DünyaFutbolGündem

Josep Guardiola; Sporda kredi yok, tekrar kazanmak gerek!..

Bugün Kral Kupası çeyrek finali dev bir eşleşmeye sahne oluyor.  İspanya kral kupası çeyrek final mücadalesinde iki dev Real Madrid ve FC Barcelona bu gece TSİ 23:00 ‘da karşı karşıya geliyor.

İspanya Kral Kupası çeyrek finali ilk maçında deplasmanda Real Madrid’e karşı oynayacak Barcelona’nın teknik direktörü Josep Guardiola, sporda kredinin olmadığını ve tekrar kazanmak zorunda olduklarını söyledi. İspanya Kral Kupası çeyrek finali ilk maçında deplasmanda Real Madrid’e karşı oynayacak Barcelona’nın teknik direktörü Josep Guardiola, ”Sporda kredi yok, tekrar kazanmak gerek” dedi.

Guardiola, düzenlenen basın toplantısında, son yıllarda Real Madrid’e karşı olan üstünlüklerinin hatırlatılması üzerine, ‘Sporda kredi yok, tekrar kazanmak gerek. Şimdiye kadar yaptıklarımız çok iyi ama yeniden kazanmak gerek. Kredimiz varmış gibi düşünemeyiz. Benim de kaybedecek çok şeyim var. Herkesin kabedecek çok şeyi var” ifadesini kullandı.

Santiago Bernabeu Stadı’na kazanmak için çıkacaklarını vurgulayan Guardiola, ”180 dakikalık bir maç olduğunu unutmamaya çalışacağız ama rövanş maçını düşünerek oynarsak haşlanırız. Madrid’in ceza sahası dışından iyi şutlar çeken futbolcuları var, duran toplarda iyiler. İyi bir sonuç elde etmek için tek yol, maçı kazanmak için oynamak, topa sahip olmak ve onların kontra ataklarına karşı gerekli kriterleri yerine getirmek” diye konuştu.

Guardiola, Barcelona tarafından dile getirilen hakem hatalarıyla ilgili görüşünün sorulması üzerine şöyle konuştu; Hakemlerin görevi çok zor. Yarınki maçı milyonlarca insan izleyecek ve hata yapmak istemeyeceklerdir. Ben ve futbolcularım da aynı şekilde hata yapmak istemeyeceğiz.

Futbol her seferinde daha hızlı ve ben futbolcularımdan bunu anlamalarını istiyorum. Ben hakemlere ne yapacaklarını söyleyemem. Herkes biliyor ki 4 yıldır hakemler hakkında tek bir şey söylemedim. Bir çok kez bizim maçımızı yöneten hakemin bile kim olduğunu bilmiyorum” ifadelerini kullandı. Barcelona Teknik Direktörü Guardiola, Real Madrid karşısında kalede ikinci kaleci Pinto’nun görev yapacağını belirtti.

Bugün İspanyol teknik direktör Guardiola’nın doğum günü

Karizmatik teknik direktör Guardiola için bugünün bir önemi daha var. 18 Ocak 1971 Barcelona’da doğan Josep Guardiola, bugün 41. yaşını kutlayacak.

İspanya’da Kral Kupası çeyrek final mücadelesinde Real Madrid ve Barcelona karşı karşıya gelirken, FC Barcelona teknik direktörü Guardiola ‘nın doğum gününü zaferle taçlandırmak istediği öğrenildi. Barcelona kazanırsa, Guardiola doğum gününde oyuncularından en güzel hediyeyi almış olacak.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu