FutbolFutbolda ŞiddetGündemŞike ÇetesiŞike DedikodularıŞike Dosyaları

Fenerbahçe’den sert açıklama; TFF, Türk adaleti ve yargısıyla paralel olarak karar vermelidir

Fenerbahçe’den sert açıklama; Sarı-lacivertli yönetim, TFF’ye, “Aceleyle alınan karar telafisi olmayan sonuçlara yol açabilir. Ortaya çok büyük maddi-manevi tazminat davaları çıkabilir. TFF, Türk adaleti ve yargısıyla paralel olarak karar vermelidir” dedi.

Şike kararının verilmesine 48 saat kala TFF’nin yanı sıra Fenerbahçe cephesinden de olağanüstü gelişmeler yaşanıyor.  Hürriyet Gazetesi’nin haberine göre, Lig TV’de yayınlanan “Futbol Gündemi” programına katılan Fenerbahçe Başkan Vekili Nihat Özdemir ile Asbaşkan Ali Koç, 3 Temmuz’dan bu yana yaşadıklarını ve yarın yapılacak TFF Genel Kurulu sonrasında kulüp olarak izleyecekleri yol haritasını çizdiler.

Yarınki TFF Genel Kurulu öncesi, şikeyle ilgili kararı verecek olan yetkililere seslenen Başkan Vekili Nihat Özdemir, “O kararı alırken iyi düşünün. Aceleyle alınan karar telafisi olmayan sonuçlara yol açabilir. Yanlış bir karar alırlarsa tutuklu olan veya olmayanların da yargı süreçlerine etki eder. Ortaya çok büyük maddi-manevi tazminat davaları çıkabilir. Bu davalar sadece TFF’ye değil bu kararlarda imzası olanların da davalar açmasına neden olur. TFF, Türk adaleti ve yargısıyla paralel olarak karar verilmelidir” dedi.

34 maçın tamamında alnımız ak

Nihat Özdemir, şunları söyledi: “Geçen yılki 34 maçın tamamında sahaya intikal eden bir durumun olmadığı bilinmektedir. Biz kendimizi tamamen suçsuz kabul ettiğimiz halde medyanın belli bir kesiminde bu işte sadece F.Bahçe suçluymuş gibi bu 7 ayı geçirdik. Suçsuz çıkacağımıza inancımız tamdır. 34 maçın tamamında aldığımız puanları alnızımın akıyla aldık.

Bize göre cezalar play-off’a yetişmez

Fenerbahçe – Buca maçı.. İddianamede tek bir kelime yok. Ama Etik Kurulu bu maçla ilgili sorular soruyor. 93 kişi savunma yaparken, birçok kişi de şahit olacakken kim inceleyecek bunları… 4 Nisan’a kadar da yetişmesi gerekiyor. TFF Başkanı play-off maçları öncesi bazı cezalar uygulayacaklarını söyledi. Cezalara itiraz Tahkim Kurulu’na gidecek. Yetişeceğine inanmıyoruz.

Bu yolda Fenerbahçe tek değil

TFF ile bu konu da aykırı düşüyoruz. 14 Şubat’ta 1. duruşma var. Tutuklu olan ve olmayan arkadaşların savunmaları şubat ayının sonundan sonra verebilirler. Bunlar mart ayının neresine yetişeceğini merak ediyoruz. Burada Fenerbahçe tek değil. 8 takım, 93 kişi var. Bunlar nereye sığacak? Sığmadığı durumda acele karar verirlerse buradan doğru, adaletli bir karar çıkmaz.

58. madde aynı şekilde kalmalı

Sürecin TFF tarafından iyi yönetilmediğini savunan Ali Koç, “58. madde aynı şekilde kalmalı. Ancak adil yargılanmalıyız” dedi. Koç, şöyle devam etti: “Ligler zamanında başlayacaktı, kupa maçları da aynı şekildeydi. TFF yetkilerine rağmen UEFA söylemlerini karşımıza çıkarttı. 3 Temmuz’dan beri tutarsızlıklar yaşattı. Yaptığımız görüşmelerde aldığımız bilgiler değişti. Şu anda 58. madde aynı şekilde kalsın, bir sefere mahsus genel kurul kararı çıksın. Biz de ‘suçluysak cezamızı çekelim ama adil savunma yaparsak’ diyoruz. Bu davanın etki alanı büyük. Toplumda oluşturabileceği olumsuzluklar önemsenmedi. Bir basın yasağı olmalıydı. Türk futbolunun adı her yerde olumsuz şekilde duyulmasın.”

Arıboğan ve Helvacı sözünde dursun

Cornu gibi bir insanın bu ifadeyi geri çekmeye yetkisi yok. Avukatlarımızın evrakın geri çekilmesine mani oldu. Bu bizim en büyük tutanağımızdır. CAS’a güveniyoruz. Bahsettiğimzi kişiler “Biz Cornu’yu mahkemeye vereceğiz” dediler. 2 ay geçti, hala dava açma zahmetinde bulunmadılar mı? Helvacı ve Arıboğan’ın sözlerini yerine getirmesi gerekmektedir. Ben TFF Başkanı’nın yerinde olsam kimlerle yola devam ettiğimi gözden geçiririm…

Genel Kurul’a gidebiliriz

Genel Kurul var. Fenerbahçe olarak çıkacağız ve pozitif ve negatif yönleri açıklayacağız. Netice olarak bu önerge oylanacak. Kabul edilecek ya da edilmeyecek. Genel Kurul üyeleri bir karar vererek. Eğer ihtiyaç duyarsak Fenerbahçe’nin Genel Kurulu’na çağrı da bulunacağız. Bunu cumartesi günü de söyledik. İhtiyacımız olabilir dedik. Orada çıkacak karar yol haritamızı belli olur.

Bize savunma hakkı tanımadılar

Fenerbahçe Asbaşkanı Ali Koç, “TFF ile ters düşmemiz 24 Ağustos’taki Şampiyonlar Ligi kararıyla oldu. TFF bunun UEFA kararı olduğunu söylüyor ama öyle değil” dedi.

Şampiyonlar Ligi’ne F.Bahçe yerine Trabzonspor’un gönderilmesine bir anlam veremediklerini söyleyen Ali Koç, TFF’nin bu konuda yetersiz kaldığını savundu. Bu konuda İngiltere’den bir örnek veren Koç, “Terry’nin ırkçılık davası oldu. İngiltere Federasyonu karar almak için yargıyı bekledi. Savunma hakkımızı kullanamadan Şampiyonlar Ligi’nden men edildik” dedi. Koç, şöyle devam etti: “Bizim TFF ile ters düşmemiz 24 Ağustos’taki Şampiyonlar Ligi kararıyla oldu. Savunma hakkımızı kullanamadan men ettiler. Aynı gece Trabzonspor’un dahil edildiği haberi geldi. TFF bunun UEFA kararı olduğunu söylüyor. UEFA tarafından alındığını söylüyor. Peki burada TFF’nin kararı nerede?

UEFA işin içine sokuldu

Halka korku pompalanıyor. Nerede bir takımın hatasından dolayı UEFA, tüm ülkeyi ihraç ettiğini gördünüz. Neden kimse merak etmiyor? Biz biraz araştırdık, böyle bir örneği görmedik. 3 Temmuz sabahı başladı, tapeler okuduk, genelde F.Bahçe aleyhinde. TFF’nin en büyük hatası çok fazla canlı iletişim yapıldı. Programlara katılındı. Burada bazı söylemler oldu, zamanla da bunların pek çoğu gerçekleşmedi.

Lig TV’de yayınlanan “Futbol Gündemi” programına katılan F.Bahçe Başkan Vekili Nihat Özdemir ile Asbaşkan Ali Koç, yarınki genel kurul öncesi TFF’ye ve yetkililere seslendi. Yayın 1.5 saat sürdü.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu