FutbolGündem

Faruk Süren: Dünyada yeri dolmayan insanlar mezarlıkları dolduruyor

Geçtiğimiz haftalarda Haldun Üstünel’in Futbol A.Ş.’den istifasını Ntv Spor Radyo’da “devamını getirmeli” diye yorumlayan Galatasaray’ın Efsane Başkanlarından Faruk Süren, Üstünel’in yönetim kurulundan istifasını da Ntv Spor Radyo’ya değerlendirdi.

Bülent Yüksel ile Sportif Görüş programına konuk olan Süren “Medyatik yakıştırmalar yapıldı, sihirbaz, hokkabaz falan… Bir abra kadabra, beşincilik, ikinci sene bir abra kadabra mabra kadabra daha, beşincilik…. Ama biz birincilik görmek istiyoruz sihirbazlıklarla” ifadelerini kullandı.

İşte Efsane Başkan Süren’in çarpıcı sözlerinin tam metni:

TARAFTAR BÜYÜK PARÇANIN PARÇASIDIR SADECE

Başkan da Haldun Üstünel’den “gereğini yapmasını” bekliyordu. Taraftarın OFK Belgrad maçında durumu protesto etmemesi lazım. Zaten yanlışlık orada. Tabii ki seyirci ve taraftar çok önemli. Ama büyük bir parçanın parçasıdır seyirci neticede, hakim değildir. Hakim parçada değildir, hakim hiçbir zaman parçada olamaz zaten. Dolasıyla, fazla buna yönelik politika izlerseniz, ki Haldun Üstünel bu politikayı benimsemişti, verim alamazsınız neticede. Yönetimin de bu protestolardan etkilenmemesi lazım.

BİR ABRA KADABRA BEŞİNCİLİK BİR ABRA KADABRA ÜÇÜNCÜLÜK

Her Galatasaraylı tüzükte yer alan süredeki kıdeminı tamamladığında başkanlığa aday olabilir. Çok başkan çıkar, Galatasaray’da öyle çok korkunç bir manzara yok. Çok başarılı bir performansı bırakıp da ayrılma durumu sözkonusu değil herhalde. Siz çok başarılı bir icraat mı gördünüz Sayın Üstünel’de? Medyatik yakıştırmalar, sihirbaz, hokkabaz falan… Ben böyle bir şey görmedim. Bir abra kadabra, beşincilik, ikinci sene bir abra kadabra mabra kadabra daha, beşincilik…. Ama biz birincilik görmek istiyoruz sihirbazlıklarla. Ben iki senede bunu görüyorum. Burada uzun bir konu görmüyorum, kapatalım dosyayı bitsin!

DÜNYADA YERİ DOLMAYAN İNSANLAR MEZARLIKLARI DOLDURUYOR

Ben Haldun Üstünel’in Adnan Sezgin’in mevkisi için, Lütfi Arıboğan’la anlaştığına katiyen inanmıyorum. Çünkü Lütfi Arıboğan’ı çok yakından tanıyorum. Bu konunun konuşulmuş olduğundan da şüphe ediyorum. Bu konuda da bu kadar kesin konuşuyorum. Futbol insanlardan oluşan bir mekanizma. Adnan Sezgin’i, bunu yönetecek vasıfta görmüyorum. Belki Haldun Bey de aynı şeyi söylemiştir, belki başka şeyler söylemiştir, belki de kendisinin önüne geçtiği için kızmıştır. Ben bu işin dışındayım… Bu işin ufak ayrıntılarını iyi bilirim, insanın gözünden anlarım, gözümden de hiçbir şey kaçmaz. Ama şimdi Galatasaray yönetiliyor, bir başkanımız var, sezon başlarken pozitif bakmak lazım. Başkan şimdi başka yardımcı getirecek, onu desteklemek lazım. Fazla önemsememek lazım, neler geliyor gidiyor. Dünyada yeri doldurulamayan insanlar mezarlıkları dolduruyorlar.

BAYRAK TESLİM ZAMANLARI YAKLAŞTI

Hepimiz faniyiz, seçimle geliyoruz, bayrağı teslim ediyoruz. Bayrağı teslim etmemiz lazım. Bayrak teslim zamanları da yavaş yavaş yaklaşmıştır. Manzara bunu gösteriyor. Bir tane bayrak teslim edildi işte… Daha paylaşımcı, daha saydam olmak lazım. Bu kulüp çok sahipli bir müessesedir, herkesin laf söyleme hakkı vardır. “Oldu bitti” ile bu iş olmaz, açıklamak lazım, tartışmak lazım. Meşhur laf vardır; aklını kullanan insan akıllıdır, başkalarının aklını kullananlar daha akıllıdır… Bu bayrak tesliminden bahsederken, başkanı kast etmedim. Seçime girerken ekibinin zayıf olduğunu söylemiştim.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu