Fulya DosyasıFutbolGündem

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım; Korkmadan yaşayanlar bir gün ölür, korkanlar her gün!..

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım; Korkmadan yaşayanlar bir gün ölür, korkanlar her gün!.. Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Okan Üniversitesi 2012 spor ödülleri töreninde konuştu.

Yıldırım, “Önce birbirimizi sevelim. İkincisi, tribünlerde liderliği alın ve Türkiye’nin gelecekteki spor politikasını siz gençler belirleyin. Üçüncü söyleyeceğim şey, her zaman onurlu yaşayın ve doğru bildiklerinizi her zaman söyleyin. Çünkü korkmadan yaşayanlar bir gün ölür, korkanlar her gün ölür” dedi…

Üniversitenin Tuzla’da bulunan kampüsünde gerçekleştirilen törene, Okan Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Bekir Okan ve rektör Prof. Dr. Şule Kut’un yanı sıra Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşarı Doç. Dr. Basri Hakan Hakyemez, UEFA 1. Asbaşkanı ve FIFA İcra Kurulu Üyesi Şenes Erzik, Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, Türkiye Futbol Federasyonu Genel Sekreteri Prof. Dr. Emre Alkin, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Emir Sarıgül, FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır, Spor İl Müdürü Numan Güzey, Galatasaray Futbol Akademisi Koordinatörü Müfit Erkasap, ünlü sunucu ve spiker Halit Kıvanç ve ödüle layık görülen birçok isim katıldı.

”Yılın Onur Ödülü”ne layık görülen Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç törene katılamadı. Kılıç’ın ödülünü müsteşarı Hakyemez, Bekir Okan’ın elinden aldı. HTSpor’un haberine göre, Bakan Kılıç’ın yanı sıra UEFA 1. Asbaşkanı ve FIFA İcra Kurulu Üyesi Şenes Erzik ile geçen yıl olimpiyatlara en fazla sporcu gönderen kulüp olduğu için Fenerbahçe’ye ve ünlü sunucu ve spiker Haliç Kıvanç’a da ”Yılın Onur Ödülü” verildi.

Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören’in ”Yılın Spor Adamı Ödülü”ne layık görüldüğü organizasyonda, Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, ”Yılın Spor Yöneticisi Ödülü” aldı.

Yaklaşık 6 bin öğrencinin katıldığı anket sonucunda belirlenen ödüllerde, ”Yılın Spor Kulübü Ödülü” Galatasaray’a, ”Yılın Teknik Adamı Ödülü” Fatih Terim’e, ”Yılın Futbolcusu Ödülü” UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 7 golü bulunan Burak Yılmaz’a verildi.

”Yılın Takımı Ödülü” Fenerbahçe Kadın Voleybol Takımı’nın olurken, ”Yılın Hakemi Ödülü” Cüneyt Çakır’a verildi.

Törende dağıtılan diğer ödüller şöyle:

Yılın Sporcusu: Aslı Çakır Alptekin
Spora Hizmet Ödülü: Türk Hava Yolları
Yılın Spor Kanalı: Lig TV
Yılın Spor Programı: Yüzde 100 Futbol – NTV Spor
Yılın Spor Gazetesi: Fanatik
Yılın Spor Web Sitesi: Sporx
Yılın Spor Gazetecisi: Mehmet Demirkol – Fanatik Gazetesi
Yılın Spor Yorumcusu: Şansal Büyüka – Lig TV
Yılın Okanlı Sporcusu Özel Ödülü: Nazlı Çağla Dönertaş (Yelken)
Yılın Spor Programcısı: Fuat Akdağ – NTV Spor
Yılın Spor Organizasyonu: WTA İstanbul Tenis Turnuvası

Bu arada, Fenerbahçe Kulübü Genel Sekreteri Talat Yılmaz ve yönetim kurulu üyeleri Tahir Perek ile Turhan Şahin de törene katıldı. Fatih Terim ve Burak Yılmaz’ın ödüllerini Galatasaray Futbol Akademisi Koordinatörü Müfit Erkasap, törene katılamayan Yıldırım Demirören’in ödülünü de Emre Alkin aldı.

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım; Korkmadan yaşayanlar bir gün ölür, korkanlar her gün!..

Fenerbahçe Kulübü’ne verilen ”Sporda Yılın Onur Ödülü”nü alan Aziz Yıldırım, törende öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada tavsiyelerde bulundu. İki yıl önce üniversiteye yine ödül almak için geldiğini hatırlatan Yıldırım, öğrencilere birkaç tavsiyede bulunacağını belirterek, ”Burada Galatasaraylı, Fenerbahçeli, Beşiktaşlı her taraftardan arkadaşlar var. Önce birbirimizi sevelim. İkincisi, tribünlerde liderliği alın ve Türkiye’nin gelecekteki spor politikasını siz gençler belirleyin. Üçüncü söyleyeceğim şey, her zaman onurlu yaşayın ve doğru bildiklerinizi her zaman söyleyin. Çünkü korkmadan yaşayanlar bir gün ölür, korkanlar her gün ölür” diye konuştu.

Sarıgül: ”Şampiyonlar Ligi kupasını getireceğiz”

Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Emir Sarıgül, teknik direktörleri Fatih Terim’e verilen ödülü almak için Müfit Erkasap ile birlikte kürsüye çıktığında yaptığı açıklamada, UEFA Şampiyonlar Ligi Kupası sözü verdi.

Sarıgül, Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşarı Hakyemez’e yönelik yaptığı konuşmada, ”UEFA Kupası’nı ve Süper Kupa’yı Türkiye’ye getirmiş bir kulüp olarak hiç merak etmeyin, siz 2020’yi Türkiye’ye getirin biz de Şampiyonlar Ligi Kupası’nın bu salona getireceğiz inşallah” dedi.

FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır, Brezilya’da yapılacak Dünya Kupası’nda olmak için çok çalışacaklarını ve Türkiye’yi en iyi şekilde temsil edeceklerini ifade etti.

Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel ise yaptığı konuşmada, Türk basketbolunun, önemli başarılar elde eden branşlardan birisi olduğunu dile getirerek, ”Dünyada 6. sıraya kadar yükselmiş, bu sene 7. sırada olan Türk basketbolu, önümüzdeki yıllarda inşallah daha da ileriye gidecek” diye konuştu.

Tören salonunda bulunan Galatasaraylı taraftarlar kendi kulüplerine, teknik direktör ve futbolcularına verilen ödüllerde tezahüratlarla sarı-kırmızılılara destek verdi. Daha azınlıkta oldukları gözlenen Fenerbahçeli taraftarlar da Başkan Aziz Yıldırım’a sevgi gösterileri yaptı.

Öte yandan Şenes Erzik ve Aziz Yıldırım, sonunu beklemeden törenden ayrıldılar.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu