FutbolGündem

Aydınspor’un hali içler acısı; 600 TL. için 2. Amatör Küme’ye düştü

Aydınspor’un hali içler acısı; 600 TL. için 2. Amatör Küme’ye düştü… Türk futbolunda “Efeler” olarak bilinen ve 1990-1991 sezonunun açılış maçında, Fenerbahçe karşısında deplasmanda aldığı 6-1’lik galibiyetle hafızalara kazınan Aydınspor’daki çöküş devam ediyor.

Hürriyet Gazetesi’nin haberine göre, siyah-beyazlı kulüp, Aydın Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’na 600 Lira vize ücretini yatıramadığı ve kulüp vize işlemleri için gerekli 4 evrakı teslim edemediği için, Aydın Birinci Amatör Küme’den, İkinci Amatör Küme’ye düştü.

Süper Lig’deki ilk sezonunda, özellikle Cezayir’den transfer ettiği Amani, Nunisi, Şerif Ouzani ve Kadiri gibi futbolcuların üstün performansıyla dikkatleri üzerine çeken ve Türk kulüplerinin transferde Afrika pazarına yönelmesinde etkili olan Aydınspor, halen “Fenerbahçe’yi kendi evinde en farklı skorla yenen” takım unvanını elinde bulunduruyor.

Kurulduğu 1966 yılından itibaren uzun yıllar 2. Lig’de mücadele eden Aydınspor, Teknik Direktör Necdet Zorluer yönetiminde, 1989-1990 sezonunda şampiyon olarak Süper Lig’e yükselmeyi başardı. “Efeler”, Süper Lig serüvenine tüm Türkiye’yi sarsan bir skorla başlangıç yaptı. Ege temsilcisi, 26 Ağustos 1990’da yapılan 1990-1991 sezonunun açılış maçında, Şükrü Saracoğlu Stadı’nda, yaklaşık 40 bin Fenerbahçeli taraftarın önünde, bir dönem Türk Milli Takımı’nı da çalıştıran ve son olarak Rusya’nın FC Anzhi takımında görev yapan Guus Hiddink yönetimindeki Fenerbahçe’yi, 6-1 yenmeyi başardı.

Süper Lig’den 1992-1993 sezonunda İkinci Lig’e düşen Aydınspor’daki kötüye gidiş, sonraki yıllarda da devam etti. Son 2 sezonunu Süper Amatör Lig’de geçiren Aydınspor, ekonomik sıkıntılar nedeniyle geçen sezon sahaya çıkamamış ve Kulüp Başkanı Aydın Çepni, buna gerekçe olarak “destek bulamamalarını” göstermişlerdi.

Sahaya çıkamadığı için Süper Amatör Lig’den 1. Amatör Küme’ye düşen Aydınspor’daki çöküş bununla da sınırlı kalmadı. Aydın Amatör Spor Kulüplerine (ASKF), kulüp vize işlemleri için 30 Temmuz’a kadar yatırılması gereken 600 lirayı yatıramayan ve gerekli 4 evrak ile kulüp karar defterini teslim edemeyen kulüp, 2. Amatör Küme’ye düştü.

Aydın Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu İl Temsilcisi Hakan Açıkgöz, vize işlemleri için kulüplere tanıdıkları süreyi Aydınspor için uzattıklarını, fakat buna rağmen kulüpten herhangi bir başvuru olmadığını ve vize ücretinin de ödenmediğini söyledi.

Hakan Açıkgöz, “Bu durumda yapacak bir şey kalmadı, Maalesef Aydınspor, talimatlar gereği 2. Amatör Küme’ye düştü. Grupları belirledik. Cuma günü fikstür çekilecek. Geçen sezon da Aydınspor 1. Amatör Küme maçlarına katılmamıştı. O zaman bu kararı tarafımıza bildirmişlerdi. Bu kez muhatap dahi yok. Aydın futbolu için üzüntü verici bir durum” diye konuştu.

Eski yöneticiler borç batağında

Aydınspor 2. Amatör Küme’ye düşmesinin yanı sıra, 2005-2011 yılları arasında kulüpte görev yapan 173 kişiyi de haciz ve icra işlemleri ile başbaşa bıraktı. Sosyal Güvenlik Kurumu’na yaklaşık 475 bin TL borcu olan kulübün bir çok yöneticisi, kurumdan gönderilen haciz yazılarıyla büyük sıkıntı yaşarken, bazı tanınmış iş adamlarının hesaplarına haciz konulduğu öğrenildi. SGK İl Müdürlüğü, dönem borçlarının ödenmemesi halinde haciz işlemlerine başlanacağını duyurdu.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu