FutbolGündem

Bursaspor Teknik Direktörü Sağlam; Şampiyonluk herşey değil

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Türk futbolunu sıkıntıya sokacak tartışmalardan uzak durulması gerektiğini söyledi.

Deplasmanda Karabükspor ile karşılaşacak Bursaspor ‘un başarılı patronu Ertuğrul Sağlam, antrenman öncesi gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Son dönemde özellikle Trabzonspor, Beşiktaş ile Fenerbahçe yöneticileri arasında yaşanan söz düellosu hakkındaki görüşleri sorulan Ertuğrul Sağlam, benzer olayların geçmişte de yaşandığını hatırlattı. Bursaspor ’un bu tartışmaların dışında kalacağını ifade eden Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam şunları söyledi;

Bu gibi olayları sadece bugün yaşamıyoruz. Sık sık tekrarlanan şeylerdi. Türk futbolundaki en önemli sıkıntılardan birisi. Bursaspor olarak Türk futbolunu sıkıntıya sokacak bu ortamdan uzak durmaya çalışıyoruz. Bizim de farkımız bu olsun. Biz bu duruşumuzdan taviz vermeyeceğiz. Fair-play anlayışı içinde Türk futboluna renk katmaya çalışacağız. Bu işte karlı ya da zararlı çıktığımızı daha iyi değerlendirmek lazım.

Herşey şampiyon olmak değildir. Sporun evrensel değerlerini ortaya çıkarmak da önemli kazanımdır. Biz bunu yapmaya çalışıyoruz. Futbol adına güzellikler sunuyoruz. Öyle olmasa bu takım geçtiğimiz sezon Türk futbol tarihini değiştiremezdi. Biz belki maç kaybedeceğiz, penaltı kazanamayacağız ama vicdanen rahat olup huzur içinde olacağız.

Ertuğrul Sağlam; Kardemir Karabükspor zorlu bir rakip

Hafta sonu deplasmanda karşılaşacakları Kardemir Karabükspor ’un zorlu bir rakip olduğunu kaydeden Ertuğrul Sağlam, “Bu hafta yine zorlu rakibimiz var. Onların kendi sahasında iyi futbol oynadıklarını, iyi sonuçlar aldıklarını çok iyi biliyoruz” diyerek şunları söyledi;

Bizim için kolay olmayacak ama geçtiğimiz haftaki puan kaybından sonra kayıp yaşamamak, zirve yarışından geriye düşmemek için iyi  futbol ortaya koyup, iyi sonuç almamız gerekiyor. Şartlar elverdiği sürece bumaça hazırlanmaya çalıştık.

Futbolcularımız zirve yarışında bizim için çok önemli, ihtiyacımız olan 3 puanı alacaklardır. İnancımız sonuna kadar devam ediyor. İklim şartları ile zemin bize futbol oynamaya imkan sunar, olumlu şartlar sonucunda güzel futbol ortaya koyabiliriz. Güzel maç olacağını umuyorum. İki takım arasında yıllar öncesine dayanan güzel dostluk var.

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam; Vederson forma giyemeyecek

Sakatlığı devam eden Vederson ’un antrenmana katılamadığını anlatan Ertuğrul Sağlam, “Çalışmalarına dışarıda devam ediyor. O Kardemir Karabükspor maçı kadrosunda olmayacak. Bunun dışında eksiğimiz yok. Vederson hafta içinde takımla çalışmaya çıktı ama tekrarladı. Bununla alakalı zaman söylemek doğru olmaz ama uzun sürmeyeceğini böyleyebiliriz.

Ertuğrul Sağlam; Sercan da Volkan da bizim için çok önemli

Sercan ile Volkan ’ın Bursaspor için önemli iki futbolcu olduğunun altını çizen Ertuğrul Sağlam, “Gerek bulundukları konum, gerekse de Türk futbolundaki isimleri takımları için daha fazlasını ortaya koymaları gerektiğini gösteriyor. Bizim için çok önemli bir dönem var. Dönem içerisinde onlar da sorumluluk sahibi insanlar, sorumluluk alacaklardır. Busezonla alakalı daha önce daha az yapıtkalırını bundan sonra sahaya yansıtacaklardır. Alacağımız sonuçlara katkıları olacaktır” şeklinde konuştu.

Takımda son haftalarda yaşanan düşüşü de değerlendiren Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam şunları söyledi; Düşüş var. Bunu herkes yaşıyor. Ama bizim için önemli olan, şampiyonluk mücadelesi içinde kalabilmek. Sezon sonuna kadar mücadeleyi devam ettirebilmektir. Çok büyük paralar harcayan takımların da sıkıntı yaşadığını görebiliyoruz.

Bursaspor olarak  şampiyon oluruz, olmayız onu bilemiyoruz ama bundan sonraki senelerde de Bursaspor büyük takım kimliğine bürünen takım olacaktır. Kaybedilmiş birşey yok. Felaket telallığı yapıyorlar ama ben buna katılmıyorum. Bu takım hala Trabzonspor ile Fenerbahçe ‘nin 5 puan gerisinde. Birçok takımın önündedir. Bizim için değerdir. Önemli olan yarışın içinde kalmak. Daha fazla kayıp yaşamamak.

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam; Guus Hiddink ile önümüzdeki sezonu konuştuk

Milli Takımlar Teknik Direktörü Guus Hiddink ile yaptıkları görüşme hakkında da bilgi veren Ertuğrul Sağlam sözlerini şöyle tamamladı; Görüşmemizde önümüzdeki sezonun planlamasıyla alakalı konuştuk. Bunun dışında A2 takımıyla alakalı ve ufak tefek sorunları tartıştık. Güzel toplantı oldu. Ne derece faydalı olduğunu göreceğiz.

Böyle toplantıların bundan sonra da tekrarlanıp, belli sorunların zaman aşımına uğramadan antrenörler arasında ortaya konulup, çözüm üretilmesi güzel. Bu birlik ile beraberlik ortamı güzel. Orada bence, Türk futbolunun şu gün yaşadığı kaosun belki de ortadan kaldırılması açısından çok gerçekçi anlamda değerlendirmek gerekiyor.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu