FutbolGündem

Bursaspor Teknik Direktörü Sağlam; Hakeme hakaret etmedim

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Eskişehirspor maçında hakem Halis Özkahya’nın kendisini tribüne göndermesiyle ilgili ‘hakaret’ iddialarına yanıt verdi.

Ertuğrul Sağlam, “Hakemlerin onurlarını kırıcı kelime söylemedim. Bunu ispat ederlerse ben antrenörlüğü bırakırım” dedi. Ertuğrul Sağlam, bir televizyon kanalında Eskişehirspor maçını değerlendirdi.

Zor şartlarda çok önemli başarılar ürettiklerini dile getiren Ertuğrul Sağlam, başka takımlar gibi hakemleri rencide edici, baskı altına alıcı söylemler içinde olmayacaklarının altını çizdi. Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, kulüp olarak aldıkları karardan ‘başlarına ne gelirse gelsin’ vazgeçmeyeceklerini vurguladı.

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam; Sahada kalmam gerekirdi

Eskişehirspor maçında hakem Halis Özkahya ile kavga etmediğini dile getiren Ertuğrul Sağlam, “Halis Özkahya bana 40 metreden daha fazla yaklaşmadı” diyerek şunları söyledi; Bizim için çok önemli deplasmandı. Şampiyonluk yarışı yoğun şekilde devam ediyor. Galip götürdüğümüz karşılaşma da, hakemin kararıdır ama bizim kesinlikle penaltı olmadığına inandığımız bir pozisyonda, maç beraberliğe geliyor.

Birkaç dakika sonra eğer o penaltı olacaksa, bize yapılan hareket, bence daha fazlası yapılıyor, masum hareketin ardından oyuncumuz kırmızı kart görüyor. 5 dakika içinde maçın gidişatını değiştirecek, 3 tane net ve ağır kararla karşı karşıya kalıyoruz. Orada sinirlendim. Yapmamam gerekirdi, sahada kalmam gerekirdi.

Ertuğrul Sağlam; Tribüne çıkmak istemedim

Çok kısa zamanda 3 tane oyunun gidişatını derinden etkileyecek kararın ardından sinirlendiğini, sertçe alkışladığını ifade eden Ertuğrul Sağlam, “Baravo hocam dedim. Yan hakem uyardı. Bu şekilde protesto etmek suçsa kabul ediyorum. Oyuncuyu uyarıyorsa teknik adamı da uyarması lazım. Ben tribüne çıkmak istemedim, atmosfer biraz gergindi. O ruh hali içinde takıma çok fazla katkı saylayacağımı düşünmedim. Mutlu Topçu hocaya gerekli şeyleri söyleyip soyunma odasına gittim. Bursaspor ‘a geldiğim 2.5 sene içinde ilk defa böyle olay yaşadım. Hakeme alkışlayarak bravo dememle birlikte beni sahadan dışarıya çıkardı” diye konuştu.

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam; Hafta sonu lider olabiliriz

Geçtiğimiz yıl ‘takım birlikteliği ve takım oyunuyla’ şampiyon olduklarını hatırlatan Ertuğrul Sağlam, zirve yarışını şöyle değerlendirdi; Bu yıl da onu yapmaya çalışıyoruz. Biri 6 defa diğeri 17 defa şampiyon olmuş. Bizim yaşadıklarımızı daha önce defalarca yaşamış takımlar.

Bizden bir adım önde gibi görünüyorlarsa da bu hafta Trabzonspor, Manisa gibi zorlu bir deplasmana gidecek, Fenerbahçe ise deplasmanda Beşiktaş ile karşılaşacak. Bu hafta sonunda lider olmayacağımızı kimse iddia edemez. Onların ne kadar şansı varsa bizim de o kadar şansımız var. Gaziantepspor ‘u yendiğimiz takdirde ibrenin bize döneceğini düşünüyorum.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu