FutbolGündem

Beşiktaş’ın İspanyol yıldızı Guti: Çıkan haberler gerçek dışı!..

Beşiktaş’ın İspanyol futbolcusu Guti, İspanya medyasında ve bir Türk gazetesinde hakkında çıkan haberlerin gerçek dışı olduğunu söyledi.

Galatasaray ile oynanacak derbi maç öncesinde hakkında önce İspanya’da daha sonra da Türk medyasında çıkan haberler üzerine bir basın toplantısı düzenlemeyi düşündüğünü ancak derbi maçı nedeniyle bilerek konuşmadığını belirten yıldız futbolcu, “Bana yazılan haberlerle gerek insanlığıma gerek futbolculuğuma çamur atıldı” diyerek şunları söyledi;

Her şeyden önce ben iki çocuk babası bir insanım. İspanya’da çıkan haberlerin ardından burada haberler daha da değiştirilerek yazıldı. Ancak bunlar yapılırken insanlara ne kadar büyük zarar verdiği görülmeden yazıldı. Bu haberlerden sonra o gazeteci hakkında gerek ben gerekse kulübüm mahkeme yoluyla hakkımızı arayacağız. Benim istediğim sabahları uyandığım zaman hakkımda yalan haberlerle uyanmak istemiyorum. Türkiye’ye gelme amacım burada futbol oynamak burada yeteneklerimi ortaya çıkarmaktır.

Guti, İspanya’da çıkan haberde, “Bir davada yargılanan sadece o iki kişiyi tanıyor olmamdı. Onlarla bir bağlantım yoktu. Sadece o iki insanı tanımamdı. Ama Türkiye’de çıkan haberlerde ise maalesef küçük kızlarla cinsel ilişkiye girdiğim şeklinde haberler çıktı. Bu şekilde bir şey yok. Hiç kimse kendi çıkarları üzerine haber yapmasın” dedi.

Bir gazetecinin, “Haberi yazan kişiyle aynı kuruluşta çalışıyorum. Tercüme hatası olup olmadığını sorduk. Hiçbir şekilde hata olmadığını söyledi. Eğer isterse kulübe küpürleri verebileceğini söyledi” sözlerini söylemesi üzerine İspanyol futbolcu, şöyle cevap verdi;

Ben de çıkan haberleri gördüm. İspanya’da hiçbir basın organında küçük olan kızlarla cinsel ilişkiye girdiğim şeklinde haberler yazılmadı. Ama Türkiye’ye haber yanlış yansıtıldı. Zaten böyle bir şey olsaydı İspanya’da mahkeme beni çağırır ve hapishanede olurdum. Çünkü böyle bir şey İspanya’da büyük suç. Haberleri bana getirsin göreyim.

İspanyol futbolcu, Galatasaray ile oynanan derbi maçta attığı penaltı golü sonrasında yaşadığı sevincin sorulmasına ise “O işaret kız arkadaşım Noella’nın baş harfleriydi. O bana her zaman zor günlerimde destek çıktı” diye konuştu.

Galatasaray ile oynanan derbi maçtan sonraki sinirli davranışların sorulması üzerine Guti, “Biraz yenilen golün etkisi oldu. Ancak gereksiz bir şekilde gol yedik. Maçı kazandığımız için bir sorun olmadı ancak maç 1-0 devam ederken golü yeseydik daha kötü olurdu” dedi.

Dünkü derbi maçın ardından soyunma odasında nelerin yaşandığının sorulması üzerine Yıldız futbolcu, “Galatasaray karşısında alınan galibiyet çok önemli kazandığımız için mutluyuz. Bu maçtan önce Trabzonspor kazanmıştı onun için puan farkının açılmaması için mutlaka kazanmamız gerekiyordu. Kendi evimizde kaybedilen puanlar bize yara verdi. Bunun nedenleri var. Takım arkadaşlarımız uzun süreli sakatlıklar yaşadı. Biraz düzenimiz bozuldu. Yavaş yavaş toparlanıyoruz. Bir an önce seri galibiyetlere başlamamız gerekiyor.”

REAL MADRİD’İN KAZANMASINI İSTİYORUM

Öte yandan bu akşam İspanya Ligi’nde oynanacak olan ve El Clasico diye adlandırılan Barcelona ile Real Madrid arasında oynanacak maçla ilgili tahmininin sorulması ve Real Madrid’de olmak istermiydin şeklindeki soruya da Guti, şöyle cevap verdi;

“Maçın eşitlik içinde geçeceğini düşünüyorum. Ben Madridliyim. Bugün Madrid’in kazanmasını istiyorum. Madrid’in yerine gelmesi için bu maçı kazanması gerekiyor. Kazanacağını da düşünüyorum. Şu an burada olmaktan dolayı mutluyum. Dünkü büyük maçı kazandığımız için mutluyuz.”

RAUL’U ÖZLÜYORUM

İspanya’da uzun yıllar beraber oynadığı Raul’u özlediğini ifade eden yıldız futbolcu, “Raul’u çok özlüyorum. Uzun yıllar onunla beraber oynadım. Şu anda ikimiz farklı ülkelerdeyiz. Ona karşı büyük özlem duyuyorum. Kendisi Almanya’da çok mutlu. Burada oynamasını isterdim. Türkiye’ye iyi ki gelmişim. Buraya gelmeme yardımcı olan herkese teşekkür ediyorum. Herkes devamlı benim yanımda oldular. Burada kendimi küçük bir çocuk gibi hissediyorum. Buraya gelirken doğru bir karar verdiğimi düşünüyorum” dedi.

Öte yandan Konyaspor maçının ardından Bernd Schuster’in “Türkiye’de 1960 yıllarının futbolu oynanıyor” sözlerinin hatırlatılması üzerine Guti, “Öncelikli olarak Türkiye ligi çok kaliteli. Büyük ülkelerle karşılaştırdığınız zaman Avrupa’da başarılı olabilmesi için mentalitesini değiştirmesi gerekiyor. Futbol oynayan takımların olması gerekiyor. Böyle olunca Türkiye ligi daha iyi yerlere gelecektir” dedi.

Real Madrid’de forma giyen Türk asıllı futbolcu Mesut Özil içinse İspanyol yıldız şunları söyledi: Dünya Kupası’nda büyük bir çıkış yakaladı. Çıkışının yerinde olduğunu görüldü. Çok yetenekli bir oyuncu. Bu çıkışını devam ettirmesi gerek. Real Madrid’e katkısı büyük. Bu başarısını istikrarlı bir şekilde devam ettirirse çok daha iyi şeyler verebileceğini düşünüyorum.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu