FutbolGündemTransfer

Fenerbahçe’nin eski yöneticisi Hulusi Belgü; Hiç kimse boş argümanlar peşinde koşmasın!..

Fenerbahçe’nin eski yöneticisi Hulusi Belgü; Hiç kimse boş argümanlar peşinde koşmasın!.. Fenerbahçe’nin etkin isimlerinden, eski yönetim kurulu üyesi Hulusi Belgü, Radyospor’da Özgür Sancar’ın canlı yayın konuğu oldu ve sarı lacivertli kulüpte genel kurul olması durumunda başkan adayı olacağını söyledi.

Radyospor’un haberine göre, Karabükspor maçında Aziz Yılıdırım’a küfrettiği suçlamasıyla disiplin kuruluna sevk edilen ve 2 yıl üyelikten geçici men cezası alan Belgü, “Genel kurula bunu soracağız. Genel kurulda bu ceza kalkar. Aziz Yıldırım’ın cezası kesinleşirse, kulübümüz olağanüstü seçimli genel kurula gidecek bu durumda ben başkanlığa adayım” dedi.

Hiç kimse boş argümanlar peşinde koşmasın, UEFA ne gerektiriyorsa, sadece kanaate bağlı olarak kararını verir

Hulusi Belgü, “Fenerbahçe, daha önce Şampiyonlar Ligi’nde men edilmişti; bu nedenle hukukçu arkadaşlarım, UEFA Disiplin Kurulu’nun bu sefer Türkiye’deki mahkeme kararını bekleyerek kesin karar vereceğini düşünüyorlar; fakat diğer yandan baktığımızda UEFA kanaatle karar verme yetisine sahiptir. Dolayısıyla kanaatle karar verebilir. Hiç kimse kample teorisi yaratmasın. Türkiye’ye istemediler, bizi hakir görüyorlar demesin! Platini şöyle söz verdi, o yüzden Fenerbahçe CAS’tan çekildi demesin. Bunlar temelsiz argümanlar. UEFA hiçbir konuda çekince ortaya koymaz. Yapılması gereken ne ise onu yaparlar” şeklinde konuştu.

Süreç transferi ve yeni sezon planlamasını etkiler

Belgü, “Bu durum Fenerbahçe’nin transfer çalışmalarını mutlaka etkiler. Siz önemli gelecek vaaden futbolcuları getirmek konusunda ikna edici olmazsınız. Fenerbahçe ya da Beşiktaş, Avrupa Kupaları’na gidemeyecekleri için ikinci plana düşecekler. Dolayısıyla ceza kuruluna sevkedilmesi Fenerbahçe’nin transfer ve yeni sezon çalışmalarını yüzde yüz etkileyecek” dedi.

Aziz Yıldırım, sezon bitmeden Ersun Yanal’ı getirmeye karar verdi

Hulusi Belgü, “Teknik direktör meselesinde, sayın başkanın kararı Ersun Yanal’la ilgiliydi. Hatta sezon bitmeden önce Yıldırım, Ersun Yanal’ı takımın başına getirmeye karar vermişti. Ama diğer yönetici arkadaşlardan bazıları diğer alternatifleri değerlendirmek adına hızlı karar vermemek gerektiğini söyleyerek, bu konuda biraz daha beklenmesini sağladıklarını biliyorum. Ama Ersun Yanal’la anlaşılmış gibi gözüküyor. O da sabırsızlıkla bekliyor göreve başlamayı” diye konuştu.

Nihai amacım Fenerbahçe’ye başkan olmaktır

Belgü, “Aziz Yıldırım ve diğer yöneticilerin cezası kesinleşirse, Fenerbahçe’de mutlaka genel kurul olacak. Ben Fenerbahçe’ye başkan olmayı arzu ediyorum. Koşulların oluşması gerekir. Aziz Yıldırım, beni 2 seneliğine kulüpten ihraç etti. Fakat bu geçici ihracı genel kurula soracağız. Onların bu cezayı iptal etme ihtimali var. İlk genel kurulda bunuyapacağım. Bunu yaptıktan sonra seçme ve seçilme hakkımı kazanacağım. Bu durumda benim nihai amacım Fenerbahçe başkanlığıdır. Fenerbahçe’ye başkan olmak istiyorum.

Benim asıl arzum, Fenerbahçe’nin isminin lekelenmeden, yöneticilerin aklanarak bu süreçten çıkmasıdır. Diğer konular bunun yanında daha az öncelikli” dedi.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu