FutbolGündem

Fenerbahçe’den Soma’lı çocuklara destek!..

Fenerbahçe’den Soma’lı çocuklara destek!.. Soma’da yaşanan maden faciasının ardından bölgeye yardımlar devam ediyor. Son olarak Fenerbahçe Kulübü, resmi internet sitesinden Somalı çocukların eğitim masraflarını üstlendiklerini açıkladı.

İcra Kurulu Başkanı Hasan Hakkı Yılmaz’ın oluşturulan burs havuzu ile ilk etapta 100 çocuğun 5 yıl süreyle eğitim masraflarının karşılanacağı belirtildi. Ntvspor’un haberine göre, Yılmaz’ın kulüp televizyonuna yaptığı açıklamada şöyle konuştu; Soma’da, bu büyük faciada hayatını kaybeden şehitlerimizi saygıyla anıyoruz. Tüm Soma Halkının, Türk Halkının başı sağ olsun. Tabii günler geçtikçe de acımızı daha da derinleşiyor, tarifi daha da zorlaşıyor.

Biz de Fenerbahçe Ailesi olarak Soma’ya katkıda bulunmak istiyoruz. Yönetim kurulumuz uzun uzun konuşmalar, uzun tartışmalar yaptı. Açık söylemek gerekirse, kısa vadeli nakdi yardımlar yerine, bizim istediğimiz daha uzun vadeli çözümlere ortak olmak ve uzun vadeli faydalarda bulunmak. Onun için Soma’da ailesini yitiren; babasını, ağabeyini yitiren çocuklarımızın eğitimini üstlenmeye karar verdik. Bir burs havuzu oluşturuyoruz ve bu burs havuzuyla buradaki çocuklarımızın eğitimine katkıda bulunacağız.

Burs havuzumuza ilk aşamada, sadece Yönetim Kurulu Üyelerimizin katkısıyla 100 tane çocuğun eğitimini üstleniyoruz; önümüzdeki 5 sene için. Tabii bu, bu kadarla da kalmayacak. Aynı zamanda Fenerium şirketimizin ürettiği tişörtler var. Bu tişörtleri satışa sunacağız. Soma anısına çıkan bu tişörtlerin gelirinin tamamını bu burs havuzuna aktarıyoruz. Diğer taraftan, Profesyonel Futbol Takımımızın yapacağı ilk hazırlık maçının tüm hasılatını yine bu burs havuzuna aktaracağız.

Bu rakamın çok daha büyük aşamalara geleceğini, yüzlerce çocukla ifade edileceğini düşünüyoruz. Taraftarlarımız da bundan uzak kalmak istemeyecek, onlar da muhakkak katkıda bulunmak, bunun bir parçası olmak isteyeceklerdir. Onların da nasıl katkıda bulanacaklarını en kısa zamanda detaylı bir şekilde açıklayacağız.

Acımız gerçekten çok büyük. Milletimizin başı sağ olsun. Umarım böyle kazalar, böyle facialar bir daha tekrarlanmasın. Eğitilen çocuklarımız, daha iyi eğitim gören çocuklarımız, böyle kazaların bir daha tekrarlanmasına müsaade etmesin.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu