FutbolGündem

Fenerbahçe’den MHK Başkanı Zekeriya Alp’e çok sert cevap

Fenerbahçe’den MHK Başkanı Zekeriya Alp’e çok sert cevap… Fenerbahçe Kulübü resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada MHK Başkanı Zekeriya Alp’in açıklamalarına cevap verdi.

Fenerbahçe Kulübü, MHK Başkanı Zekeriya Alp’in geçtiğimiz günlerde yaşanan Meireles olayı ve Halis Özkahya’nın ağır eleştirilere maruz kalması ile ilgili yaptığı açıklamalara cevap verdi. Sporx.com’un haberine göre, sarı – lacivertli ekibin resmi internet sitesinden yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı;

Merkez Hakem Kurulu Başkanı Sayın Zekeriya Alp’in bir gazetede çıkan röportaj ve beyanları üzerine kulübümüz adına açıklama yapma zorunluluğu doğmuştur.

Öncelikle Zekeriya Alp tarafından bilinmesi gereken; MHK’nin görev ve yetkileri arasında Tahkim Kurulu kararlarını sorgulama ve değerlendirmenin bulunmadığıdır.

Aynı şekilde MHK’nin, müsabakalardaki olaylara, bizzat taraf olarak görüş bildirmek sırf “hakemini koruyan amir” görüntüsü yaratmak uğruna “yalana sahip çıkmak” gibi bir görevi de yoktur. Oyuncumuz Raul Meireles’in tükürmediği, en yetkili kurul tarafından tespit edilmişken üstelik bu kurul ile aynı çatı altında görev yapan MHK Başkanı tarafından yapılan bu açıklamalar “popülist tezahürden” öte bir anlam ifade etmemektedir.

Hakkında verilen beraat kararları; Cumhuriyet savcılarınca temyiz edilerek şike dosyası kapsamında cezalandırılması talep edilenler ile Türk futbolunu, kendi kazanımları uğruna manipüle etmek isteyenlere şirin gözükmek adına Türkiye Futbol Federasyonu’nun kurum ve kişilerinin saygınlığını zedelemek, görev ahlakına aykırı olmanın dışında; ‘hadsizliktir.’
Öte yandan kulübümüzün; “Hakem atamaları ile müsabakalarda görev yapacak hakemlerin belirlenmesi konusunda” herhangi bir yorumu ve değerlendirmesi bulunmazken, kendini Fenerbahçe Spor Kulübü’nün yerine koyarak yalan beyan ve açıklamalarda bulunmak, yakışık almamaktadır.

Kulübümüze dair MHK Başkanı tarafından yapılan bu asılsız ve kamuoyunu yanlış yönlendirmeye ilişkin açıklamalarla ilgili olarak uygulanacak yaptırımların takipçisi olacağımızın bilinmesini isteriz.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu