DünyaFutbolGündem

Christoph Daum; Türk Futbolu ‘nda büyük etki bıraktım

Christoph Daum Almanya ‘da yayın yapan Sport1 ‘e verdiği röportajda çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Türkiye’nin gündeminden hiç düşmeyeceğini söyleyen Daum “Türk Futbolu’nda büyük etki bıraktım. Bu yüzden hep konuşulacağım” dedi. Ntvspor.net’in haberine göre, bir dönem Beşiktaş ve Fenerbahçe’de görev yapan ve son olarak Skibbe’nin yerine Eintracht Frankfurt takımının başına geçen Christoph Daum, Almanya ‘da yayın yapan Sport1 kanalına röportaj verdi ve Türkiye ile ilgili ilginç açıklamalarda bulundu.

Christoph Daum; Türk Futbolu ‘nda büyük etki bıraktım

‘Türkiye Milli Takımı ‘nı çalıştırmak, hayalleriniz arasında var mı?’ sorusuna “Hayır. En büyük hayalim Eintracht Frankfurt ‘u ligde tutmak. Bunun dışındakiler önemsiz” diye cevap Christoph Daum, uzun vadeli Türkiye ‘ye dönme ihtimali hakkında ise iddialı sözler sarfetti. Daum “Neden olmasın. Ben Türkiye ‘nin hep gündeminde olacağım. Orada iyi bir konumum ve Türkiye Futbol Federasyonu ile ilişkilerim var. Türkiye ‘de sadece iyi çalışmadım, aynı zamanda Türk Futbolu ‘nda da etki bıraktım. Bu yüzden hep Türkiye’de konuşulacağım” açıklamasında bulundu.

Daum; Hep Türkiye için çalışacağım

Ülkemizde uzun yıllar görev yapan Daum ‘Türkiye ‘ye ne zaman döneceksiniz?’ sorusuna üzerine “Bunu bilmiyorum. Kariyerimin son virajındayım” açıklamasını yaptı. Otto Rehhagel gibi ilerlemiş bir yaşta teknik direktörlük yapmak istemediğini sözlerine ekleyen Daum,  “Artık o kadar fazla vaktim yok. Türkiye benim ikinci vatanım ve bu da hiç değişmeyecek. Türkiye ‘de bir kulüpte veya Federasyon’da çalışsam da çalışmasam da hep Türkiye için çalışacağım ve Türkiye hep kalbimde olacak. Bunu yapmak için görev almama gerek yok” ifadelerini kullandı.

Eintracht Frankfurt ‘taki maaşı sorulan Christoph Daum “Fenerbahçe, Köln ve Leverkusen ile kıyaslarsanız tarihin en uygun Christoph Daum ‘u diyebilirsiniz. Ama önemli değil. Çünkü yıllarca çok iyi paralar kazandım” diye konuştu.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu