DünyaFutbolGündem

Euro 2012’de Ukraynalılara Polonya vizesi bedava!..

Ukrayna ve Polonya’nın ortaklaşa düzenleneceği Euro -2012 Futbol Şampiyonası öncesinde iki ülke ilişkilerinde bahar havası yaşanıyor.

Avrupa Birliği (AB) üyesi Polonya, Euro 2012 döneminde ülkesine gelmek isteyen Ukraynalılardan vize parasını almayacak. Ukrayna’nın başkenti Kiev’de temaslarda bulunan Polonya Dışişleri Bakanı Radoslav Sikorskiy, Ukraynalı meslektaşı Konstantin Grişenko ile bir araya geldi. Görüşmede Sikorskiy bu sene içerisinde Polonya’nın vizesinin ücretsiz olmasını sağlayacak anlaşmanın imzalanmasını beklediklerini söyledi.

Bakan Sikorskiy, Polonya’nın şimdiden Ukraynalılara bütün Avrupa ülkelerinin toplamından daha çok vize verdiğini de bildirdi. İki komşu ülkenin dışişleri bakanları, toplantıda, Ukrayna ve Polonya’nın; stratejik ortaklığın geliştirilmesi için mevcut kurumsal mekanizmaların düzenli olarak bir araya gelmesine ve 2013-2014 yılı işbirliğinin yol haritası hazırlanmasına karar verdi.

Eylül 2011’de Polonya Ukrayna vatandaşları için Shengen vize prosedürünü kolaylaştırmıştı. Öte yandan Euro 2012 Futbol Şampiyonası sırasında iki ülke arasındaki günlük tren seferlerinin sayısı 17’ye kadar çıkacak.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu