FutbolGündemTransfer

Beşiktaş’ın Efsane Başkanı Seba: Türk Futbolu altyapıyı unuttu

Beşiktaş’ın Onursal Başkanı Süleyman Seba, “Eskiden ilk senelerde oyuncuları kendimiz yetiştirirdik. Alt yapıya bu dönemlerde önem verilmiyor diye düşünüyorum” dedi.

1984-2000 yılları arasında Beşiktaş Kulübü Başkanlığı yapan Beşiktaş Spor Kulübü Onursal Başkanı Süleyman Seba, Karadeniz Ereğli Beşiktaş Taraftarları Derneği’nin açılışı ile kuruluş yıldönümü kutlama gecesi için Zonguldak’ın Ereğli ilçesine geldi.

Dernek Başkanı Tarkan Adik ile Yönetim Kurulu Üyeleri tarafından açılış öncesi konaklayacağı otelin önünde karşılanan Beşiktaş’ın Efsane Başkanı Seba, bir süre Başkan Adik, yöneticiler, konaklayacağı otelin sahibi, işadamı ile Deniz Ticaret Odası Başkanı İrfan Erdem ile sohbet etti. Sohbet sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Onursal Başkan Süleyman Seba, son yıllarda Türk Futbolunda alt yapıya önem verilmediğine dikkat çekti.

16 senelik başkanlık döneminde birçok başarıya imza atan, daha sonra da Beşiktaş’ın onursal başkanı olan Süleyman Seba, Ereğli’ de yaptığı açıklamalarda, kulüplerin alt yapılarına önem vermeleri gerektiğini söyledi. Kendi başkanlık döneminde alt yapıya verdikleri önem dolayısıyla 2 ya da 3 yabancı oyuncu oynattıklarını kaydeden Beşiktaş’ın Efsane Başkanı Seba, şimdilerde ise yaptıkları konuşmalar ile görüşmelerde bir takımda 13 yabancı oyuncu olduğunu, bunlardan bazılarının da Türk vatandaşlığına geçerek sahalarda top oynadığını öğrendiğini söyledi.

Beşiktaş’ın bu sene iyi transferler yaptığını dile getiren Onursal Başkan Seba, Türkiye’ de iyi sonuç alındığında herkesin alkışladığını, ancak kötü sonuç alındığında da yerden yere vurulduğunu, sağlık durumunun el verdiği kadar maçları takip ettiğini ifade eden Beşiktaş’ın Efsane Başkanı Seba, takım kötü sonuç aldığında da sinirlenerek televizyonu kapattığını kaydetti.

Onursal Başkan Süleyman Seba; Alt yapıya önem verilmiyor

Beşiktaş’ın Efsane Başkanı Süleyman Seba konuşmasında, “Galatasaray ile Fenerbahçe olmak üzere diğer takımlardaki arkadaşlarımızla sürekli olarak görüşüyoruz. Eskiden ilk senelerde oyuncuları kendimiz yetiştirirdik. Alt yapıya bu dönemlerde önem verilmiyor diye düşünüyorum. Yabancı oyunculara dünyanın parasını verip getiriyorsunuz. Bu getirilen oyuncuların bazılarından istenilen sonucu alıyorsunuz.

Bazılarında da alamıyorsunuz. Geriye dönüp baktığınızda bizim dönemimizde 2-3 yabancı oyuncu gelirdi. O dönemde benim görev aldığım zamanlarda çok güzel neticeler alırdık. Ama şimdi bakıldığında alt yapının bittiğini görüyoruz. Geçtiğimiz günlerde ismini vermeyeceğim bir dostumla sohbet ederken takımında 13 yabancı oyuncu olduğunu söyledi. Bu diğer takımlarda da aynı. Bu oyunculara dünyanın parasını veriyorsunuz. Ama beklentilerinizi alamıyorsunuz. Benim kendi düşünceme göre her takımın alt yapıya mutlaka önem vermesi gerekir diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Zonguldakspor eski başkanlarından, Deniz Ticaret Odası Başkanı İrfan Erdem de gerçekleşen ziyarette yaptığı konuşmasında, Efsane Başkan Süleyman Seba’nın Beşiktaş’ın onursal başkanlığının yanı sıra, başkanlık yaptığı dönemlerdeki kişiliğiyle, efendiliği ile her zaman örnek olacak bir insan olduğunu söyledi. Erdem ayrıca, Süleyman Seba gibi bir değerin Ereğli’ ye gelmesinin çok büyük bir onu olduğunu da sözlerine ekledi.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu