DünyaFutbolda ŞiddetGündem

UEFA’dan PAOK ve Rapid Wien’e men cezası

UEFA’dan PAOK ve Rapid Wien’e men cezası… UEFA, Avrupa Ligi play-off’unda PAOK-Rapid Wien maçı başlamadan önce çıkan olaylar nedeniyle her iki kulübe de 1 yıl boyunca Avrupa Kupaları’ndan men cezası verdi. Ancak UEFA her iki kulübün cezasını da 3 yıl boyunca askıya aldı.

Bu kararlar birlikte her iki kulüp de bu sene Avrupa Ligi’nde yollarına devam edebilecek. CNN Turk.com’un haberine göre, UEFA ayrıca PAOK’a 150 bin euro para cezası ve üç maç seyircisiz oynama cezası verdi. Rapid Wien ise 75 bin euro para cezası ve bir maç seyircisiz oynama cezası aldı.

İlk maçta Rapid Wien’i 2-1 yenen PAOK eğer gruplara kalırsa sahasında oynayacağı 3 maçı da seyircisiz oynayacak. Bu arada Rapid Wien’in sahasında oynanacak 2. maçta Rapid Wien’e verilen ceza uygulanmayarak bir sonraki maça aktarılacak. Yani 30 Ağustos günü oynanacak Rapid Wien – PAOK rövanş karşılaşması seyircili oynanacak. Her iki kulüp de önümüzdeki 3 yıl boyunca herhangi bir olaya karışırsa ceza beklemeden uygulanacak.

Maçta ne olmuştu?

UEFA Avrupa Ligi’nde PAOK ile Rapid Wien arasında oynanan maçtan önce büyük olaylar çıkmıştı. Konuk ekip Rapid Wien’in taraftarları, Toumbas Stadı’nda maçın başlamasına az bir süre kala, ev sahibi takımın taraftarlarına saldırmıştı.

Rapid taraftarları PAOK’luların bulunduğu tribünlere havai fişek ve meşaleler atarken, Yunanlı taraftarlar da aynı şekilde karşılık verince ortalık bir anda savaş alanına döndü.

Polisin kontrol etmekte zorluk çektiği olaylar sonrasında yaralanan taraftar olmadığı belirtilirken, herhangi bir tutuklama ya da gözaltıda yapılmadığı belirtilmişti. Karşılaşma olayların yatışmasından sonra başlarken, sahadan mutlu ayrılan taraf Rapid Wien’i 2-1 mağlup eden PAOK olmuştu.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu