FutbolGündem

Aktif Reklam, Beşiktaş’a açtığı davayı kazandı. Kartal 10 milyon dolar tazminat ödeyecek

Beşiktaş’a 10 milyon dolarlık tazminat şoku… Beşiktaş Yönetimi, 2006 yılında tek taraflı sözleşmesini feshettiği Aktif Reklam tarafından 5 yıl önce açılan davayı kaybetti.

Büyük bir ekonomik darboğaza giren Beşiktaş’a yeni bir şok! 2006’da Beşiktaş’ın sözleşmesini tek taraflı olarak feshettiği Aktik Reklam şirketi, açtığı tazminat davasını kazandı ve Beşiktaş Kulübü 10 milyon dolar tazminat ödemeye mahkum edildi.

Mahkeme kararının ardından Beşiktaş yönetimi büyük bir şok yaşarken zaten borç içinde olan kulüpte yeni yaptırımlar gündeme geldi. Siyah-beyazlı yönetimin devre arasında başta Ricardo Quaresma olmak üzere bazı yıldızlarını satma kararı aldığı iddia edildi.

Aktif Reklam şirketi, 2006 yılında sözleşmesini fesheden Beşiktaş Kulübü’ne açtığı tazminat davasını kazandı. Uçan kuşa bile borcu kulüp şimdi de 10 milyon dolar tazminat ödemeye mahkum edildi. 2006 yılında İnönü Stadı reklam alanları sözleşmesini feshederek Aktif Reklam’la yollarını ayıran yönetim o dönemde nakit para girişi için Saran ve Yıldız Holding ile anlaşma yapmıştı. Aktif Reklam’ın Beşiktaş’a açtığı dava 5 yıldır devam ediyordu. Mahkeme, Beşiktaş’ı 10 milyon dolar ödemeye mahkum etti.

Dava sürecinde ise Beşiktaş Yönetimi 4 milyon dolar ödenmesi halinde Aktif Reklam’ın davadan çekilmesini istedi. Aktif Reklam teklifi kabul ederken Beşiktaş Kulübü’nün avukatları “Anlaşmaya gerek yok. Biz bu davayı kazanırız. Paramızı sokağa atmayalım” deyince Beşiktaş Yönetimi geri adım attı. Ve davayı kaybeden Beşiktaş 10 milyon dolar ödemek zorunda kaldı.

Bilindiği gibi Beşiktaş Yönetimi yaptığı bu tip hatalarla, Del Bosque ve ekibine, Jean Tigana, Gordon Milne’ye dünya kadar tazminat ödemişti.

 

 

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu