DünyaFutbolGündem

Johan Cruyff’tan Barcelona’ya reklam eleştirisi

Barcelona’nın eski efsane futbolcusu ve teknik direktörü Johan Cruyff, kulübün forma reklamı almasına eleştiri getirdi.

Barcelona’nın efsanevi futbolcu, teknik direktör Hollandalı Johan Cruyff, kulübün tarihinde bir ilke imza atarak formasına reklam almasını eleştirdi. Cruyff, “El Periodico De Catalunya” gazetesindeki yazısında, kulübün böyle bir anlaşmaya ihtiyacı olmadığını belirtti.

Barcelona, hafta içinde Katar Vakfı ile yılda 30 milyon euro karşılığında 5 yıllık forma reklamı anlaşmasına varmıştı. Tarihteki en önemli forma anlaşmasına imza atan kulüp, 111 yıllık tarihinde ilk kez maddi gelir amacıyla forma reklamı almıştı.

Johan Cruyff, “Biz, dünyada eşi olmayan bir kulübüz, hiçbir kulüp tarihi boyunca formasını ilk haliyle muhafaza edemedi. Biz hem bunu yaptık, hem de rekabeti sürdürdük. Sonra bu eşsizliği, bütçemizin yaklaşık 100’de 6’sına sattık. Şu an kazandığımızdan fazla harcadığımızı biliyorum ancak formaya reklam almak bana sadece yaratıcı olmadığımızı, bayağı bir hale geldiğimizi gösterdi” ifadesini kullandı.

Cruyff, yazısında “İşler o kadar kötü gidiyorsa, UNICEF ile anlaşmamızı iptal etmeli. Bu anlaşmanın temsil ettiği tüm değerleri bir kenara atmalıyız. Çünkü logolarını formamızda taşıdığımız için onlara para ödüyoruz” ifadesine yer verdi.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu