FutbolGündem

Emre Belözoğlu; Herkes bizden direkt Dünya Kupası’na ve Avrupa Şampiyonası’na gitmemizi bekliyor

Fenerbahçe’nin milli futbolcusu Emre Belözoğlu, milli takımdan beklentinin ne olduğunu anlamadığını ve herkesin kendilerinden organizasyonlara direkt katılmalarını beklediğini söyledi.

Emre, FBTV’ye yaptığı açıklamada, başarının beklentilere bağlı olduğunu belirterek, ”Bizden beklenenin ne olduğunu net olarak anlamıyorum. Herkes bizden direkt Dünya Kupası’na ve Avrupa Şampiyonası’na gitmemizi bekliyor. Saha içinde elimizden geldiğince ülkemizi temsil etmeye çalışıyoruz” dedi.

Türk futbolunun yeni bir oluşum içinde olduğunu vurgulayanEmre Belözoğlu şöyle konuştu; Tecrübeli arkadaşların ve gençlerin karışımından oluşan bir milli takımımız var. Tecrübeli bir hocamız var. Popüler her meslekte olduğu gibi burada da beklentiler yüksek oluyor, bu doğal. Gönül isterdi ki bu gruptan direkt çıkalım ancak bir gerçek var ki Almanya bizden fizik ve mental anlamda daha iyi bir takım.

Daha güçlü oyunculara sahipler ve daha oturmuş bir takım. İlk Almanya maçından sonra 2. olarak gruptan çıkmayı hedeflemiştik ve bunu gerçekleştirdik, mutluyuz. Ancak şöyle bir bakış açısı var; sanki biz gruptan 2. olarak çıkarken hiçbir şey yapmadık, emek vermedik gibi bir hava var. Biz bunlara tabii ki üzülüyoruz.

Kendisinin 13 yıla yakın bir süredir A Milli Takıma hizmet ettiğine dikkati çeken Emre, ”Bu süreçte iyi oynadığımız, kötü oynadığımız dönemler oldu. Avrupa Şampiyonası’na gidip 3. olduğumuz, Dünya Kupası’na gidip 3. olduğumuz, elemelerde insanların ‘Çek bir Letonya’ deyip de Letonyalara elendiğimiz dönemler de oldu. Ancak futbolda o anki ortama ve kendi fiziğinize konsantre olup en iyisini vermeye çalıştığınız zaman, her takımla başa baş oynayabilirsiniz” diye konuştu.

Play-off’ta rakibin kim olduğunun önemli olmadığına vurgu yapan tecrübeli futbolcu, ”Avrupa Şampiyonası’na gitmek istiyoruz. Bu güç bizim takımımızda var. Yeter ki Türk halkının bize olan desteğini hissedelim” dedi.

Emre Belözoğlu; Fizik olarak eksiklerim var

Kendi durumuyla ilgili de bilgi veren Emre Belözoğlu, ”Fiziki olarak eksiklerim var. Yaklaşık 40 gündür idman ve maç yapmadım. Milli Takım’da hocam da sağ olsun güvendi ve beni sahaya sürdü. Tecrübemle bir şeyler yapmaya çalıştım. Bu haftadan itibaren Fenerbahçem için de oynamaya başlamak istiyorum” diye konuştu.

Geçen sezonun bitmesinin ardından yaşanan her şeyin kendilerini bu sezon için çok daha fazla motive ettiğini anlatanEmre Belözoğlu, ”Birbirine kenetlenen bir takımımız var. Oynayan arkadaşlarımızın hepsi ellerinden geleni yaptı. Bir takımın aslında nasıl olması gerektiğini, geçen sezon olduğu gibi, her zaman olduğu gibi, bütün Türkiye’ye bir kez daha gösterdik. Böyle büyük camiaların, büyük takımların isimler üzerine kurulu olmaması gerektiğini, herkese gösterdiler. Eksiklerimiz, sakatlarımız olmasına rağmen herkes üstüne düşeni yaptı. Takım arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

Emre, takım olarak 6. maçlarına çıkacaklarına dikkati çekerek, ”Ben de bu haftadan itibaren olmak üzere inşallah sezon sonuna kadar takımım için çalışmak, üstüme düşeni yapmak istiyorum. Çok iyi bir takımımız, mükemmel bir arkadaşlık ortamımız var. Bunun kıymetini bilip, taraftarlarımızın desteğiyle bütün camiamızın beklediği şampiyonluğu kazanmak için çalışacağız” diye konuştu.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu