FutbolGündem

Hasan Arat; Beşiktaş’ta üye yapısı temizlenmeli!..

Beşiktaş’ın eski yöneticisi Hasan Arat, Ntvspor Radyo’ya yaptığı açıklamada, “Beşiktaş Kulübü’nde üye yapısı temizlenmeli” dedi. Arat, yaptığı açıklamada, “Beşiktaş’ta yeniden birilerinin gelip, birşeylerin üstünü örtme dönemi olmamalı” şeklinde konuştu.

Ntvspor Radyo’da Bülent Yüksel’in konuğu olan Hasan Arat, Beşiktaş’ta üye yapısı temizlenmeli ifadesini kullandı. Hasan Arat Şöyle konuştu; Üye temizliği dahil bunun hepsini bir taahhüt halinde başkan adaylarına bunu verirken altını imzalayacak. Yani Beşiktaş’ta yeniden birilerinin gelip, birşeylerin üstünü örtme dönemi olmamalı.

Bu camialar demokratik camialardır. Bu camialarda, kişiliklerine hakaret edilmediği müddetçe eleştirileri olumlu karşılamak gerekiyor. Bu camialarda görev alıyorsanız bu eleştirileri olgunlukla karşılamanız gerekiyor. Ben yaptığım her hareketin sorumluluğunu taşıyan bir kimseyim. Ben beni takdir edenleri nasıl olgunlukla karşılıyorsam eleştirenleri de o olgunlukla karşılarım. Bana eleştirileri olan insanlarıda saygıyla karşıladım. Ben rakip olduğum kongrelerde bile ibra edilmeyen rakibimi kürsüden çıkıp, hayır ibra edeceksiniz, bu iş böyle bitmemeli diyerek karar değiştirtmiş bir insanım geçmişte.

Metin Keçeli’nin olduğu yerde Beşiktaş için hakikaten canını feda etme noktasına gelmiş bir insanın olduğu yerde benim ibra etmemezlik gibi bir şey benim kitabımda yazmaz. Burada önemli olan şudur; Kulübün bağımsız bir şekilde denetlenip, yapılan bu denetimin kamuoyu ile paylaşılmasıdır. Buradaki sorun şeffaflıktır. Ben eğer toplantıyı terk etmeseydim ve orada kalsaydım benim oyum ibra yönünde olacaktı. Ben nasıl başkalarının fikrine saygı duyuyorsam, başkaları da benim fikrime saygı duymalı.

Ben burada Beşiktaş’ın gruplaşmasına karşıyım. Beşiktaş bir bütün olarak hareket etmelidir. Ben aday olayım olmayayım her zaman burada olacağım. Ben bu camiaya gelirim hizmetimi yaparım. Eleştiri de yaparım, eleştiri de alırım. Beşiktaş röntgenini çekmeli ona göre tedavisi yapılmalı.

Hasan Arat, Serdal Adalı’yı destekleyip desteklemeyeceği konusunda ise, “Serdal Adalı projelerini çıkar açıklar, bakalım bu şeffaflığı içeren taahhütlerde bulunabilecekmi, kimlerle çalışacağını görürüz, felsefesini görürüz. Benim için herkes eşittir. Bütün Beşiktaşlılar eşittir. Ben öyle bakarım. Ben gayet net bir şey söylüyorum. Ben desteğim var veya yok demedim. Ben diyorumki ortaya çıkacak herkes eşittir. Herkesin felsefesini camiamız dinler ona göre karar verir. Burada kişinin aday olmasında önemli olan nedir biliyor musunuz? Ne yapacağıdır hangi felsefeyle ortaya çıkıyorsun, farkın nedir. Ne getireceksin, neyi değiştireceksin” dedi.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu