FutbolGündem

Aziz Yıldırım’dan Mehmet Ali Aydınlar’a; Sen Galatasaray’ın başkan adayı mısın?

Aziz Yıldırım’dan Mehmet Ali Aydınlar’a; Sen Galatasaray’ın başkan adayı mısın?.. Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, pazar günü yapılacak kongre öncesinde bir basın toplantısı düzenledi. Başkan adaylarından Mehmet Ali Aydınlar’a sert eleştirilerde bulunan Yıldırım, “Sen Galatasaray’ın başkan adayı mısın?” diye sordu.

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, pazar günü yapılacak kongre öncesinde bir basın toplantısı düzenledi. Ntvspor’un haberine göre,  sözlerine, “Bu seçim, Fenerbahçe’nin 3 Temmuz’la bir yüzleşmesidir” diyerek başlayan Aziz Yıldırım, bu sürecin ve kalıntılarının sona ermeden Fenerbahçe’deki görevinin bitmeyeceğini söyledi.

Mehmet Ali Aydınlara birçok soru yönelten Aziz Yıldırım, Galatasaray’ın şampiyonluk kutlamasına katılan Aydınlar’a, “Sen Galatasaray’ın mı Fenerbahçe başkanlık adayısın?” diye sordu. İşte Aziz Yıldırım, basın toplantısındaki açıklamalarının tamamı…

“BELDEN AŞAĞI VURMADIM”

Geldiğim 1998 yılından bu yana Fenerbahçe’de neler yaptığımı, neler yapacağımı anlatacağım. Kötü de idare ettiğimiz zamanlar olmuştur, iyi de idare ettiğimiz olmuştur. Bir hesap faturasıdır. Bu hesap da pazar günü kongrelerde alınacaktır. Alınacak her karara saygılıyım. Bugüne kadar bu kürsü dışında hiçbir yerde konuşmadım. Belden aşağı vurmadım.

“3 TEMMUZ SÜRECİ BİTMEDEN BENİM GÖREVİM DE BİTMEZ”

Benim görev sürem 3 Temmuz’dur. Bu süreç ve kalıntıları sona ermeden Fenerbahçe’deki görevimiz bitmez, bitmeyecektir. Benim yönetim kurulum, Fenerbahçeli milyonlardır. Bu kongre, Fenerbahçe camiasına yapılan bir dayatmadır. Bu sade bir seçim değildir, bu Fenerbahçe’nin 3 Temmuz’la yüzleşmesidir. Fenerbahçe’nin tesisleriyle gurur duymak yerine ona çamur atmakla başladılar seçim kampanyasına.

“GÖZLERİNİ KIRPMADAN YALAN SÖYLEDİLER”

Gözlerini kırpmadan yalan söylediler ve oy almak uğruna Fenerbahçe’yi kötülediler. Tesisleşmeye çamur atarak seçim çalışamlarına başlayanlar Topuk Yaylası’nı kötüleyerek bizi kötülemeye çalıştılar. Türk sporu için yapılmış en büyük tesislerden Topuk Yaylası’nın kapısından yoğunluk nedeniyle Fenerbahçe başkanı bile geri dönmüştür.

“HER PROJE ELEŞTİRİLİR AMA EĞİTİME YAPILAN KATKILAR ASLA…”

Her projeyi eleştirebilirsiniz ama eğitime yapılan katkılarda ağzınızı açmamalısınız. Üniversite kurmaya çalışıyoruz. Durun yapmayın, gereksiz diyorlar. YÖK’ten onay çıkarsa 25 milyon dolar lazım. Fenerbahçe Üniversitesi için 25 milyo dolar bulamayacak kadar mıdır? Yönetim Kurulu çıkaramazsa, camiası çıkartır. Kongre’de bazı kötü niyetli insanların beklentisinin aksine güzel bir seçim yapılmasını arzu ediyorum.

“ÜNİVERSİTENİN PARASI HAZIR”

Fenerbahçe’nin para bulma gücü sonsuzdur. Borçlanmak istedikten sonra, parayı bulmak istedikten sonra her şartta Fenerbahçe yönetiminde kim olursa olsa her şeyi yapar ve bulur. Üniversitenin parası hazır, paralara ihtiyacımız yok, planı projeleri belli. Kısa zamanda bu da çözülmüş olur. 2014 yılında Fenerbahçe Üniversitesi’nin ilk adımları atılmış olur. Bu kadar mı anlamıyorsunuz bu camianın gücünü. Fenerbahçe Üniversitesi kurulacak. Fenerbahçe Üniversitesi, Fenerbahçe’ye şimdiden hayırlı ve uğurlu olsun Eğitim seçim malzemesi yapılamaz, tıpkı din gibi.

“FENERBAHÇE’NİN TÜSİAD’A İHTİYACI YOKTUR”

2015’teki olağan kongrede aldığımız evlerin akıbetini oylayacağım. Fenerbahçe’nin 500 milyon dolar borcu var diyorlar. Peki aktiflerine baktılar mı? Futbol A.Ş.’nin değeri 800 trilyon, Fenerium’un değeri ise 300 trilyondur. Futbol A.Ş.’nin toplam finansal borcu 137 milyon dolardır. Toplamda tüzel kişilere ve bankalara olan bor 200 milyon dolardır. Sürekli medyada zenginler kulübü, TUSIAD şu bu bir takım gruplar kulübü düzlüğe çıkaracaklarını iddia ediyorlar.

Zenginler kulubü mantığıyla Fenerbahçe’yi kalkındıracaklarını iddia edenler Fenerbahçe’yi tanımıyorlar, değerlerini bilmiyorlar. Fenerbahçe halkın takımıdır, değerleri seçim malzemesi yapılamaz. TÜSİAD’a ihtiyacı yoktur. Fenerhahçe halkın takımıdır. Zümrenin değil. Kimsenin seçtiği 10 tane zengine bırakılamayacak kadar büyüktür.

“KULÜPLERİ ZOR DURUMA DÜŞÜRMEK İÇİN KARAR ALMAYIN”

Son günlerde bir de Demokratik Fenerbahçe lafı çıktı, demokratik Fenerbahçe bizim 1 milyon üye projemizdir. Kongreden sonra eğer devam edersek tüzük kongresi yapacağız. Bu kongre, Fenerbahçe’ye hakim olmak isteyenlerin, Fenerbahçe’den sonsuza kadar tasfiyesi içindir. Buradan yargıya sesleniyorum, kulüpleri zor duruma düşürmek için karar almayın.

“KENAN EVRE LİSESİ’NİN YERİNE AVM VE OTEL”

Stat burada kalacak, hiçbir yere gidemez. Pendik’teki arazi amatör sporcuların başarıyı yakaladığı bir yer olacak. Oradaki amaç 10-15 tane futbol sahası yapmak, altyapıyı orada toplamak. 2014’te Kenan Evren Lisesi’nin yerine AVM ve otel yapımı için ihale yapacağız. İstinye Park benzeri Fenerland kuruyoruz. Kadıköy’teki tesisleri, Pendik’e taşıdıktan sonra. Ali Koç ve Ferit Şahenk’le görüştüm. Kalamış Yat Limanı için yapılacak ihaleye ya ortakla ya da tek başımıza gireceğiz. Yakında Kalamış Yat Limanı projesi ihaleye çıkacak. Fenerbahçe adıyla bir banka kurma çalışmalarımız devam ediyor. Bu projeler şahsımın değil, Fenerbahçe Spor Kulübü’nün projeleridir. Biz kaybedebiliriz de ama bu projelerin Fenerbahçe için yapılması gerekiyor.

“AYDINLAR ŞİKEYE İNANDI”

98 zihniyetine geri dönüş seziyorum. Bu zihniyetten nefret ediyorum. Kimler başkan olmaması lazım diye sorarsanız şunu söylerim: İki yüzlü olanların bu kulübe başkan olmaması gerektiğini düşünüyorum. Mehmet Ali Aydınlar’a anjiyo olduğunda yanıma geldiğinde; Fenerbahçe şike yapmamıştır, Fenerbahçe üzerinde oyun oynanmıştır dedim. Mehmet Ali bey ortada hiçbir şey yokken, savcılara gitti görüşme yaptı. Durum çok vahim, 5 maçın neticesini biliyorlar, belki bilgi hiçbir şey yok. Maalesef kendisi buna inandı, veya inandırdılar, veya inanmak zorunda kaldı. Bir şekilde bizim bunu yaptığımıza inandı. Bu kulüplerin suçsuz olabildiğini düşünseydi süreç buralara gelmezdi.

AZİZ YILDIRIM’IN AYDINLAR’A YÖNELTTİĞİ SORULAR…

2010-2011 sezonu şampiyonu kimdir? Fenerbahçe o sezon şike yapmış mıdır?  Sayın Şenez Erzik ile sayın başbakana bilgi vermek için gittiğinizde sayın başbakan size şike yapıp yapmadığını sorduğunda siz kendisine ne cevap verdiniz?

Ben Metris’ten yazı yazıyorum, 58. madde değiştirilemez diyorum. Fenerbahçe’nin şike yaptığına inanıyorsan bu uygulamaları yapacak mısın? A-Fenerbahçe’nin şampiyonluk kupasını Trabzonspor’a verecek misin?
Fenerbahçe’den puan silecek misiniz?
Fenerbahçe’yi 2 yıl Avrupa’ya göndermeyecek misin?
Fenerbahçe’nin kazandığı ekonomik geliri geri verecek misin?
Fenerbahçe stadına gelmemene rağmen rakip takımların onur konuğu olmanı nasıl açıklayacaksınız?

Senin Fenerbahçelilerin değil de Galatasaraylıların desteklemesi tesadüf mü? Sen Galatasaray’ın Fenerbahçe başkan adayı mısın? Geçmişteki mesai arkadaşların Lütfi Arıboğan, İlhan Helvacı ve Ebru Köksaldı’yı yeni yönetime alacak mısın?
Eğer başkan olursan TTF’de yaptığın gibi Galatasaraylılarla el ele vererek Fenerbahçe’yi Galatasaray’a mı katacaksın?
Sayın Rıdvan Dilmen ve Aykut Kocaman ile şike sürecindeki hedeflerinle ilgili neler konuştun?
Kozmik odanda olması gereken evrakın senin evinde ne işi vardı? Yoksa kozmik oda senin evin miydi?

Başkan olursan 19 maçta şike yaptığını söylediğin Fenerbahçe Kulubü, İbrahim Akın’a lisans verme şartı olarak, şikeyi kabul etmesi durumunda lisans vereceğini söyledin mi söylemedin mi? Bu konunun sayın Şansal Büyüka, İbrahim Seten, Rıdvan Dilmen, Murat Göğebakan, Egemen Adatepe, Mehmet Kızıl’ın olduğu ortamda konuşulduğu, bu konuyu sayın Mehmet Kızıl’ın onayladığını biliyor musun?

Şike yaptı dediğin takımının oyuncularına başkan olarak yüzlerine nasıl bakacaksın? Kulüpten kovacak mısın? Sayın Aydınlar’a soruyorum; İlhan Helvacı, Lutfi Arıboğan ve Cornu ile ne konuştun? Aydınlar, Fenerbahçe şike yapmamış diyorsa ben kalkar yarın onu alkışlarım.

“AZİZ YILDIRIM İLE İLGİLİ EVRAK BULAMAZSINIZ” 

Kulübün hesaplarında Aziz Yıldırım ile ilgili hiçbir evrak bulamazsınız. Bugüne kadar deplasmana götürdüğümüz insanlardan, Fenerbahçe ile alakalı bir yerde yediğimiz yemeğe kadar cebimden verdim. Ben başkan olana kadar 6 bin üye ile bu kulüp idare ediliyordu, şimdi ise 13 bin 20. Ortalıkta 98 rüzgarını estirenler, grupçuluk yapanlar Fenerbahçeli değil, Fenerbahçe üzerinden cep doldurmaya çalışanlardır. Bunlar kendi menfaatleri için her şeyi yaparlar. Sayın Aydınlar, Aziz Yılmaz senin yazanane gelip seni tehdit etti mi, etmedi mi? Sokağa çıkamıyordun, bugün onunla nasıl birlikte olursun? Fenerbahçe bir daha 98 yılına dönerse Fenerbahçe o zaman kaybeder.

“AYDINLAR’A KÖTÜ GÜNÜNDE DESTEK OLDUK, O BİZE OLMADI”

Fenerbahçe için gittik yatık. Buradaki güç Fenerbahçe’nindir. Şahıslar ancak katkı yapar. Biz Aydınlar’ın kötü gününde destek olduk, o bize kötü günümüzde destek olmadı. Türkiye’ye ilk defa Avrupa Şampiyonluğu getirdi bu kulüp. Bu çocuklar getirdi. Aydınlar, 102.500 TL civarında aldığı kombineleri iptal ederek parasını geri almış. Çok seviyor ya Fenerbahçe’yi.

“F.BAHÇE KONGRE ÜYESİ PARAYLA OYUNU SATMAZ”

3 Temmuz süreci başlarken hiçbir şey doğru ve düzgün bir şekilde yürütülmedi. Hiçbir şey ortada yokken etik kurulu raporunu UEFA’ya gönderdi. Etik kurulu raporu alınırken hiçbir soru bize sorulmadı. Madem biz şike yaptık o zaman Fenerbahçe’yi niye küme düşürmediniz? 6222 yasa böyle söylüyor? O yasaya baktığınız zaman aklınızdan bir şey geçtiği zaman bile şike yapmış sayılıyorsunuz. Araba çalmaya gittiniz. Anahtarı soktunuz, Vazgeçtiniz. Döndünüz gittiniz. Bu suç mu şimdi? 19 maçta şikeyi 3 oyuncuyla mı yaptık? Cami kapılarında amigolara paralar verdiler. Bunları söyleyen de bizim yanımızda olan bir arkadaş ve şimdi onların yanında. Fenerbahçe kongre üyesi para karşılığı oyunu satmaz.

“4 YAŞINDAKİ ÇOCUĞU OY İÇİN ARIYORLAR”

Acıbadem hastanesi’ne insanlar gidiyor. Bende gittim, hepimiz gidiyoruz, gideceğiz de. Orada isimlerimiz yazıyor. Geçenlerde Eren diye bir ismi arıyorlar. Bir bayan çıkıyor, Eren ile görüşmek istiyoruz diyorlar, ne ile ilgili? Fenerbahçe Kongresi ile ilgili diyor. Bayan diyor ki; Eren 4 yaşında…

“KONGREYE GELİN…”

Kongreye katılın, herkes gelsin. Fenerbahçe’ye yakışır bir kongre yapalım. Basketbol salonumuz muazzam. Ülker Arena’yı Galatasaray yapamaz, Beşiktaş yapamaz. Biz yaptık. İlkleri yaptık. 15 senede 8 kez son hafta bizi boğazladılar. En iyi takımı biz kurduk, bizi Metris’e gönderdiler. Aziz Yıldırım bir gün Fenerbahçeli olmak için değil, bir gün Fenerbahçe’de ölmek için yaşacaktır.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu