FutbolGündem

İbrahim Üzülmez; Toraman’ı vicdanıyla başbaşa bırakıyorum

Beşiktaş’ta dün akşam sürpriz bir şekilde sözleşmesi fesh edilen kaptan İbrahim Üzülmez ile birlikte Başkan Yıldırım Demirören Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri ‘nde basın mensuplarına konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Türk futbol tarihinde bir ilki gerçekleştirdiklerini kaydeden Başkan Yıldırım Demirören, kendisinin ve yönetim kurulunun oğlunu kaybettiğini belirterek şöyle konuştu; Bugün Türk futbol tarihinde bir ilki gerçekleştiriyoruz. İbrahim Üzülmez ‘in sözleşmesini feshettik ama bugün burada birlikte veda ediyoruz. Başkan çıkıyor, gönderilen futbolunun yanında oturuyor. Futbolcu başkanın yanında demokratik bir biçimde eleştiri yapıyor.

Manevi düşüncelerimizi bir kenara bırakmak zorundayız. İbrahim Üzülmez ‘in soyunma odasında yaptıklarını görmezden gelemeyiz. Hocamız bir rapor verdi ama kararı veren de yönetim kurulumuzdur.  Biz İbrahim Üzülmez kardeşimizi 37 yaşında kadro dışında bırakamayız, o Beşiktaş ‘ın kaptanıdır. A2 ‘ye gönderemeyiz, o Beşiktaş ‘ın kaptanıdır. Dünyanın izlediği Beşiktaş ‘ta bunlar olmaz, kararlar alınmak ve uygulanmak zorunda. Ben ve yönetim kurulu oğlunu kaybetti. Ama İbrahim Üzülmez ‘e söyledim Gaziantepspor maçı son maçımız İstanbul ‘daki ve o maçta bir jubile teklif ettim. 11 senede 10-15 hocanın değiştiştiği bir yerde kalan bir o dur.

Bu hareketi yapan bir başkası olsaydı hiçbirimiz burada olmazdık. İbrahim Üzülmez burada olduğu için ben burdayım. Bu hareketi başka bir oyuncu yapsaydı uçakla bu takımdan ayrılırdı. Ben bunu dün akşam takımın yıldız oyuncularına da söyledim. Onlarda bana hak verdi.

Yıldırım Demirören; İbrahim Üzülmez ‘i Beşiktaş ‘a ben getirdim

İbrahim Üzülmez ‘i Beşiktaş ‘a getiren kişinin kendisi olduğunu kaydeden Yıldırım Demirören, “Biz bu kararı istemeyerek almak zorunda kaldık. Evime gittim, eşim ve çocuklarım ağlıyordu. Dün gece sabaha kadar uyuyamadım. Çünkü İbrahim Üzülmez benim oğlum gibidir. O’nu Beşiktaş ‘a getiren yöneticilerden biri benim. Ancak duygusal düşünemeyiz. İbrahim bu takımın kaptanı. Mecazi anlamda her oyuncuyu dövebilir ama soyunma odasında değil” şeklinde konuştu.

Liderin her zaman örnek bir kişi olması gerektiğini kaydeden Yıldırım Demirören sözlerini şöyle sürdürdü; Vizyonumuz dünya kulübü olmaktır. Bizi artık dünya takip ediyor. Ben bunları dün gece kaptanıma da söyledim. Lider kişi herkesin yaptığını yapamaz. Lider her zaman örnek olmak zorundadır. Ne kadar kötü söz söylenirse söylensin dünyanın takip ettiği bir takımda böyle bir şey olamaz. Önümüzde 2 maç var. Bunları düşünüp bu kararı erteleyebilirdik ama kurallar vardır ve uygulanması gerekir.

Yıldırım Demirören; Beşiktaş ‘ta çok şeyler değişiyor

Aldığımız karar sonucunda kazanan olmadı, maalesef hepimiz kaybettik. Beşiktaş ‘ta çok şeyler değişiyor. Geçmişte de buna benzer olaylar yaşandı. Yaşanan olaylar antrenman sahasında veya tesislerde olmuştur. Hiçbiri ama devre arasında olmamıştır. Basın mensuplarının takımın bundan sonra kaptanın kim olacağı şeklindeki soruya ise Yıldırım Demirören, “Kaptanlıkla ilgili verdiğimiz bir karar yok. Bildiğim kadarıyla ikinci kaptanımız Nobre. Yeni bir kaptanlık modeli belirleyeceğiz. Bu konuşmalardan sonra kamuoyunda yorumlarda bulunmaya gerek yok. İnşallah İbrahim bizim istediğimiz şekilde karar verir, inşallah burada jubilesini yapar ve altyapımızda görev yapar” dedi.

Yıldırım Demirören ‘in Ankaragücü ile oynanan maçta İbrahim Üzülmez ‘in golden sonra edilen küfrü üzerine alındığını da kaydederek, “İbrahim Toraman’ı dövme lafını geri alıyorum. Zaten kaptanımızda kimseyi dövmez. Bugün maçları izleyin yavaş çekimlerde yapılan hatadan sonra her futbolcunun ağzından kötü sözler çıkıyor. Tekrar söylüyorum. Her kaptan, arkadaşını mecazi anlamda dövebilir ama başbaşayken” diye konuştu.

Başkan Yıldırım Demirören; Beşiktaş ‘ın kapısı her zaman İbrahim Üzülmez ‘e açık

Başkan Yıldırım Demirören İbrahim Üzülmez ‘e her zaman kapılarının açık olduğunu vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü; Ben burada olduğum sürece Beşiktaş ’ın kapısı İbrahim Üzülmez ’e her zaman açıktır. Şu 1 hafta İbrahim Üzülmez ’in üzerine ne yapacağı konusunda gidilmemesi lazım. Federasyonumuz izin verirse, şartlar oluşursa son maçımızda Gaziantepspor maçında jübile yapabiliriz.

A2 takımı için kapımız açık kendisine. Futbolda bir yere gitmek isterse destek veririz. Beşiktaş ’ın herhangi organında yer almak isterse kapımız açık. İbrahim Üzülmez ’in Beşiktaş ’a verdiğini kimse veremez. O’nun lakabı ‘deli’ ve deliliğinin kurbanı oldu. Basın mensuplarının İbrahim Toraman ‘a ceza verilip verilmeyeceğini sorması üzerine Başkan Yıldırım Demirören  şu cevabı verdi;

Yıldırım Demirören; İbrahim Toraman eğer yalan söylüyorsa gerçekler elbet gün yüzüne çıkar

Sadece Schuster ’in değil, bütün teknik kadronun görüşleri alındı. Eğer İbrahim Toraman ’a bir ceza vermemiz gerekseydi, birine verip birine vermemezlik zaten yapmazdık. Kendisi 2 çocuk sahibi bir aile babası. Kendisi bir Türk erkeği, bir Karadeniz erkeği. İbrahim Toraman eğer yalan söylüyorsa gerçekler zaten elbet gün yüzüne çıkar ve o zaman da gereken ceza verilmesi gerekiyorsa verilir.

Takımın durumunun sorulması üzerine Başkan Yıldırım Demirören sözlerini şöyle tamamladı; Ben bir hocayla neden kazanamadığımızı tabi ki oturup, konuşurum ama ben hocaya gidip de, “İbrahim’i oynat, Ahmet’i oynatma” diyemem. Bizim için önemli sakatlıklar oldu. İlk yarı doğru düzgün çıkaramadık ilk yarıda. İlk yarıda Sivok ’u, ikinci yarıda Ersan ’ı kaybettik. Hakem hatalarını falan da saymıyorum. Ligin bitmesine daha var.

İkinci yarı başlarken herkes Trabzonspor ‘u şampiyon ilan ediyordu. Bakın şu andaki durumları ortada. Fenerbahçe harika bir çıkış yakaladı. Beşiktaş 17 maçın hepsini kazanır deniyordu. Bahane aramıyorum. Türkiye Kupası ‘nı ya da UEFA Kupası ‘nı alırsak, önümüzdeki sezon Avrupa ‘ya katılırız. Ligde de daha 13 maçımız var unutulmasın.

İbrahim Üzülmez; Ben her zaman Beşiktaş ‘lı İbrahim Üzülmez ‘im

Basın toplantısından kısa süre önce NTV Spor ‘dan Hakan Gündoğar’a konuşan İbrahim Üzülmez, “Yaptığım bir hataydı. Neden bir kişiyle sorun yaşadım? Buna bakmak lazım. Çok üzgünüm. Ben her zaman Beşiktaşlı İbrahim Üzülmez ‘im” dedi. Basın toplantısında yukarıda yazan detayları veren İbrahim Üzülmez, Hakan Gündoğar’a yaptığı açıklamada, “Gitmeme çok üzülenler olduğu gibi doğru bulanlar da var. Ama unutulmasın ben Beşiktaş’ın kaptanı olarak gidiyorum. Ben taraftarlarımdan ve kulübümden ayrıldığım için çok üzgünüm. Kulübümle, başkanımla ve kimseyle hiçbir sorunum yok. Alınan karara saygı duyuyorum. Bir kırgınlık yok” ifadelerini de kullandı.

Ben buraya tek çıkacaktım. Başkanım benimle olmak istedi ve ben de severek kabul ettim. Yıllardır Türk futboluna hizmet eden milli olmuş benim gibi birinin bu duruma düşmesi hiç iyi olmadı. Sportmenlik ve takım ruhuna yakışmayan sözlü hakaret sonrasında ben de kendimi kaybettim ve olaylar bu noktaya geldi. Ben de insanım. Şahsıma yapılan rencide edici hakarete dayanamazdım ve böyle bir tepki verdim. Arkadaşlar sizler beni iyi tanıyorsunuz. Benim ağzımdan size karşı olumsuz bir söylemimi duydunuz mu? Hiçbir zaman. Bir kişi hariç hiçbir zaman olumsuz bir şey yapmadım.

İbrahim Üzülmez; Beni bu duruma iten arkadaşımı vicdanıyla baş başa bırakıyorum

Konunun hassasiyetini sizlere bırakıyorum. Bütün amacım, isteğim büyük Beşiktaş camiasının en güzel şeylere layık olması içindi. İçinde bulunduğum durumu savunmuyorum. Ama beni bu davranışa iten arkadaşımı da vicdanıyla baş başa bırakıyorum. Ben 11 yıldır bu camianın içerisindeyim. Bir sürü hocayla çalıştım, bir sürü arkadaşım oldu takımda ama böyle bir olayla gündeme gelemdim. Neden bu arkadaş? Ben kendi kişiliğimi biliyorum. Ben kendimi o kadar da kötü bir insan olarak görmüyorum.

Benim üzerime düşen görev, 11 yıldır gururu ve şerefle hizmet ettiğim Beşiktaş’a aynı şekilde veda etmektir. Ben Beşiktaş’a zarer veren bir şey içerinde bulunmam. Bu olay neden oldu? Keşke küçükler de büyüklerine karşı biraz saygılı olabilse. Benim isteyeceğim son şey bu olaydır. Çok üzgünüm ama bize yakışan asaleti en iyi şekilde taşımak ve çekilmektir. Bundan sonraki kariyerimle ilgili ne karar alırsam alayım, ben her zaman Beşiktaş’ın İbrahim Üzülmez’i olarak, Beşiktaş’ın çocuğu olarak kalacağım ve buna göre davranacağım. Beni bu camia yarattı.

İbrahim Üzülmez; Başkan kalemimi kırmış

Beşiktaş kaptanı İbrahim Üzülmez sözlerini şöyle tamamladı; Hakkımda karar verilmiş, başkanımız kalemimi kırmış. Benim üzerime düşen 11 yıldır gurur ve şerefle hizmet ettiğim Beşiktaş ’a aynı şekilde veda etmektir. Ben Beşiktaş ’a zarar verecek hiçbir şeyin içinde olmam. Keşke küçükler, büyüklerine karşı biraz daha saygılı olabilseler. Beni İbrahim Üzülmez yapan bu camia ve büyük taraftarımızdır. Bundan dolayı en son isteyeceğim şey bu olay olurdu. Çok üzgünüm ama bize yakışan asaletle çekilmektir.

Ben bu camianın her zaman sevilen isimleri arasında yer alabilmek için çalıştım. Her zaman devamlı oynayanlar arasında olmaya çalıştım ve çok çalışarak elimden geldiğince görev yaptım. Sizlere (basına) çok teşekkür ediyorum, bana her zaman destek oldunuz. Sizlere ya da başkalarına da bir yanlışımız varsa, sizlerden de çok özür dilerim. Hakkınızı helal edin. Ben böyle olmasını istemezdim.

İbrahim Üzülmez basın toplantısı sonrası Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri ‘nde herkesle vedalaşıp ayrıldı

Beşiktaş’ta yönetim kurulu tarafından sözleşmesi fesh edilen İbrahim Üzülmez, Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri’nde herkesle vedalaşıp ayrıldı. Başkan ile yaptığı toplantının ardından medya mensuplarıyla fotoğfaf çektiren kaptan, daha sona kulüp çalışanlarıyla vedalaştı. İbrahim Üzülmez ‘in zaman zaman duygulandığı görüldü.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu