FutbolGündem

Bursasporlu futbolcular, lige galibiyetle başlamak istiyor

Süper Lig’in ilk haftasında Konyaspor ile karşılaşacak Bursasporlu futbolcular, yeni sezona galibiyetle başlamak istediklerini söyledi. Şampiyon takımın kaptanı Ömer Erdoğan, ilk maçı içerde oynamanın avantajını kullanmak istediklerini dile getirdi. Turgay Bahadır ise, başarılı olmak için çok iyi mücadele etmeleri gerektiğini kaydetti.

Özlüce Tesisleri’nde düzenlenen basın toplantısında konuşan kaptan Ömer Erdoğan, ilk maçı 16 Ağustos Pazartesi akşamı kendi sahalarında oynayacaklarını hatırlatarak, şöyle konuştu: Lige galibiyetle başlamak istiyoruz. Konyaspor çok iyi bir takım. Başlarında çok iyi bir teknik adam olan Ziya Doğan var. Onlar da iyi başlamak isteyeceklerdir. Zor bir maç olacak. Biz kazanıp lige iyi bir başlangıç yapmak istiyoruz.

ŞAMPİYONLUKTAN UYANIP, KENDİ GERÇEKLERİMİZE DÖNDÜK

Bu sezon Şampiyonlar Ligi’nde de mücadele edeceklerinin altını çizen tecrübeli futbolcu, şu görüşleri dile getirdi: “Şampiyonlar Ligi’nde Türkiye’yi ve Bursa’yı en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz. Türkiye kupasını istiyoruz. Aramızda yeni arkadaşlarımız var. Şampiyonluğun coşkusun doyasıya yaşadık ama her şey geride kaldı. En son Süper Kupa finalindeki mağlubiyetten sonra eleştiriler aldık.

Biz bunlardan da en iyi şekilde ders çıkardık. Gerçekten iyi bir futbol sergileyemedik. Artık şampiyonluk rüyasından uyanıp kendi gerçeğimize büründük. Çünkü bu maçların telafisi olmayacak. Ben bununu garantisini verebilirim ki Pazartesi’den itibaren yeniden eski Bursaspor’u izlettireceğiz. Mücadele eden, sonuç olan bir Bursaspor’u sahaya yansıtacağız.” Yeni transferlerin de takıma alışmasıyla daha güçlü bir Bursaspor’un sahada olacağını vurgulayan kaptan, yeni transferlere övgüler yağdırdı.

TAKIM SAVUNMASIYLA İLGİLİ SIKINTILARDAN GOL YEDİK

Ömer Erdoğan, ‘3 gol yediğiniz Trabzonspor maçının ardından savunmaya eleştiriler yapıldı. Bunları nasıl karşılıyorsunuz?’ şeklindeki bir soruya ise şu yanıtı verdi: Savunmamız ofansif bir anlayışla geçen sezon da oynadı. Bir maçta 3 gol yemek bize yakışmadı belki ama takım savunmasıyla ilgili bazı sıkıntılarımız vardı. Ama en önemlisi o gün Trabzonspor bizden daha arzuluydu. Bu takım geçen sene ligin en az ikinci gol yiyen takımıydı. Yine aynı futbolcular oynadı. Biz kendi haddimizi biliyoruz.”

MHK tarafından verilen semineri de değerlendiren başarılı futbolcu, “Açıkçası ilk defa böyle bir seminer aldık. Çok faydalı oluyor. Aklımızda olan soruları sorduk. Yeni kuralları öğrendik. Biz geçen sene en az kart gören takımdık. Hakeme yardımcı olmaya çalışıyoruz.” diye konuştu.

TURGAY: “3-0’LIK SONUÇ BİZE DAHA ÇOK MÜCADELE ETMEMİZ GEREKTİĞİNİ GÖSTERDİ

Bursaspor’un başarılı forveti Turgay Bahadır ise, yeni sezonun kendileri için çok zorlu geçeceğinin altını çizdi. Bütün takımların şampiyon bir takıma karşı oynamanın bilinciyle daha istekli oynayacağını vurgulayan Turgay, şunları ifade etti: “Bunu Trabzonspor maçında gördük. Bize alan bırakmadılar.

İyi mücadele ettiler. Biz onlardan daha fazla isteyemediğimiz için mağlup olduk. Sezon maçlarında da yanı şekilde olacaktır. Rakipten çok mücadele etmezsek sonuç bu olur. 3-0’lık sonuç bize daha fazla mücadele etmemiz gerektiğini gösterdi.

Turgay, Lazio takımından transfer teklifi alıp almadığı yönündeki bir soruya, “Benim kimseyle görüşmem olmadı. Resmi bir teklif de olmadı. Ama olsa bile 2 senelik mukavelem var. Bursaspor’un oyuncusuyum. Bu konuda bir şey söylemem doğru değil. Bursaspor’da çok mutluyum.

Şampiyonluk yaşadım. Daha çok başarılar elde edeceğimi düşünüyorum.” şeklinde cevaplandırdı. Turgay, Mili takımla ilgili bir soru üzerine de, Bursaspor’da, milli takımda forma giyebilecek kalitede çok futbolcunun bulunduğunu ancak kararı Hiddink’in verdiğini ifade etti.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu