FutbolGündem

Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı son yolculuğuna uğurlandı!..

Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı son yolculuğuna uğurlandı!.. Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı için, Atatürk Stadı’nda bir tören düzenlendi. Törene sevenleri akın etti.

Ulucami’de öğle namazını müteakiben kılınan cenaze namazının ardından İbrahim Yazıcı’nın naaşı Emirsultan Mezarlığı’nda defnedildi. Milliyet Gazetesi’nin haberine göre, Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı, son yolculuğuna uğurlandı. Yazıcı için önce Bursa Atatürk Stadı’nda tören düzenlendi.

Daha sonra Ulu Cami’de öğle namazını müteakip cenaze namazı kılındı. Ulu Cami’deki cenaze namazına çok sayıda milletvekili, Bursa Valisi Şahabettin Harput, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Futbol Federasyonu eski başkanları Haluk Ulusoy ve Mehmet Ali Aydınlar, UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik, Galatasaray Kulübü Eski Başkanı Adnan Polat, Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, Milli Takımlar Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Gaziantepspor Kulübü Başkanı İbrahim Kızıl, Sanica Boru Elazığspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Bursasporlu futbolcu ve yöneticiler, sanatçılar Şahan Gökbakar, Mustafa Sandal, Oktay Kaynarca, Metin Şentürk’ün yanı sıra spor, siyaset, sanat ve iş dünyasının önemli simalarınında aralarında bulunduğu binlerce kişi katıldı.

Milletvekili ve eski milli futbolcu Hakan Şükür, CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav, eski Gaziantepspor Başkanı Celal Doğan, eski Başbakan Mesut Yılmaz’ın eşi Berna Yılmaz da cenaze törenine katıldı. Helikopteri arızalanan Galatasaray Başkanı Ünal Aysal da cenaze namazına katılamadı.

Cenaze namazı öncesi eski milletvekili emekli imam Ali Kul, cemaatten Yazıcı için helallik istedi. Binlerce kişi hep bir ağızdan ‘Helal olsun’ dedi. Ardından ulu Camii Baş imam Hatibi Tahsin Karanfil, cenaze namazını kıldırdı. Namazın ardından Yazıcı’nın cenazesi, dua ve tedbirler eşliğinde tören mangası tarafından alınarak cenaze aracına konuldu.

Ulucami’de kılınan namazın ardından kortej yürüyüşüyle Emirsultan Mezarlığı’na getirilen cenaze, kalabalık nedeniyle mezarlığın kapısından defnedileceğe yere kadar, tekbirler eşliğinde yaklaşık yarım saatte ulaştırıldı.

Mezarlığa önce Yazıcı’nın eşi, kızı ve yakınları geldi. Cenaze, Yazıcı’nın babası Mehmet Yazıcı’nın mezarına defnedildi. Defin işleminin ardından eşi ve kızı da mezara toprak atıp, su döktü. Mezar başında eski milletvekili Ali Kul, dua okudu. Bu arada, Yazıcı’nın eski milletvekili olması dolayısıyla yapılan devlet töreni sırasında tabuta sarılan Türk bayrağı, oğlu Serkan Yazıcı’ya teslim edildi.

Buradaki törene, Yazıcı’nın ailesi ve yakınlarının yanı sıra AK Parti İstanbul Milletvekili Hakan Şükür, Bursa Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, Gaziantepspor Kulüp Başkanı İbrahim Kızıl, teknik direktörler Ertuğrul Sağlam, Yılmaz Vural, şarkıcı Mustafa Sandal, bazı milletvekilleri, futbolcular, kulübün eski ve yeni yöneticileri, siyasi parti temsilcileri, siyaset ve futbol dünyasının önde gelen isimleri, çok sayıda taraftar katıldı.

Törende, Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş formalı çok sayıda futbolsever de yer aldı. Öte yandan, akşam namazının ardından Yazıcı’nın ailesinin taziyeleri Ulucami’de kabul edeceği ve Kur’an-ı Kerim okunacağı öğrenildi.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu