Fulya DosyasıFutbolGündem

Beşiktaş Başkanı Demirören; Yıldız oyuncularımızı göndermeyeceğiz

Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, yönetim olarak gelecek sezon da takımın başındaTayfur Havutçu ‘yu görmek istediklerini ve yıldız oyuncuları göndermeyeceklerini söyledi.

Beşiktaş Kulübü, 2009 yılından beri teknik sponsoru olan Adidas ile işbirliği sözleşmesini 2016 yılına kadar uzattı. BJK Nevzat Demir Tesisleri ‘nde, Kulüp Başkanı Yıldırım Demirören ile Adidas Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Haluk Özmutlu’nun katılımıyla 5 yıllık teknik sponsorluk anlaşması imzalandı.

Törende basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Yıldırım  Demirören, gelecek sezon imza atacak teknik direktörün kim olacağının sorulması üzerine, kendisinin ve yönetici arkadaşlarının en büyük arzusunun takımın başında Tayfur Havutçu ‘yu görmek olduğunu belirterek şöyle konuştu; Hocamıza ilk gün görevi tebliğ ettiğimizde beklentilerimizi ilettik. Bu beklentileri karşılayacağına da inanıyoruz.

Hocamızın karakterini çok iyi biliyoruz. Kendisiyle uzun zamandır çalışıyoruz. Kendisi başarıyı yakalayacağına inanmasaydı görevi kabul etmezdi. İki tarafın da gelecek sezonu beklediğini dile getiren Yıldırım Demirören, ”En büyük arzumuz Beşiktaş ‘ın içinden gelmiş, Beşiktaşlı olan, Beşiktaşlılık duruşunu futbolculara yansıtan hocayla devam etmek. Sezon sonunda oturup herşeyi konuşacağız” ifadelerini kullandı.

Beşiktaş Başkanı Demirören; Yıldız oyuncularımızı göndermeyeceğiz

Yabancı oyuncuların gelecek sezon takımda kalıp kalmayacağı şeklindeki bir soruyu yanıtlayan Yıldırım Demirören, “Bize resmi teklif gelmedi. Zaten oyuncularımız açıklamalarında burada mutlu olduklarını söylüyorlar. Göndermek gibi bir niyetimiz yok. Ancak biri gelip gitmek istediğini söylerse değerlendiririz. Gönülsüz yapılan işten verim alınacağına inanmıyorum. Hiçbir futbolcumuz ‘Gitmek istiyorum’ diye gelmedi” diye konuştu.

Yıldırım Demirören; Başarısızlıkta dış etkenlerin olduğuna inanıyoruz

Beşiktaş Futbol Takımı ‘nın bu sene göstermiş olduğu performansı değerlendirmesi istenen Yıldırım Demirören, düşüş yaşadıklarını dile getirirken, başarısızlıkta dış etkenlerin olduğuna inandıklarını söyledi. Yıldırım Demirören şöyle konuştu; Düşüş olduğu bir gerçek. Her takımda olabilir. Özellikle ikinci yarıda kamuoyu bu takımın 17’de 17 yapacağını söylüyordu.

Biz demedik. Ama takımın başarılı olacağına inanıyordum. Dünya sıralamasında 26. sırada olan tek Türk takımı Beşiktaş. Türkiye tarihinde Avrupa’da belki de 50 maç oynayan tek takım Beşiktaş. Avrupa kupasında Beşiktaş ‘ın rekorunu kıran bu takım. Başarısızlıkta dış etkenlerin olduğuna inanıyoruz. Yıldızlarımız burada kalacak. İlave yıldızlar muhakkak gelecek.

Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören; Bakanımıza statla ilgili yanlış bilgi verildiğine inanıyorum

Fiyapı İnönü Stadı ‘nın yeniden yapımı konusunda Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ‘ın açıklamalarının sorulması üzerine Başkan Yıldırım Demirören, yapımla ilgili onayın Anıtlar Kurulu’ndan çıktığını kaydederek, “Bakanımıza statla ilgili yanlış bilgi verildiğine inanıyorum” karşılığını verdi.

Projeye destek veren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ‘a desteklerinden dolayı teşekkür eden Yıldırım Demirören şöyle devam etti; Anıtlar Kurulu ‘na giden sadece Beşiktaş ‘ın dosyası değil. Beşiktaş bölgesini ilgilendiren 11 proje gitti. Onay Anıtlar Kurulu defterine işlendi. Kültür ve Turizm Bakanımız nedenini bir türlü anlamadığımız şekilde projeyi bekletiyor.

Yıldırım Demirören; Devletimizden sadece izin konusunda destek bekliyoruz.

Karar alındı. 5 sene sonra da bir ay sonra da aynı şekilde proje çıkacak. Bu stat 35 sene daha Beşiktaş’ın olacak. Yeni teknolojiyle yapalım, kayma durumu varsa bunu bu şekilde engelleyelim. Güzel hale getirelim. Dünyanın en güzel konumuna sahip bir yerde adından söz ettirecek bir stat haline getirelim. Devletimizden sadece izin konusunda destek bekliyoruz.

Finansmanı ve projesi hazır. Kendimiz yapacağız. Anıtlar Kurulu Türkiye’de özellikle İstanbul’da tarihi değerlere en önem veren makam. Bu kurul neye izin verirse onu yapacağız. Kültür merkezi de yapılacak. Bakanımıza statla ilgili yanlış bilgi verildiğine inanıyorum.

ADİDAS Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Haluk Özmutlu ‘dan büyük gaf!

Bu arada basın toplantısında Haluk Özmutlu ‘nun Beşiktaş Jimnastik Kulübü yerine Beşiktaş Jokey Kulübü demesi salonda gülüşmelere neden oldu. Haluk Özmutlu özürle hatasını düzeltirken, Başkan Yıldırım Demirören de kendisine ”Atçı yaptın bizi” esprisiyle karşılık verdi.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu