Gündem

Faruk Süren: Yiğit Şardan’ın bu işi temizlemesi zor

Galatasaray’ın efsane başkanlarından Faruk Süren, Başkan Yardımcısı Haldun Üstünel’in, Galatasaray Futbol A.Ş Yönetim Kurulu’ndaki görevinden istifasını şok sözlerle değerlendirdi. Ntv Spor Radyo’da yayınlanan Bülent Yüksel ile Sportif Görüş programına konuk olan Süren “bu iş alınganlıkla olmaz, alınganlık yapacaksan devamını da getireceksin!” ifadesini kullandı. Süren Asbaşkan Yiğit Şardan ile ilgili fatura iddiasını da yorumladı…

“BEN A.Ş’DE YOKUM DERNEKTE VARIM” NE DEMEK?

Faruk Süren Haldun Üstünel’in istifa kararını “Futbolun Adnan Sezgin’e devredilmesi yönetim kurulu çerçevesinde alınan bir karardır. Karardan alınıp, Futbol A.Ş’den istifa edenler de o yönetim kurulunun içindeler, karar müştereken alınıyor. Futbol A.Ş, futbol hadisesinin devamıdır. Yönetim kurulunda bulunan o kişinin, orada bulunma nedeni, futbolla uğraşmaksa A.Ş’den istifa ettikten sonra devamının gereğini de yapması lazım etik olarak. Ne demek “ben A.Ş’de yokum, dernekte varım”? Bunlar tutarsız şeyler! İşte Galatasaray’ın başarısızlığının baş sebeplerinden bir tanesi strateji noksanlığı, plan, disiplin noksanlığıdır. Ben profesyonel yönetici tercihimi Adnan Sezgin’den yana kullanmazdım ama Başkan kullanmış. Haldun Bey’in bu işi yapmaması lazım. Galatasaray Yöneticisi’nin Londra’da bir buçuk ay bulunup, futbolcu peşinde koşmaması lazım. Bu iş profesyonelle yapır. Alınganlık yapılmaz burada. Bu iş alınganlıkla yapılmaz! Alınganlık yapacaksan, devamını da getireceksin!” sözleriyle değerlendirirken, konuyu Yiğit Şardan’ın kendi şirketi üzerinden Galatasaray Kulübü’ne fatura kestiği iddiasına getirdi:

YİĞİT’İN BU İŞİ TEMİZLEMESİ ZOR

Yiğit Şardan fatura çıkarmış, kulübe verdiği hizmetten dolayı. Bunlar yanlış yansıtılıyor ve yanlış algılanıyor. Tabii ki bir hizmetin karşılığı ödenecek. Bu tür hizmetler Yiğit Bey’in uzmanlık alanına giriyorsa dahi bu çok konuşulur, çok dedikodu yapılır. İyi bir şey kötü algılanır ve öyle olduğu var sayılır. Çok dikkatli olmak lazım. “Yapmadım” dediyse yapmamıştır, ben Yiğit’e inanırım ama bunu temizlemek zor.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu