FutbolGündem

Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören; Yasanın hemen çıkması için uğraştık ama büyük hata yaptık

Kulüpler Birliği Vakfı, futbolda şike ve düzensizliği önleme yasasıyla ilgili Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak’ı ziyaret etti.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak ile bir araya gelen Kulüpler Birliği Vakfı futbolda şike ve düzensizliği önleme yasasıyla ilgili yapılması istedikleri değişikliklerle ilgili bilgi verdi. Yapılan görüşme sonrası vakıf adına açıklamada bulunan Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören, kulüpler olarak tüm siyasi partilerden özür dilediklerini vurgulayarak şöyle konuştu;

Bu kanunun bir an önce çıkması için uğraştık. Ama büyük hata yapmışız. Bu kanuna sadece şike olarak bakılmamalı. Bu kanunun içeriği ileride ne kulüp başkanı, ne yönetici nede kulüp bulunabileceği bir konuya geliyor. Kanunun içeriği mutlaka değiştirilmesi gereken maddeler var. Her olay döndürülüp yöneticilere, başkana ve kulübe zarar verecek hale getiriliyor. Yeni bir yapı olur mu bunun arayışındayız.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak ise yasa ile ilgili parlamentoda yapılacak her türlü çalışmaya destek vereceklerini CHP olarak üzerlerine düşen görevi yapacaklarını kaydetti. Kulüplerde ve taraftarlarda futbol ile ilgili en ufak heyecan kalmadığının altını çizen toprak, bu sezon kulüpler için ligini çok zor geçeceğini hükümetin yasalar dışında maddi açında kulüpleri desteklemesi gerektiğini söyledi.

Öte yandan bir basın mensubunun Fenerbahçe Başkan Vekili Nihat Özdemir’e UEFA Başkanı Michel Platini’nin yaptığı açıklamayı sorması üzerine Nihat Özdemir, özel açıklamada bulunmayacağını belirtti. Soru üzerine Yıldırım Demirören ise Fenerbahçe’nin probleminin değil 18 kulübün problemiyle ilgilendiklerini kamuoyunun konuyu bir kulübe mal etmemesi gerektiğini savundu.

 

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu