FutbolGündemŞike ÇetesiŞike DedikodularıŞike DosyalarıTransfer

Efsane başkan Ali Şen; Elimi taşın altına koyarım ama…

Efsane başkan Ali Şen; Elimi taşın altına koyarım ama!.. Fenerbahçe Spor Kulübü eski başkanı Ali Şen, kulüpleri uyardığını ama dinlenmediğini dile getirdi ve “Fenerbahçe kulüp tarihinin en sıkıntılı yılları başlıyor” dedi.

Fenerbahçe Spor Kulübü’nün eski başkanlarından Ali Şen, sarı lacivertli kulüp ile birlikte Beşiktaş’a UEFA tarafından verilen cezaları değerlendirdi. Ali Şen, kulüpleri uyardığını ama kulüplerin yeterince çalışmadığını Sabah gazatesinden Yavuz Donat’a anlattı.

“Nerede, hangi hatalar yapıldı?” sorularına cevap veren Ali Şen; “Nereden başlayım? Hangi birini anlatayım? Sonra. Öfkeli bir sesle “Çalışmadılar. Çok uyardım ama dinlemediler” dedi.

Ali Şen sözlerine şöyle devam etti: “Son bir yıl içinde “Bu dosyanın kapandığını” zannettiler. Kulüpler. Ne kadar acıdır, hiç gayret göstermediler. 25 Eylül 2011’de, Fenerbahçe olağanüstü kongresinde Fenerbahçe ve Beşiktaş yönetimlerinin dikkatini çektim. “Aman uyumayın, gece gündüz çalışın” dedim. Uyarılarım dikkate alınmadı. Lobicilik “Haksızken haklı duruma geçmek demek değil.” Eğer haklı olduğuna inanıyorsan, karar verme mercilerini de ikna etmen gerekir. Bunun neresi yanlış?”

Yavuz Donat’ın “Ne zaman uyandılar” sorusuna Ali Şen; “Ne zaman ki UEFA Disiplin Kurulu’na sevk edildiler, işte o zaman. Ama uyandıklarında da, Disiplin Kurulu’nun içyapısını, çalışma tarzını tam bilemedikleri için, yaptıkları savunma da işe yaramadı.” cevabını verdi.

“ELİMİ TAŞIN ALTINA SEVE SEVE KOYARIM AMA”

“Çevresi geniş. Batı’da kişisel dostları var. Futbol dünyasında. “Etkili yetkili” pek çok kişiyi tanıyor. Şimdi elinden bir şey gelebilir mi? Dost böyle günde belli olur? Ali Şen “Fenerbahçe ve Beşiktaş için” neler yapabilir?” sorusu üzerine eski F.Bahçe başkanı Ali Şen “Çok geç kaldık” diye söze başladı: “Zamanında çalışılmalıydı. İş işten geçti, tren kaçtı. UEFA Tahkim Kurulu’nda 5 üye var. Başkan İspanyol. Üyeler Alman, İngiliz, İsveçli. Ve bir de Türk: Levent Bıçakçı. Levent Bıçakçı, karar toplantısına giremez. Ama F.Bahçe’nin ve Beşiktaş’ın suçsuzluğuna inanıyorsa, Tahkim Kurulu’ndaki arkadaşları üzerinde çalışma yapabilir. İki kulübümüzün suçsuzluğuna onları inandırabilir.” dedi.

Ali Şen sözlerini; “Kulüpler (Fenerbahçe ve Beşiktaş) Levent Bıçakçı ile mutlaka konuşmalılar. Bana gelince. Elbette elimi taşın altına sokarım, iki kulübümüz için ne gerekiyorsa yapmak isterim. Fakat, geride kalan bir yıl içinde derin uykudan uyanılmadıktan sonra. Şimdi, 10 gün içinde. Ne yapabilirim ki?” diyerek noktaladı.

“GENEL KURUL DOĞRU YOLU BULUR”

“Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ne yapacak?” sorusunu Ali Şen; “Başkan büyük sıkıntıya düştü. Kulüp iki yıl Avrupa’da yok. Üçüncü yılda da kafamızın üstünde bir Demokles’in kılıcı duracak. Bu durum Aziz Yıldırım’ı ciddî sıkıntıya sokar. Fenerbahçe Genel Kurulu’nun en doğru yolu bulacağına inanıyorum.” diyerek cevapladı.

“AZİZ YILDIRIM TRİBÜNLE TERS DÜŞMEMELİ”

Ali Şen, tribünler konusunda “Bak işte bu olay çok önemli” diye konuşmaya başladı: “En büyük acıyı kongre üyeleri ve taraftarlar çekiyorlar. Herkese soğukkanlılık tavsiye ediyorum. Aziz Yıldırım, Fenerbahçe’ye yaptığı hizmetlerinin unutulmaması için çok ciddî şekilde düşünmeli. Ve tribünlerle kesinlikle ters düşmemeli. Tribünlerin, taraftarların, kongre üyelerinin bir başkan değişikliği istemeleri halinde asla direnmemeli.” tavsiyesini verdi.

“FİKRET ORMAN GALİBA KADER KURBANI”

Yavuz Donat’ın; “Fikret Orman galiba kader kurbanı” sözleri üzerine, Ali Şen “Evet aynen” diye onayladı: “Fikret dostumdur. Ona üzülüyorum. Göreve geldi ve bu olayları kucağında buldu. Hiçbir kabahati yok. Canla başla çalışıyor. Geçen yıl Avrupa’da yoktu, bu yıl da olmayacak. Allah Fikret’in yardımcısı olsun.”

“TARİHİN EN SIKINTILI YILLARI BAŞLIYOR”

“Fenerbahçe pahalı transferlerden mutlaka kaçınmalı. Mevcut kadro gençlerle takviye edilmeli. Bu şekilde Fener pekâlâ şampiyon olabilir.” Ali Şen “son sözünü” şu şekilde söyledi: “Kulüp tarihinin en sıkıntılı yılları başlıyor.”

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu