FutbolFutbolda ŞiddetGündemŞike ÇetesiŞike DedikodularıŞike Dosyaları

UEFA kararını açıkladı; Fenerbahçe’ye 2+1, Beşiktaş’a 1 yıl ceza!..

UEFA kararını açıkladı; Fenerbahçe’ye 2+1, Beşiktaş’a 1 yıl ceza!.. UEFA Disiplin Kurulu, Beşiktaş’ı 1 Fenerbahçe’yi 2+1 yıl Avrupa Ligi müsabakalarından men etti.

Beşiktaş ve Fenerbahçe’nin UEFA Disiplin Kurulu’ndan aldığı ceza resmi olarak açıklandı. Siyah – beyazlı kulüp 1, Sarı – lacivertliler ise, 2+1 yıllık Avrupa’dan men cezası aldı.

Fenerbahçe, konuyu Tahkim Kurulu’na taşıyacak

UEFA’dan gelen bu cezanın ardından Fenerbahçe, konuyu Tahkim Kurulu’na taşıyacak. UEFA Tahkim Kurulu’nun itirazları inceledikten sonra en geç 15 Temmuz’a kadar bir sonuca varması bekleniyor. Fenerbahçe’nin, Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi CAS’a da başvurma hakkı bulunuyor

Yasemin Merçil; Büyük tezat oluşturulmuştur

UEFA Disiplin Kurulu’nun kararlarının ardından FBTV’ye açıklamalarda bulunan Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Yasemin Merçil, “Kulübümüzle ilgili tüm hukuk yollarını kullanacağız. İtirazlar gerçekleştirilecektir. Şahıslara ceza verilmeden, disiplin kurulundan bu yönde cezaların çıkması büyük tezat oluşturmuştur” ifadelerini kullandı.

Talep edilen cezalar neydi?

UEFA Disiplin Müfettişi Miguel Palacios, Fenerbahçe’nin gelecek 2 sezon Avrupa Kupaları’ndan men edilmesini, Aziz Yıldırım, Şekip Mosturoğlu, İlhan Ekşioğlu, Ali Yıldırım ve Cemil Turan’ın ise hak mahrumiyeti cezası almasını talep etmişti.

Beşiktaş Tahkim’e gidiyor

Beşiktaş, UEFA Disiplin Kurulu’nun kararın ardından 3 gün içerisinde Tahkim Kurulu’na giderek kararın ertelenmesini talep edecek. Ntvspor’un haberine göre, siyah – beyazlılar, Tahkim Kurulu’ndan istediği sonucu alamazsa, CAS’a başvuracak.

Disiplin Kurulu, Beşiktaşlı Tayfur Havutçu ve Serdar Adalı’ya ceza verilmediğini ancak iki isim için ek rapor istenildiğini belirtti.

Beşiktaş’tan resmi açıklama

Beşiktaş Kulübü, UEFA kararının ardından yaptığı açıklamada, “UEFA Disiplin Kurulu’nun 25.06.2013 tarihinde açıkladığı kararına göre; Beşiktaş 2013/14 sezonunda UEFA Avrupa Ligi’ne katılamayacaktır. UEFA 54. Maddesi uyarınca bu karara itiraz yolu açıktır. Şirketimiz UEFA Disiplin Kurulu’nun bu kararına, 3 gün içerisinde itiraz etme hakkına sahip olup, bu hakkını kullanacaktır.” denildi.

Tayfur Havutçu ve Serdar Adalı için ek rapor istendi

Kararların bildirilmesinin ardından Tayfur Havutçu’nun avukatı Nail Gönenli “Üç sayfa rapor geldi, iki satır karar var. Tayfur Havutçu ve Serdar Adalı için ek rapor istendi. Müfettiş Palacios’tan yeni bir ek rapor hazırlanması istenirken, verilecek kararın son rapordan sonra karara bağlanacak. Bunu çok olumlu karşılamıyoruz. Müvekkillerimizin aklanmasını bekliyorduk.” dedi.

 

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu