DünyaGündem

Bayern Münih’te yüksek gerilim!..

Bayern Münih’te yüksek gerilim!.. Bayern Münih ile Barcelona’yı karşı karşıya getirecek Şampiyonlar Ligi yarı final eşleşmesi öncesi, Alman kulübünde Guardiola gerilimi yaşanıyor. Teknik direktör Heynckes, Guardiola’ya danışmasını isteyen Beckenbauer’e sert çıktı.

Bayern Münih ile Barcelona’yı karşı karşıya getirecek Şampiyonlar Ligi yarı final eşleşmesi öncesi, Alman kulübünde Guardiola gerilimi yaşanıyor. Ntvspor’un haberine göre, Bayern’in Onursal Başkanı Beckenbauer’in, teknik direktör Heynckes’e, Guardiola’dan fikir alması çağrısında bulunması, deneyimli teknik adamın tepkisini çekti. Heynckes, Beckenbauer’ı saygısızlıkla suçladı.

Bayern Münih – Barcelona eşleşmesinin belki de en ilginç yanı, Bayern Münih’i gelecek sezondan itibaren, Barcelona ile büyük başarılar yaşayan Pep Guardiola’nın çalıştıracak olması. Alman ekibinin onursal başkanı Franz Beckenbauer, teknik direktör Jupp Heynckes’in bu durumu bir avantaja çevirmesi gerektiği görüşünde… Bild gazetesine konuşan Beckerbauer; “Heynckes, Barcelona’ya karşı nasıl oynaması gerektiği konusunda Guardiola’nın fikrini almalı… Burada gurur meselesi yapılacak bir durum görmüyorum” ifadelerini kullandı. Beckenbauer’in bu sözleri, Heynckes’in büyük tepkisini çekti.

Takımı Bundesliga’da şampiyon yaptığını; Almanya Kupası ve Şampiyonlar Ligi’nde yarı finale yükselttiğini hatırlatan Heynckes; “Eski bir oyuncu ve teknik adam böyle bir şeyi nasıl söyler anlayamıyorum. Sezon sonunda takımı bırakacak olsam da, sanırım biraz saygıyı hakediyorum. Belki de Johan Cruyff’ü aramam gerek. Sonuçta Barcelona sisteminin kurucusu o” dedi.

Barcelona’yı zaten çok iyi bildiğini vurgulayan Heynckes, Guardiola’nın da, fikrini sorsa bile, kendisine eski takımı hakkında bilgi vermeyecek kadar ahlaklı bir teknik adam olduğunu söyledi.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu