FutbolGündem

Schuster: İnönü Stadı’nın avantajını kullanmak istiyoruz

Beşiktaş Teknik Direktörü Bernd Schuster, HJK Helsinki ile oynayacakları karşılaşmada ev sahibi olmanın avantajlarından yararlanmak istediklerini söyledi.

Yarın UEFA Avrupa Ligi Play-off turu ilk maçında HJK Helsinki ile oynanacak karşılaşma öncesinde, Nevzat Demir Tesisleri’nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Alman Teknik Adam, “Viktoria Plezen takımında sadece bir on numaralı oyuncu vardı. Ama bu rakibimiz ise takım oyunu oynuyor. İşimiz kolay olmayacak. İnönü Stadı’nda oynayacak olmanın avantajlarını en iyi şekilde kullanmak istiyoruz.” dedi.

Beşiktaş’ın savunmasında sıkıntıların yaşandığının belirtilmesi üzerine Schuster, şunları söyledi: “Sonuç olarak biz atak oynamaya çalışan, her zaman gol arayan bir takımız. Ancak bazı takımlar ise sadece bizim tek yapacağımız hatayı bekleyecektir.

Şu anda tabiki yüzde 100 hazır değiliz. Bizim takımda savunma, en ileri uçta oynayan Bobo’dan başlayacaktır. Daha sonra orta alanda oynayan futbolcularımızda, dört kişilik defansa destek olacaktır. Şu an için bir defansif sorun yaşamıyoruz.”

Takımın gol atamadığı ve forvet sıkıntısının olup olmadığı ile ilgili bir soruya başarılı teknik adam, “Ben buraya geldiğim gün de söylemiştim. Eğer UEFA Avrupa Ligi’nde ve kendi ligimizde etkili olmak istiyor ve bir yerlere gelmek istiyorsak Nobre ve Bobo sayı olarak bize kısa gelecektir.

Oynadığımız Bucaspor maçında girdiğimiz gol pozisyonlarını değerlendiremeyince bu spekülasyonlara ortaya çıktı. Son vuruşlarda etkisizdik.” diye cevap verdi.

Schuster, medyada boy boy takıma gelecek golcülerin haberlerinin çıktığını ifade ederek, “Ben birçok oyuncunun gazetelerde resmini görüyorum. Robinho, Ronaldinho gibi oyuncular takıma gelirse direkt oynayacaktır. Ama yönetimle bu konuda bir görüşme olmadı.” diye konuştu.

Alman Teknik Adam, Bucsapor maçında yabancı kontenjanı nedeniyle görev veremediği bazı isimleri yarın Helsinki karşısında görev vereceğini kaydetti.

HAVUTÇU, BUNDAN SONRA TRİBÜNDE OLACAK

Öte yandan, Bucaspor ile oynanan lig maçında tribünde oturan yardımcı antrenör Tayfur Havutçu’nun durumunun sorulması üzerine, “Maalesef tüm yardımcı hocalar yanımızda yer alamıyor. Talimatname ile kaç kişinin yedek kulübesinde olacağı belli.

Bu nedenle Tayfur tribünden maçı izledi. Tayfur maçı oradan daha rahat izledi ve benim çok önem verdiğim bir yerden maçı izleyerek bize yardımcı oldu. O maçı ordan çok iyi gözlemliyor. Onun bilgilerine çok ihtiyacımız var. Bundan sonra Tayfur bizim adımıza maçları tribünden izleyecek.

İki yıl önce takım şampiyon olduğu zaman bebek sahibi olan futbolcu ve teknik heyetin oyuncu sayısı fazlaydı, Şimdi bugün Tayfur’un kızı oldu. Onu tebrik ediyorum. Nihat’ın da bebeği oldu. Eşleri hamile olan futbolcular var. Umarım yine aynı şans olur.” dedi.

Alman Teknik Adam, Ramazan ayında futbolcuların oruç tutması ile ilgili olarak, “Bizde oruç tutan yok. Biz onlarla konuşmuştuk. Şu anda bir sorun yaşamıyoruz.” diyerek sözlerini tamamladı.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu