GündemTransfer

Bursaspor, AIK Stockholm’ün 21 yaşındaki golcüsü Bangura’yı renklerine bağladı

UEFA Avrupa Ligi’nde gruplara kalmak isteyen Bursaspor, kadrosunu AIK Stockholm’ün golcü oyuncusu Teteh Bangura ile güçlendirdi.

Bursaspor, uzun süredir peşinde koştuğu 21 yaşındaki İbrahim Teteh Bangura’nın transferini bitirdi. Sakatlığı nedeniyle beklemeye alınan golcü oyuncunun son maçına çıkarak 90 dakika oynaması üzerine harekete geçen Bursaspor transfer komitesi, transferi bitirmek için İsveç’e gitti.

AIK Stockholm ile masaya oturan Bursaspor’lu yöneticiler, 2.8 milyon euroda direten kulübe 2.5 milyon euro teklif verdi. Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı’nın ‘fiyatı yükseltin ve alın’ demesi üzerine yetenekli oyuncu için kulübü AIK Stockholm ile 2 milyon 600 bin euroya anlaşmaya varıldı. 3 yıllığına anlaşma yapılan Sierra Leone’li golcüye yıllık 850 bin euro ödeme yapılacak.

Bugün Bursa’ya gelmesi beklenen Bangura’nın adı UEFA’ya bildirilerek Anderlecht maçında oynaması sağlanacak.
18 Ağustos tarihinde oynanacak Anderlecht maçına kadar Bangura’nın Bursa’da takımla birlikte çalışıp uyum sorununu aşması bekleniyor. 1.83 boyunda, 21 yaşındaki Sierra Leone’li forvet, AIK Formasıyla İsveç Ligi’nde çıktığı 16 maçta 15 gole imza atmıştı.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu