FutbolGündemŞike ÇetesiŞike DedikodularıŞike Dosyaları

Fenerbahçe’de Şampiyonlar Ligi harekatı!..

Fenerbahçe’de Şampiyonlar Ligi harekatı!..  Fenerbahçe Yönetimi, Şampiyonlar Ligine katılım için harekete geçti.

13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin verdiği yeniden yargılama kararı sonrası, sarı lacivertli yönetim UEFA’daki ceza dosyasını düşürmek ve tazminat talebi konusunda da girişimlere başlıyor. Ligtv’nin haberine göre, daha önce İsviçre Federal Mahkemesine 2010-2011 sezonunda Şampiyonlar Ligine katılımına konulan tedbirin kaldırılması ve UEFA’dan alınan 2 yıllık cezanın bu süreden mansup edilmesi konusunda dava açan sarı lacivertliler, yeniden yargılama kararı sonrası UEFA’nın verdiği ceza yargılamasının da yeniden yapılmasını talep edecekler.

Türkiye’de ortaya çıkan yeni kararın UEFA Cephesi açısından da yeni bir değerlendirme sebebi olduğu görüşünde olan Fenerbahçe Yönetimi, UEFA’nın İsviçre Federal Mahkemesi’nden çıkabilecek karar sonrası ağır tazminat davaları ile karşılaşmamak adına anlaşma yoluna gidebileceği kanaattinde.

Şampiyonlar Ligi’ne katılımın maddi manevi açıdan çok önemli olduğunu düşünen Fenerbahçe Yönetimi, bu gerçekleşirse transfer planlarını da gözden geçirebilecek.

Daha önce Başkan Aziz Yıldırım tarafından Diego Ribas’tan başka transfer yapılmayacağı açıklansa da, Devler Ligine katılım halinde yönetim ve teknik heyetin bu kararı yeniden masaya yatırabilecekleri gelen haberler arasında.

Şampiyonlar Ligi vizesi alınması halinde Fenerbahçe’nin Türkiye Ligi Şampiyonu olarak direk katılım sağlayacağından dolayı, kamp programlarında herhangi bir değişiklik olmayacak.

Öte yandan Salih Uçan’ın Roma’ya transeri konusunda İtalyan Kulubü ile görüşmelere başlandığını açıklayan Fenerbahçe Yönetimi’nin önce genç futbolcunun sözleşmesini uzattığı ortaya çıktı.

Salih’in önümüzdeki yıl biten kontratını 2019 a kadar uzatan Fenerbahçe Yönetimi, genç yıldızı iki yıllığına Roma’ya kiraladı. İlk yıl için İtalyan kulübünden 2 milyon euro alacak olan sarı lacivertlilerin, önümüzdeki yıl da kasasına 2 Milyon 250 bin euro girecek.

2 yıl sonunda İtalyanlar Salih’i kadrolarında tutmak isterlerse Fenerbahçe’ye 11 milyon euro satın alma bedeli ödeyecekler.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu