FutbolGündem

Ertuğrul Sağlam: Üçüncülük şansımız da iyice azaldı!..

Şampiyonlar Ligi’nde Manchester United ile Old Trafford Stadı’nda karşı karşıya gelen Bursaspor, maçtan 1-0 yenik ayrıldı. Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, gruptan en azından üçüncü çıkarak UEFA Avrupa Ligi’ne gitmek istediklerini belirterek, “Ancak üçüncülük şansımız da iyice azaldı” dedi.

Manchester United karşısında iyi bir oyun sergilemediklerini belirten Sağlam, “Güzel oynadığımızı söyleyemeyiz. Tabi Stefano ve Ali’nin sakatlık sebebiyle oyundan çıkması, maçı olumsuz etkiledi. Defansif anlamda biraz daha üretken şeyler yapabileceğimiz zamanda malesef Ali’nin sakatlığı geldi. Bu da oyuna biraz hareket getirmemizi engelledi. Sonuçta çok iyi oynamadığımız ve rakibin de çok iyi oynamadığı bir maçı değerlendiremedik” diye konuştu.

Bundan sonraki maçlar için UEFA şansının da iyice azaldığını belirten Sağlam, Glasgow Rangers ve Valencia’nın berabere kalmasının kendileri için dezavantaj teşkil ettiğini söyledi. Bütün rakiplerinin puan aldığını kaydeden Sağlam, UEFA umudunu sürdürmek için bundan sonraki tüm maçları kazanmaları gerektiğini ifade etti. Sağlam, “Rakiplerimizin hepsi puan aldı bugün. Üçüncülükle ilgili şansımız iyice azaldı.

Bundan sonra iki maçımızı içerde oynayacağız ama bunları iyi değerlendirmemiz lazım. Arada oynayacağımız Valencia maçı var onu da iyi değerlendirmemiz lazım. UEFA umudumuzu sürdürmemiz için önümüzdeki maçları kazanmamız lazım. Belki bir maçta beraberlik bize yetebilir. Tabi rakiplerimizin de istediğimiz sonuçları alması lazım” şeklinde konuştu.

SENEYE DAHA İYİ OLACAK

Bursaspor’un 30 yıldır Avrupa’da oynamadığına işaret eden Ertuğrul Sağlam, Türkiye’de bu yıl ligi yine üst sıralarda bitirip önümüzdeki yıl Avrupa’da oynamak istediklerini kaydetti. Bu maçların kendilerine tecrübe kazandırdığını savunan Sağlam, şöyle devam etti: En azından UEFA Avrupa Ligi’ne devam etmek istiyoruz. Kesinlikle içerde oynayacağımız iki maçı kazanmamız lazım. Bursaspor 30 yıldır Avrupa’da oynamıyor. Bu süreçten sonra böyle yüksek düzeyli bir ligde oynamamız bizim için hem avantaj hem de dezavantaj çünkü şu an takımımızda bulunan birçok oyuncu ilk defa bu düzeyde bir maçta oynuyor.

Tabi biz tecrübesiz bir takımız. Bunun dezavantajlarını yaşıyoruz. Çok da mütevazi bir takımız. Manchester United ile aramızda büyük uçurumlar var. Önümüzdeki maçlarda hem ilk gollerimizi atıp hem de puan aldığımız zaman çok sevineceğiz. İnşallah yine bu yıl Türkiye’de üst sıralarda ligi bitirip, önümüzdeki yıl Şampiyonlar Ligi’nde daha iyi sonuçlar almak istiyoruz.

FERGUSON’UN BASIN TOPLANTISINDA GERGİNLİK YAŞANDI

Manchester United Teknik Direktörü Alex Ferguson’un basın toplantısı sırasında Rooney gerginliği yaşandı. İngiliz gazetecilerin ısrarla takım içindeki sorunlardan bahsetmeleri Ferguson’u sinirlendirdi. Önümüzdeki Pazar Stoke City maçına odaklandıklarını belirten Ferguson, takım içinde sorun çıkaran futbolcularla ilgili konuşmayacağını, Bursaspor karşılaşmasıyla ilgili soruları cevaplandırmak istediğini beyan etti.

Bu arada Bursaspor’u değerlendiren Ferguson, “Old Trafford’a Avrupa’da ilk kez oynayan çok sayıda takım geliyor ancak defansif oynamaları sebebiyle bize zorluk çıkarıyorlar” dedi. Ferguson, daha önce Bursasporlu Sercan ile ilgilendikleri yönündeki bir haberin doğru olup olmadığına yönelik soruya ise “Hayır hiç ilgilenmedim” cevabını verdi.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu