DünyaGündem

Dünya Kupası’nda çeyrek final heyecanı yarın başlıyor

NationalTurk’ün haberine göre, FIFA 2014 Dünya Kupası’nda çeyrek final heyecanı, yarın oynanacak Fransa – Almanya ve Brezilya – Kolombiya maçlarıyla başlıyor.

Çeyrek finalde mücadele edecek 4’ü Avrupa, 4’ü ise Amerika kıtasında yer alan 8 takım arasındaki karşılaşmalar, 4-5 Temmuz tarihlerinde oynanacak.

İlk çeyrek final karşılaşmasında, turnuvanın tecrübeli takımları arasında yer alan Fransa ile Almanya, yarın Rio De Janeiro kentindeki tarihi Maracana Stadı’nda TSİ 19:00’da karşılaşacak.

Daha önce kupayı 3 kez kazanan Almanya, G Grubu’nda Portekiz’i 4-0 gibi farklı bir skorla yenerek dikkati çekmişti. Gana ile 2-2 beraberliğin ardından son maçında ABD’yi de 1-0 yenerek 7 puanla grup lideri olarak ikinci turda Cezayir’le karşılaşan Almanya, zorlandığı karşılaşmada uzatma dakikalarında bulduğu gollerle mücadeleden 2-1 galip ayrılmıştı.

E Grubu’nda Honduras’ı 3-0, İsviçre’yi 5-2 gibi farklı skorlarla yenerek dikkati çeken Fransa, son maçında ise Ekvador ile golsüz berabere kalarak 7 puanla lider olarak ikinci tura çıktı. Nijerya’yı da 2-0 yenerek adını çeyrek finale yazdıran Fransa, 1998’de evsahipliği yaptığı turnuvada müzesine götürdüğü Dünya Kupası’na yeniden ulaşmaya çalışacak.

İlk günün diğer çeyrek final karşılaşmasında, Dünya Kupası’nı 5 kez kazanarak turnuvanın en başarılı takımı konumundaki evsahibi Brezilya ile turnuvanın sürpriz ekiplerinden Kolombiya, Fortaleza kentindeki Castelao Stadı’nda TSİ 23:00’te karşı karşıya gelecek.

Turnuvaya A Grubu’ndan katılan Brezilya, ilk maçında Hırvatistan’ı 3-1’le geçerken, Meksika’yla golsüz beraberliğin ardından Kamerun’u 4-1 yendi. Grubunu 7 puanla lider tamamlayan Brezilya, ikinci turda Şili karşısında zorlanmasına rağmen, normal süresi 1-1 biten karşılaşmanın ardından penaltılarla galip ayrılarak çeyrek finale yükseldi.

Kolombiya ise C Grubu’nda Yunanistan’ı 3-0, Fildişi Sahili’ni 2-1 ve Japonya’yı 4-1 yenerek 9 puanla lider olarak ikinci tura yükseldi. Bu turda da Uruguay’ı 2-0’la geçerek Dünya Kupası tarihindeki en önemli başarısına şimdiden imza atan Kolombiya, genç yıldızı James Rodriguez’in önderliğinde futbol otoritelerini şaşırtan bir performans sergilemeye devam ediyor.

– Cumartesi günü oynanacak maçlar

Cumartesi günü oynanacak ilk yarı final mücadelesinde ise Arjantin ile Belçika başkent Brasilia’daki Nacional Stadı’nda TSİ 19:00’da karşılaşacak.

F Grubu’nda Bosna Hersek’i 2-1, İran’ı 1-0 ve Nijerya’yı 3-2 yenerek 9 puanla üst tura çıkan ve ikinci turda uzatma dakikalarında bulduğu tek golle İsviçre’yi deviren Arjantin, daha önce iki kez müzesine götürdüğü turnuvada yıldız oyuncusu Lionel Messi’ye güveniyor.

Genç ve dinamik kadrosuyla öne çıkan Belçika ise Cezayir’i 2-1, Rusya’yı ve Güney Kore’yi 1-0’lık skorlarla geçerek 9 puanla H Grubu’nu lider tamamladı. Belçika, çekişmeli mücadelenin ardından uzatma dakikalarında bulduğu gollerle ABD’yi 2-1 yenerek Arjantin’in rakibi oldu.

Son çeyrek final maçında ise turnuvanın deneyimli takımlarından Hollanda ile Kosta Rika, Salvador kentindeki Arena Fonte Nova’da TSİ 23:00’de mücadele edecek.

Wesley Sneijder ve Dirk Kuyt gibi Spor Toto Süper Lig’in yıldız oyuncularını kadrosunda barındıran Hollanda, B Grubu’ndaki ilk maçında son dünya ve Avrupa şampiyonu İspanya’yı 5-1 yenerek, dikkatleri üzerine çekmişti. Avustralya’yı 3-2 ve Şili’yi de 2-0 yenerek grubunu lider tamamlayan “Portakallar”, ikinci turda ise Meksika’yı 2-1’le geçerek çeyrek finale yükselmişti.

Turnuvanın diğer sürpriz takımı Kosta Rika ise zorlu ve deneyimli rakiplerin yer aldığı D Grubu’nda Uruguay’ı 3-1, İtalya’yı 1-0 yenmiş, son maçında da İngiltere ile golsüz berabere kalarak 7 puanla üst tura çıkmıştı. İkinci turda Yunanistan ile karşılaşan Kosta Rika, penaltı atışları sonunda rakibini yenerek çeyrek final vizesini almayı başarmıştı.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu