FutbolGündem

Deplasman yasağı kalkıyor mu?..

Deplasman yasağı kalkıyor mu?.. Spor Toto Süper Lig kulüplerinin başkanları ve temsilcileri, Türk futbolunun önemli sorunlarını görüştü.

Sporx.com’un haberine göre, Spor Toto Süper Lig kulüp başkanları ve temsilcileri, İstanbul’da kritik zirvedede bir araya geldi. Kulüpler Birliği Vakfı’nın Astoria’daki merkezinde gerçekleşen toplantının ardından Halil Ünal açıklamalarda bulundu. Kulüpler Birliği Vakfı ve Eskişehispor Kulübü Başkanı Halil Ünal, toplantının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

YENİ SEZONDA YASAK KALKIYOR MU?

Büyük takımlarımızın bazıolarının talebi üzerine yeni sezonda taraftar yasağının kaldırılmasını görüştük. Önümüzdeki toplantıda da devam edecek. Ligin bitimine 5 hafta var. Hala şampiyonluk ve kümede kalam mücadelsi devam ediyor. Her hafta dengeler değişiyor. Ayrıca Galatasaray ve Fenerbahçe’yi tebrik ediyoruz. Türk futbolu adına önemli şeyler yaptılar. Ligimizin kalitesi her hafta artıyor. 29. haftayı oynuyoruz Avrupa liglerinin en kaliteli ligi diye adlandırabileceğimiz bir sezon yaşıyoruz.

Ligin başlama tarihinin de bir an önce kulüplere bildirilmesi gerekiyor. Önümüzdeki hafta Türkiye Futbol Federasyonu açıklama yapacak ve kesin tarihi bildirecek. Takımlarımız buna göre sezon planlaması yapacak.

İDDAA GELİRLERİ ÜZERİNE

İddaa gelirlerinini arttırılması yönünde konuştuk. Zaten bununla ilgili resmi makamlarla gerekli görüşmeleri daha önce yaptık. En son Galatasaray’ın Real Madrid ile ile oynadığı maçta İspanyol ekibinin formasında bahis sponsorunun yer almaması bu yönde bir şeylerin yapılması gerektiğini gösterdi.

TFF’DEN ALTYAPIYA DESTEK İSTEĞİ

Havuzla ilgili TFF’nin önemli bir bütçesi var. TFF’nin Süper Lig takımlarının alt yapılarıan ciddi bir eğitim vermesi gerekiyor. Alt yapının hocularına TFF’nin ödeme yapmması, hangi yaş grubumuzu hangi hocanın çalıştıracağının bir eğitimden geçemsinin ardından belli olmasını konuştuk. U20 Dünya Kupasını ve 2020 Olimpiyat Oyunları’na aday olmamızı değerlendirdik. Ayrıca futbolu sevdirmek üzerine görüşmeler yaptık.

HAKEMLERE MESAJ

Hakem kardeşlerimizin kendini gözden geçirip bundan sonraki maçlara daha hazır çıkmak zorunda. Yoksa bir yanlış kararla tüm dengeler değişebilir. Ligin kaderi değişebilir. Hakemler adına kendi takımım adına konuşamam. 18 takım adına konuşabilirim. Bütün takımlar emek veriyor.

ALPER POTUK’UN TRANSFERİ HAKKINDA…

Alper Potuk bizim içimizden biri. Biz sezon bitmeden kimseyi satmayız. Sezon sonunda Alper’i çağırırız kendisi ayrılmak istiyorsa ve kulübümüzün menfaatine yönelik de teklif varsa gerekli şeyi yaparız.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu