FutbolGündem

Aykut Kocaman: En büyük avantajımız saha ve seyircimiz

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, kendi sahalarında bir vites daha büyüyen takımı olduğunu belirterek, “En büyük avantajımız; taraftarımız.” dedi.

UEFA Avrupa Ligi C Grubu’nda yarın Marsilya ile karşılaşacak Fenerbahçe’de teknik direktör Aykut Kocaman, Fransız futbolcu Moussa Sow ile basın toplantısı düzenledi.

Aykut Kocaman, öncelikli hedeflerinin Şampiyonlar Ligi olduğunu; ancak bunu başaramadıkların söyledi. Avrupa Ligi’nde devam ettiklerini hatırlatan Kocaman, “Zor bir periyot olacak. Takım geçen sezondan itibaren değişti. Düşündüğümüzden fazla oyuncu takımımıza katıldı. Uyum süreci biraz zaman alacak; ama Avrupa Ligi hemen başlıyor. Bu yeni takımın uyum ve alışma devresinde gruptan çıkmak, iddiamızı sürdürmek istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Kocaman, “Gruptan çıktığımız takdirde bu oyuncu yapısıyla önümüzün açık olduğunu düşünüyorum. Marsilya maçıyla başlıyoruz. Kağıt üstünde görünen tarafıyla tarihsel yapıları itibariyle birbirine yakın 3 takım grup birinciliği için yarışacak gibi gözüküyor. 3 takım kıyasıya mücadele edecek. Yarınki rakibimiz sezon başlangıç itibariyle son derece formda başladı. Son derece moralli ve formda çıkacaklar karşımıza.” ifadelerini kullandı.

Kendi sahasında bir vites daha büyüyebilen bir takım olduklarını kaydeden Kocaman, “Yarın en büyük avantajımız, taraftarımızla beraber içeride oynamak olacak. Yarın alacağımız galibiyet bize büyük bir moral getirecek. Formda ve moralle bir takımla oynayacağımızı biliyoruz ve bu bizim için bir avantaj.” diye konuştu.

Mehmet Topal ve Dirk Kuyt’ın durumuyla ilgili olarak da Kocaman, akşam yapacakları antrenmanın belirleyici olacağını, görüntü itibariyle Mehmet Topal’ın oynamaya daha yakın olduğunu dile getirdi.

Kocaman, sakat futbolcuların çokluğu ile ilgili olarak da “Bu kadar derin ve kaliteli kadro bu günler içindi. Sakat oyuncularımızın olması yarınki maça mutlaka etki edecektir. Ancak yarın hangi oyuncular çıkarsa çıksın Fenerbahçe formasını temsil eden en iyi kadro olacaktır.” şeklinde konuştu.

“PRESTİJ, GELİRLERDEN DAHA ÖNEMLİ”

Şampiyonlar Ligi’nden elendikten sonra lige daha fazla önem verildiği yönünde bir düşüncenin sorulması üzerine de Kocaman, böyle bir şeyin söz konusu olmadığını söyledi.

Kocaman, “Evet elde edilecek gelirler tabiî ki önemli. Ancak bu işin prestiji daha yüksek. Kupanın getireceği parayı elde etmek için harçananlar daha fazla. Kupanın getirdiği paradan çok prestiji daha yüksek. Gidebildiğimiz yere kadar gideceğiz kupaya asılmaya çalışacağız.” diyerek sözlerini tamamladı.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu