FutbolGündem

Aykut Kocaman; Turu geçme arzumuz çok yüksek!..

Aykut Kocaman; Turu geçme arzumuz çok yüksek!..  Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, yarın oynanacak Lazio maçı öncesinde NTV Spor’un sorularını yanıtladı. Camia olarak turu geçme isteklerinin çok yüksek olduğunu vurgulayan Kocaman, UEFA’dan gelebilecek bir cezayı düşünmenin bile korkutucu olduğunu söyledi.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, yarın oynanacak Lazio maçı öncesinde NTV Spor’un sorularını yanıtladı. Camia olarak turu geçme isteklerinin çok yüksek olduğunu vurgulayan Kocaman, UEFA’dan gelebilecek bir cezayı düşünmenin bile korkutucu olduğunu söyledi.

UEFA Avrupa Ligi’nde bu noktadan sonra her takımın şampiyonluğu hedeflediğini vurgulayan Aykut Kocaman, “Her karşılaşmanın öncesinde söylediklerimizden farklı bir durum yok ortada. Lazio güçlü ve zorlu bir takım. Zaten artık sona yaklaşılıyor, bu seviyede maçların zorluğundan ve takımların gücünden bahsetmenin anlamı bile yok. Bu saatten sonra 8 takımın 8’i de kupayı istiyor. Bunlardan bir tanesi de biziz. Buna uygun şekilde davranacağız” dedi.

Takım olarak turu geçme isteklerinin yüksek seviyede olduğunu söyleyen Kocaman, “Ne kadar doğru işler yaparsanız yapın, iki artı iki, dört yapmıyor. Ancak biz iki artı ikiyi, dört yapmaya çalışacağız. Turu geçme arzumuz çok yüksek. Sadece bende ya da takımda değil, bu istek tüm Fenerbahçe camiasında da mevcut. Umuyorum futbol şansı da yanımızda olur” ifadelerini kullandı.

Sahada rakipleri karşısında tedbirlerini aldıklarını ancak öncelikle kendi oyunlarına baktıklarını belirten Aykut Kocaman, “Ben olaya öncelikle; biz ne yapabiliriz diye bakıyorum. Rakipler karşısında bazı tedbirler tabii ki alacağız. Futbolun doğası zaten bu. Yapmadığınız zaman sizin ne yaptığınızın da bir anlamı kalmıyor. O zaman rakibi izlemeye başlıyorsunuz. Akhisar maçını ne kadar ciddiye alıyorsak, Lazio maçını da aynı şekilde ciddiye alıyoruz” diye konuştu.

Tekrar ceza almaları durumunda UEFA’dan gelecek cezayı, düşünmenin bile korkutucu olduğunun da altını çizen Kocaman, “Artık, bu saatten sonra cezayla ilgili bir şey düşünmek bile çok ürkütücü. Sadece Fenerbahçe maçı için değil, Türk futbolu için büyük bir darbe olur. ‘Allah korusun’ demekten başka bir şey gelmiyor elimizden. Ama artık düşünmemek lazım ve onun ötesine geçmek gerekiyor. Taraftarın öncelikli görevi, sahada futbolcunun bir adım öne gitmesini sağlamaktır. Son maçta bazı sıkıntılarımız oldu. Oyuncuların performansını artıracak, verimliliğini artıracak davranışları sergilemek zorundayız. Bu da destek olmaktan geçiyor” şeklinde konuştu.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu