halinde, Şampiyonlar Ligi de pratikte el değiştirecek. Zira kulüpler ve lig yönetimleri, UEFA ve FIFA yönetim kurullarında yarı yarıya temsil hakkı istiyor. Aksi takdirde; “Avrupa Ligleri Şampiyonası” adı altında, yeni bir Şampiyonlar Ligi oluşturma fikri üzerinde çalışıyor.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu