FutbolGündem

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman; Gücümüzün çok altında kaldık

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman; Gücümüzün çok altında kaldık…  Kocaman, ligin ilk yarısında güçlerinin çok altında kaldıklarını söyledi.

Antalya’da ikinci yarı hazırlıklarını sürdüren Fenerbahçe’de teknik direktör Aykut Kocaman, basın mensuplarıyla bir araya geldi. Aykut Kocaman, ligin ilk yarısından istifa süresine ve hedeflerine kadar bir çok konuda açıklamalarda bulundu.

Ligin ilk yarısı itibariyle güçlerinin çok altında kaldıklarını dile getiren Aykut Kocaman, “Zihinsel olarak bizi sıkıntıya sokan bir lig oldu. Biraz daha lige ağırlık vermek zorundayız.” dedi.

Kocaman, 3 kulvarda iddiaları olduğunu; ancak ligin ilk maçı olan Sanica Boru Elazığspor karşılaşmasının kendileri açısından çok önemli olduğunu kaydetti. Hedeflerinin Avrupa’da gruptan çıkmak, kupada gruplara kalmak, ligde de 1 maçlık averaj ya da 1 maçlık dezavantaz olduğunu anlatan Kocaman, “Lig tahminimde yanılgı oldu. 1 maçlık dezavantaj, 1 buçuk maç oldu. Ben aslında bunu beklemiyordum. Puan olarak hem bizim kalitemizin ve gücümüzün çok altında kaldık. Hem de Fenerbahçe’nin genel ortalamasının çok altında kaldık.” ifadelerini kullandı.

İkinci yarıda Süper Lig’e daha fazla yoğunlaşacaklarını anlatan Kocaman, “Lige daha fazla yoğunlaştığımız an da deplasmanlarda istediğimiz sonuçları alacağız. Deplasmanlar zor kolay değil. Bizim de handikaplarımız var. Dışsal handikaplar var. Bu konuya girmek istemiyorum. Ama tüm bunların üstesinden geleceğiz. Biraz daha lige yoğunlaşmaya ihtiyacımız var.” şeklinde konuştu.

Transfer konusunda da konuşan Aykut Kocaman, kafasında birçok isim olduğunu, belirledikleri birkaç tane de oyuncu olduğunu ifade etti.

17 maçın 16’sında galip geldikleri sene ile bu senenin farkının olup olmadığı şeklindeki bir soruya ise Kocaman şöyle konuştu; Yine aynısı bence olur. 2 sene önceki gibi geçmişte yaşamanın anlamı yok. Kasımpaşa maçından sonra takımın oyuna dönüşü iyiydi. Son 2 maça kadar, son iki maç dengeleri bozdu. Bir Antalya mağlubiyeti vardı, o da normal. Saracoğlu’da oynadığımız Borussia Mönchengladbach maçını saymıyorum.

Borussia Mönchengladbach maçı bizim tarihimizdeki en güzel maçlardan bir tanesi. Son maçımızda liderliğimiz garantiydi, gruptan çıkmamız garantiydi. Çok güzel bir maçtı. Skor hiç umurumda bile değildi. Antrenör bakışı açısından baktığı zaman o maç çok güzel bir test maçıydı bizim için. Kasımpaşa maçından Galatasaray maçına kadar son derece normalleşme yukarı doğru çıkma süreciydi takım açısından.

“ESKİŞEHİRSPOR MAÇINDA OYUNCULAR SAHAYA ÇIKMAMAYI DÜŞÜNDÜ”

Aykut Kocaman, 1 – 1 berabere kaldıkları Eskişehirspor maçında futbolcularının sahaya çıkmamayı düşündüğünü söyledi. Kocaman, Fenerbahçe’ye karşı çok net gözüken bir eylem olduğunu gördüklerini de belirterek, şunları söyledi:

“Sahaya çıkmamayı bile düşündüler. Eskişehirspor maçı bizim esas dalgalandığımız maçtı. Bize karşı bir eylem olduğunu görüyorsun. Zihinlerimizin sahadan saha dışına kaydığı bir maçtı, bizi olumsuz anlamda etkiledi. Bu dönemi Malatya maçıyla eşleştirmeyeceğiz. Bu dönemdeki takımın genel karakteristik yapısı yakaladığı andan itibaren arka arkaya çok sert maçları üst üste oynayabilecek oyuncu kalitesine sahip bir takım.

Yeni Malatya maçındaki takım (şampiyon olduğu dönem), bu takımın yanında skor üretme açısından daha nitelikli bir takımdı. Bu takım, o takımın yanında bu anlamda biraz sıkıntılı olabilir. Ama bu takım da o takıma göre daha yüksek bir irade koyaçak bir takım olarak gözüküyor. Bu ivmeyi yakalayıp tekerleği yürütüp hızlandırmamız gerekiyor. Bu kamp buna uygun olacak.”

“NE ELBİSE BENİ YÜCELTİR NE DE EŞOFMAN KÜÇÜLTÜR”

Sahaya çıktığı kıyafetlerle ilgili olarak da konuşan Kocaman, “İnsanların niteliği değil içeriği önemli, birisi elbiseyle tanımlar kendini birisi eşofmanla tanımlar. Benim eşofmanla çıkma nedenim Fenerium ürünleri taşıyorum. Fenerium ürünlerini taşımaktan gurur duyuyorum. Dışarıdaki soyunma odalarında oyuncularım arasında üzerimi çıkarmak istemediğim için deplasmanlarda takım elbise giyiyorum. Ne takım elbise yüceltiyor ne eşofmen küçültür. İnsanların beyni ve davranışları çok önemli. Yüzü gülüyor yüzü gülmüyor bu kadar pespaye şey olmaz. Kendi kendimizi küçültüyoruz.” ifadelerini kullandı.

Kocaman, son olarak Emenike ile ilgili bir soruya ise “Emenike’yi çok isterim; ama Emenike transferi zor.” cevabını verdi.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu