FutbolGündem

Aziz Yıldırım sessizliğini bozdu; Kellemi de Fenerbahçe’yi de alamazlar!..

Aziz Yıldırım sessizliğini bozdu; Kellemi de Fenerbahçe’yi de alamazlar!.. UEFA’nın Fenerbahçe’ye verdiği cezanın ardından başkan Aziz Yıldırım, düzenlediği basın toplantısı ile sessizliğini bozdu.

UEFA’nın Fenerbahçe’ye verdiği cezanın ardından başkan Aziz Yıldırım, düzenlediği basın toplantısı ile sessizliğini bozdu. İşte Aziz Yıldırım’ın gündem yaratacak açıklamaları. Ntvspor’un haberine göre, kendisiyle ilgili operasyonun, Fenerbahçe üzerinden yapılmasına engel olmaya çalıştığını vurgulayan Aziz Yıldırım şöyle konuştu; 3 Temmuz’dan bu yana belkide sizlerle ilk defa yüz yüze geldim. Bu zamana kadar Fenerbahçe’nin zarar görmemesi adına konuşmadım.

Ne tutuklu olduğum günlerde, ne de hapse atıldığım günlerde konuştum. Çünkü tek düşüncem Fenerbahçe’nin zarar görmemesiydi. Ama yine de birilerini Aziz Yıldırım hesaplarının, Fenerbahçe üzerinden yapılmasına engel olamadım. Aziz Yıldırım’ın tek düşüncesi Fenerbahçe’dir. Kulübüm için girdiğim bu mücadelede hiçbir zaman teslim olmayacağım. Şu bilinsin ki, Aziz Yıldırım ne teslim olur, ne de teslim eder. Aziz Yıldırım’ın kellesini, Fenerbahçe’nin kalesini isteyenlerin hevesi kursağında kalacaktır. Gün birlik beraberlik günüdür. Fenerbahçe’yi kapalı kapılar ardında bölmeye çalışanlara, taraftar gruplarını kullananlara son çağrımdır. Gelin önce Fenerbahçe’yi düzlüğe çıkartalım. Ondan sonra yüz yüze hesaplaşalım.

Fenerbahçe için hapiste yattığını ve bundan sonra da yatmaktan çekinmeyeceğini dile getiren Yıldırım şöyle devam etti; Fenerbahçe için çok şey yaptım. Elbette hatalarım da olmuştur. Fenerbahçe’yi asla siyasete alet etmedim. Koca bir camiayi şahsi çıkarlarım için kullanmadım. Kendi taraftarımı dolandırmadım, siyaset arenalarında peşkeş çekmedim. Fenerbahce kuvayi milliyedir’ dedim, bugün de aynı şeyi söylüyorum. Hapis yattım, belki daha yatacağım ama bu mücadeleyi kesinlikle bırakmayacağım.

Hapis yatmamak için sustuğum doğru değildir, ben Fenerbahçe’ye zarar gelmesin diye sustum. 4 yıl yatıp çıkmak mesele değil, Fenerbahçe’ye sürülecek kara lekeye asla izin vermeyeceğiz. Bizim derdimiz budur. Benim göreceğim ceza belli ya 4 sene yatıp çıkacağım ya da bunun böyle olmadığını ispat edeceğim. En büyük Fenerbahçe’dir. Herkes bu gerçekle yaşamayı er ya da geç ögrenecektir.

UEFA’nın duruşmada demokratik olmadığını iddia eden Aziz Yıldırım, “UEFA’da savunma yaparken; Biz Batı’da demokrasinin olduğunu zannediyorduk, müfettiş raporu bunun olmadığını gösterdi. Avrupa’dan kalkması için bağırdığınız özel yetkili mahkemelerin kararlarını kabul edip bizi suçluyorsunuz. UEFA müfettişinin raporunda demokrasi olmadığını gördük. Şahısların ve kulüplerin ayrılamayacağını söylerken, UEFA da aynısı söylemişti. Ancak UEFA kararda kişileri ve kulüpleri ayırdı. 3 Temmuz olayı UEFA’da da devam ediyor. Öyle anlatmışlar ki, onlar da suçsuz olduğumuza inanmak istemiyorlar” ifadelerini kullandı.

UEFA üzerinde baskı olduğunu duyduklarını ve bunu yapanları da kısa zamanda açıklayacaklarını belirten Yıldırım, “Platini ve Infantino her yerde “Bizim üzerimizde baskı var” diyorlarmış. Kim yapıyor bu baskıyı açık açık söyleyin dedik. Daha sonra açıklayacaklarını açıkladılar. UEFA’ya bu baskının Türkiye’deki bazı kuluplerden yapıldığını biliyoruz. 8-10 grubun lobicilik yaptığını söylediler” şeklinde konuştu.

UEFA Tahkim Kurulu’nda yapacakları savunmaya bir uçak dolusu insan götüreceklerini söyleyen Aziz Yıldırım, “Hep paradan bahsediliyor. En basit Emenike olayındaki çanta nerede? Hapisteyken de söyledim bu bir şike işi değil bu bir operasyondur. Türk sporuna yapılan bir operasyondur. Burada sadece Fenerbahçe yargılanmıyor, Türk sporu yargılanıyor. Fenerbahçe suç işlemişse küme düşürürsünüz, herkese bunu yaparsınız. Tahkimde en iyi savunmayı yapacağımıza inanıyoruz. Bir uçak insan götüreceğiz oraya. Herkesi, tüm şahitleri, dava ile alakalı ne kadar kişi varsa UEFA Tahkim Kurulu’na götüreceğiz” diye konuştu.

CAS Davası’nın ülke menfaatlerinde çekildiğini ancak kendisinin bu kararda imzası bulunmadığını belirten Aziz Yıldırım, Ülke menfaati için CAS’taki davayı kaldırın dediler, kaldırdık. CAS davasını eğer çekmişsek bilinsin bu süreçte yeniden açabiliriz. CAS Davasını çekmeye imza atmıyorum, yönetim kurulunda ne karar alırsanız onu alın dedim. Belki de UEFA’yı en zora sokacak davadır bu. UEFA çatırdayabilir” diye konuştu.

Aziz Yıldırım son olarak, futbol takımının yeni teknik direktörünü yarın açıklayacaklarını belirtirken, Cardozo konusunda da rakamların istenilen seviyeye gelmesini beklediklerini ve bunun gerçekleşmesi durumunda Paraguaylı golcüyü alabileceklerini açıkladı.

Teknik direktörü yarın açıklayacağız

Aziz Yıldırım’dan transfer müjdesi… Yıldırım, basın mensuplarının karşısına geçtiği toplantıda teknik direktörün yarın göreve başlayacağını belirtirken, Cardozo’yla da ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Fenerbahçe Futbol A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Yıldırım’dan transfer hakkında açıklamalarda bulundu.

“Teknik direktörü yarın açıklayacağız”

Yıldırım, teknik direktörü yarın açıklayacaklarını ve göreve başlayacağını belirtirken, Cardozo’yla da ilgili açıklamalarda bulundu.
Cardozo’nun fiyatının istekleri seviyeye gelmesi halinde transfer edeceklerini belirten Yıldırım, teknik direktör konusunda ise isim vermedi.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu