FutbolGündemSon Dakika

Fenerbahçe savunması Abdoulaye Ba’ya emanet

Abdoulaye Ba’nın sezon başından bu yana sergilediği üstün performans üzerine Portekizli hoca, “Sözleşmeyi uzatalım” dedi. Ba ise “Seve seve kalırım” yanıtını verdi.

F.Bahçe ‘de teknik direktör Vitor Pereira’dan sürpriz bir talep geldi. Portekizli teknik adam, yönetimden sezon başında Porto’dan kiralanan Abdoulaye Ba’nın tapusunun alınmasını istedi. Pereira hazırladığı raporda, gelecek sezon Avrupa Kupaları’nda başarılı olabilmek için geniş bir kadro istediğini Ba’nın da ne kadar iyi bir alternatif olduğunu bu sezon iyi bir şekilde gösterdiğini 3-4 milyon euro arasında bir rakamın Porto tarafından kabul edilmesi durumunda Ba’nın işinin bitirilmesini istedi. Portekizli teknik direktörün bu isteğini yönetim kuruluna sunmadan önce Ba ile özel bir görüşme yaptığı ve fikrini ona da ifade ettiği öğrenildi. Yeni sezonda takımda kalıp kalmayacağını soran hocasına Ba’nın, “Fenerbahçe beni çok etkiledi. Eğer kalmam istenirse seve seve kalırım. Çok daha iyi olacağımın sözünü veriyorum. Ancak şu anda tek düşüncem bu takıma yararlı olmak ve şampiyonluk ipini göğüslemek” dedi. Ba’nın olumlu tavır takınması hem Pereira’yı hem de yönetimi memnun etmiş durumda.

Savunma Ba ile güzel
F.Bahçe, Senegalli futbolcusu Abdoulaye Ba’nın forma giydiği maçlarda çok iyi bir performans sergiledi. Sarı-lacivertliler bu periyotta sadece G.Saray maçında Olcan’dan gol yedi. Ondan önce 506 dakika içinde kalesinde hiç gol görmedi. Oynadığı 7 maçta toplam 506 dakika forma giyen Ba’nın sahada kaldığı sürede sarı-lacivertliler, kalesini gole kapattı. Ba, bu 7 maçın 6’sında ilk 11 ‘de forma giydi.

Kaynak : Fotomaç

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu