FutbolGündem

Fatih Terim; Mutluluğum da var, mutsuzluğum da!..

Fatih Terim; Mutluluğum da var, mutsuzluğum da!.. A Milli Futbol Takımımızın teknik direktörü Fatih Terim, Estonya maçı öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

A Milli Futbol Takımımızın teknik direktörü Fatih Terim ve futbolculardan Mehmet Topal Estonya maçı öncesinde basın mensuplarının karşısına geçti. Sporx.com’un haberine göre, basın mensuplarının soru yöneltmeye başlamasından önce Terim’e sadece Milli Takım ve Dünya Kupası hakkında soru sorulması istendi.

“Genellikle puan kayıplarından sonra insan gergin olabiliyor. Ama bu gerginlik içinde bile rakibimizi tebrik etmeyi ihmal etmiyoruz. Bu kez durumumuz daha değişik. Burada kaybedeceğimiz herhangi bir puanını telafisi yok. Aradaki en büyük fark bu. O nedenle sadece açıkçası bizim kazanmamız da yetmiyor ama bizim için önemli olan puan kaybetmemek. Değişen bir şey daha var, arada bir kamp yapmıştık o dönemde. Sonra gidip Norveç’i 2-1 yenmiştik. Değişen bir başka şey de Estonya’nın o günden bu yana ileriye gittiği.”

“BASKI ALTINDA OLAN TARAF BİZİZ”

“İbrenin kimden tarafa göründüğünü bilmiyorum ama kazanmamız gerektiğini biliyoruz. Bu atmosfesrde oynayan bir Türk Milli Takımı olacaktır. Türk milli Takımı da bir yerlere gelmek istiyorsa bu tip rakipleri geçmelidir, geçecektir. Burada bizim psikolojik durumumuz tabi Estonya ile aynı değil. Biz genel olarak baskı altında olan tarafız. Hiçbir baheneyi öne sürmeden çıkıp oynamalıyız, kazanmalıyız. Oyuncularımın da bu konsantrede olduğunu biliyorum. Ümit ediyorum Hollanda maçını Play-Off için final nitelğine getirebiliriz.”

“Tabi son maça bakarsak, Hollanda’yı neredeyse yenmek üzere olan bir Estonya’dan bahsediyoruz. Son dakikada penlatı ile beraberlik gelmişti. Dikkat etmemz gerek bir rakip olduğunu da söyleyebiliriz.”

“HAYATIM BOYUNCA BAHANELERİ KALDIRMAK İÇİN ÇALIŞTIK” 

“Ben o kadar çok sebebe ve baheneye sığınan bir nesilden geliyorum ki antrenörlüğümde de bu tip şeylerle çok uğraştık. Hayatım boyunca da bu bahaneleri kaldırmak için uğraştık. Yarın bugün belki de TFF fikstür çekerken 1. ve 2. maçlar diye denk gelecek. Derbiler hep olmalı. Derbiler her ülkenin bayram havası içinde beklediği olaylar. Sahada olanın sahada kaldığı derbi… Çocuklar olanları kendi arasında da halleder. Bunlar ufak tefek olmalıdır da.”

“Benim durumuma gelince zaten son maçlarda onların başındaydım. 2 takım ya da tek takım fark etmez. Bunun da oyuncular içn daha değişik bir atmosfer yarattığının düşünmüyorum.”

“KALBİNİZ TEMİZSE…”

“İyi bir insansanız, kalbiniz temizse ve işinizi iyi yapmak için uğraşıyorsanız, Allah size verir. Bugün bugün değilse yarın… Ama siz de gereğini yerine getirmeden olmaz. Ben de oyuncularıma gereğini yerine getirmemiz gerektiğini söylüyorum. Şuan nerdeyse herkes çok ümitli. Bu duruma geldik. Bunu devam ettiremek için de sahada çok iyi çalışmalı ve sahada bunu göstermeliyiz.”

“MUTLULUĞUM DA VAR, MUTSUZLUĞUM DA”

“Açıkçası bu dalgalanmalar milli takımlarda hep olacaktır. Milli takım oyuncusuyla takım oyuncusu fark ediyor. Bazen takımda oynayan sizde oynayamıyor, sizde oynayan takımda oynayamayabiliyor. Eylül’de oynadığımız maçlarda 3 arkadaşımız vardı, şuanda yok. Bu bizi istikrar açısından üzebilir. Avrupa’da çok takım olmasını isterim. Tek takımla temsil edilmektense 5 – 6 takımla temsil edilmeyi yeğlerim açıkçası. Oyuncularımızın durumu iyi. Oynamayan veya az süre alanlar ise burada bizim vasıtamızla o duruma gelecektir. O dengeyi sağlamaya çalışıyoruz. Mutluluğum da var mutsuzluğum da var ama şuanda Estonya maçını düşünüyorum.”

MEHMET TOPAL; HER ŞEYİN FARKINDAYIZ

“Takım olarak iyi durumdayız. Zorlu bir rakibe karşı oynayacağımızı biliyoruz. Her şeyin farkındayız. Yarın sahaya en iyi oyunumuzu yansıtıp, galip geleceğimizi umuyorum.”

“Biz kendi hatalarımızdan bu duruma kadar geldiğimizi düşünüyorum. Hocamızın gelişiyle çok iyi bir çıkış yakaladık. Bunu devam ettirmek istiyoruz. Hatanın telafisi olmayan maçlar bunlar. Umut ediyorum ki play off’lara katılıp Dünya Kupası’na gideceğiz.”

“Burada hepimiz kardeş gibiyiz, Bir sorun olduğunu düşünmüyorum takımda. Macaristan gerçekten çok güçlü bir ekibe karşı oynayacak. Dediğim gibi bizim için önemli olan iki maçımızı kazanmak. Sonra rakiplerimizin puan kaybetmesini bekleyeceğiz.”

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu