FutbolGündem

Spor Bakanı Kılıç; Beşiktaş – Maccabi Tel Aviv maçı belirlenen tarihte oynanacak

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, UEFA Avrupa Ligi’nde oynanacak olan Beşiktaş – Maccabi Tel Aviv maçının daha önceden belirlendiği üzere İstanbul’da 15 Eylül’de yapılacağını açıkladı.

Bakanlıktaki makamında İsrail takımı ile Beşiktaş’ın yapacağı maç hakkında konuşan Kılıç, ”Maç önceden planlandığı gibi 15 Eylül’de İstanbul’da yapılacaktır’’ dedi. Bakan Suat Kılıç, ”Misafir takım diğer ülke takımları gibi belirlenen tarihte maçını oynamak için güvenli bir şekilde ülkemize gelecek ve esenlik içinde maçını oynayarak ülkesine dönecektir.’’ diye konuştu.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, maçın tarafsız sahada oynanması kabul edilmesi imkansız, abes bir talep olarak seslendirildiğini belirterek, ”Bu konuda en küçük haklı talep söz konusu değildir. Karşılaşma belirlenen yer ve tarihte oynanacaktır. İsrail ile bazı konularda sıkıntılar olabilir, ancak bu maçın oynanmamasını veya tarafsız sahaya alınmasını gerektiren bir durum değildir” dedi.

Türkiye ile İsrail arasındaki itilaflar hepinizin bildiği gibi Mavi Marmara gemisindeki talihsiz hadise nedeniyle meydana geldiğinin altını çizen Bakan Suat Kılıç şöyle devam etti;

Burada Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’nin talepleri, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından İsrail ve dünyaya net bir dille ifade edilmiştir. Türkiye ölenleri ve mağdur edilenleri nedeniyle özür dilenmesini ve ölenler ile mağdur edilenlerin yakınlarına tazminat ödenmesini beklemektedir.

Talepler ve diplomatik gelişmelerin İsrail halkı ya da Maccabi Tel Aviv takımıyla uzaktan yakından ilgisi yoktur. İsrail takımı Türkiye’ye gelecek. Beşiktaş kulübümüz ile müsabakasını en rahat en olağan koşullar içerisinde gerçekleştirecek ve güvenlik ve esenlik içerisinde kendi ülkelerine geri dönecektir.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu