FutbolGündem

Mosturoğlu: Şerefli 2.liklerden bahsedenlerin futbolu kirlettiği ortadadır

İçerik gizle
1 Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, Trabzonspor ile Beşiktaş kulüplerinin yapmış oldukları açıklamalara karşılık, 10 ay öncesinde Faruk Ilgaz Tesisleri ‘nde düzenlenen basın toplantısında söylediklerini yenileyerek yanıt verdi.

Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, Trabzonspor ile Beşiktaş kulüplerinin yapmış oldukları açıklamalara karşılık, 10 ay öncesinde Faruk Ilgaz Tesisleri ‘nde düzenlenen basın toplantısında söylediklerini yenileyerek yanıt verdi.

Şükrü Saracoğlu Stadı 1907 Tribünü ‘nde düzenlenen basın toplantısında Şekip Mosturoğlu ‘nun yanı sıra, yöneticiler Murat Özaydınlı, Vedat Olcay, Cihan Kamer, Ömer Temelli, Ünal Uzun, Yasemin Merçil, Divan Kurulu Başkanı Yüksel Günay da hazır bulundu.

Toplantıya Japonya ‘da gerçekleşen deprem üzerine Japon halkına, o ülkede yaşayan Türk vatandaşlarına yönelik taziye ile geçmiş olsun dilekleriyle başlayan Şekip Mosturoğlu, “Şampiyon olmak adına şaibe yapmakla, karşı takımların kalecilerini futbolcularını ayartmakla suçlanan, adeta her fırsatta futbol dünyasının derin devleti yakıştırması yapılan kulübümüz, başkanımız, yönetimimiz acaba son maçta futbolcuları ayartmayı şike yapmayı mı unutmuşlardır. Fenerbahçe bukez şaibe yapmayı unuttuğu için mi şampiyon olamamıştır. Yıllardan beri adeta her şampiyonluğumuzda bizleri hakemleri etki altında bırakmak, federasyonu kullanmak gibi son derece çirkin iddialarla itham edenleri bugün birkez daha lanetliyoruz” ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe ‘nin liderliğe yükseldiği itibaren Fenerbahçe düşmanlarının, futbol dünyasında yaratılmaya çalışılan Fenerbahçe düşmanlığının ne kadar çirkin birboyuta ulaşabileceğini hep beraber gördüklerini dile getiren Şekip Mosturoğlu, bundan utanç duyduklarını belirterek, şunları söyledi;

Biz şampiyon oluyorsak bunu gerçekten hak ettiğimiz, yöneticilerimizin gece gündüz demeden gösterdikleri özverili çalışmaları, futbolcularımızın sahada akıttıkları terleri, taraftarımızın Türkiye ’nin dörtbir yanında tribünlerde sesleri kısılıncaya kadar tezahürat yaparak takımlarına destek vermeleri ile kazanıyoruz.

Şekip Mosturoğlu; Fenerbahçe ’nin şampiyonlukları hak edilmiş ve bazı kendini bilmezler tarafından kirletilemez şampiyonluklardır

‘Fenerbahçe ’nin şampiyonlukları hak edilmiş, bazı kendini bilmezler tarafından kirletilemez şampiyonluklardır’ diyen Şekip Mosturoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü; Şimdi sormak istiyorum, Fenerbahçe şampiyon olsa lig kirli ancak Bursaspor şampiyon olduğu için temiz midir? Nasıl ayıp bu, nasıl ahlak yoksunluğudur?. Türkiye ’de futbol, bunları dillendirenler bunları savunanlar, bunlara inanarak prim verenler ile hiçbir yere varamaz.

Ne milli takımlarımız ne kulüp takımlarımız böyle kısır tartışmalar, yıpratma kampanyalarının yürütüldüğü ülkeden çıkarak uluslararası arenada kalıcı, istikrarlı başarılar elde edebilirler. Futbol ailesi içleri çürümüş insanları aralarından derhal temizlemelidir. Buzihniyet yok edilmezse Fenerbahçe Spor Kulübü biryıl şampiyonluk kupası kaybetmiş olabilir ama ülke futbolumuz tüm geleceğini kaybedebilir. Türk futbolu komplocu, iftiracılar eline bırakılamayacak kadar kıymetlidir, değerlidir.

Şekip Mosturoğlu, yukarıda yapmış olduğu açıklamaların aynısını 19 Mayıs 2010 tarihinde Faruk Ilgaz Tesisleri ‘nde düzenlenen basın toplantısında yaptığını hatırlatarak, “Değerli arkadaşlar bubölümü not almanıza gerek yok, Bukonuşmanın 19 Mayıs ’ta, lig şampiyonluğunu kaybettikten hemen sonra yaptığımız basın toplantısından birebir alındığını hatırlayacaksınız. Buaçıklamadaki kişi, kurumların isimlerini değiştirdiğimizde, geçen sezondan buyana değişen hiçbir şey olmadığı çok net şekilde görülecektir. Gelinen noktada artık senaryolar, komplo teorileri, kitleler tarafından da itibar görmemektedir” dedi.

Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu: Bugün şerefli 2.’liklerden bahsedenlerin futbolu kirlettiği ortadadır

Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, düzenlenen basın toplantısında Beşiktaş ‘a göndermede bulunarak, “Şerefli 2.’liklerden bahsedenlerin, o 2.’likleri, bize karşı alamadıklarını birkez daha hatırlatırız. Sayın Süleyman Seba ’ya ait “şerefli ikincilik” sözünün manevi anlamını da aşan “daha” şerefli ikincilikler kulübümüzün yakın tarihinde bulunmaktadır” dedi.

Şekip  Mosturoğlu, elde edilen ikinciliklerin camialarını derinden üzdüğünü kaydederek, sözlerini şöyle sürdürdü; Buikincilikler, camiamızı çok derinden üzmüş, travma yaşatmış olsa da, düzen içinde kulübümüzün ne denli temiz olduğunun da en açık göstergesidir.

İkinciliklerimiz, futbolun “derin abisinin” aslında kimler olduğunu, kimlerin futbolu kendi çıkarları için kirlettiğinin en açık göstergesidir. Kendilerini “temiz ligci” olarak isimlendirenlerin gerçek yüzünün ne olduğunu bugün herkes birkez daha görmüştür.

Şekip Mosturoğlu, Beşiktaş Kulübü eski başkanlarından Süleyman Seba ’yı referans gösterenlerin, bugün Süleyman Seba ’yı “Efsane başkan” yapan değerlerin, “son maçta düşen ya da şampiyon olan takımı belirlemek” ya da “Lig bizim kupa sizin” gibi değerler olmadığını anlamaları gerektiğini savundu.

Şekip Mosturoğlu; Düşüncesizce yapılan açıklamalar tarih boyunca peşinizi bırakmaz

Şekip Mosturoğlu, bazı talihsiz açıklamaların söylendiği anda yarattığı etkinin çok fevkinde olan etkilerini yıllarca sürdürebileciğini belirterek, “Kupa bizim, lig sizin’ söylemi bundan 2-3 sezon öncesine ait. Hayatın cilvesine bakın, busezon Beşiktaş ile Trabzonspor,  Ziraat Türkiye Kupası ’nda aynı gurupta yer aldı. Ne tesadüftür ki, Trabzonspor, Beşiktaş ’a yenildi, Beşiktaş ’ın kupada ilerleyişine izin verdi. Beşiktaş da Trabzonspor ’a yenildi. Trabzonspor ’un şampiyonluk iddiasını sürdürmesine olanak tanıdı. Biz de bugün sonuçlara bakarak, o söylemi hatırlayarak anlam mı çıkarmalıyız?” diye sordu.

‘Görüyor musunuz düşüncesizce söylenen söz tarih boyunca peşinizi bırakmıyor. İşte buyüzden hala Süleyman Seba ’yı size örnek olarak gösteriyoruz’ diyen Şekip Mosturoğlu şöyle devam etti; Her sezon benzer şekilde talihsiz açıklama yapmayı gelenek hale getiren Beşiktaş Kulübü; Trabzonspor ’un açıklamasını takiben açıklama yayınladı.

Açıklamada birbölüm, son derece çarpıcı geldi bizlere. Şöyle ki açıklamada, “TFF, Trabzonspor ile oynadığımız maçı berabere bitirmek için hakeme talimat verdi ama sonuç Trabzonspor ’un galibiyeti ile bitti. Yani biz oyunu bozduk” anlamına gelen ifadeler kullandı.

Şekip Mosturoğlu; Süleyman Seba gibi efsane bir başkanın nitelikleri sizlerde bulunmuyor

Beşiktaş Kulübü Yönetimi, çok net anlamı ihtiva eden açıklamanın sorumluluğunu da önceki talihsiz açıklamaları gibi tarih boyunca taşıyacaktır. Onun içindir ki asla Süleyman Seba gibi efsane başkanın nitelikleri sizlerde bulunmuyor. Onun içindir ki size kimse efsane demiyor.

Trabzonspor maçın hemen ardından, Beşiktaş Basın Sözcüsü Mete Düren, “Hakemlik durum yok, biz kendimize bakalım” diyen Beşiktaş Basın Sözcüsü Sayın Prof. Dr. Mete Düren ’in ardından, kulübün fırsatçı yaklaşımla kaleme aldığı internet açıklaması Beşiktaş Kulübü ’nün samimiyetinin, ciddiyetinin çok basit birşekilde dışa vurumudur.
Açıklamadan biz bilerek yenildik anlamı çıkmaz mı? Kamuoyu hangi açıklamaya inanmalıdır? Mete Düren ’in kendi açıklamasına mı? Mete Düren ’in imzasının da olduğu kulüp açıklamasına mı?”

Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu: Trabzonspor başkanı özür dileme makinesine döndü

Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, “Sayın Sadri Şener, son günlerde sürekli özür diliyor. Çok özür dilemek çok hata yapıldığına delalettir” dedi. Şekip Mosturoğlu, Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener ‘in son günlerde yaptığı açıklamalara da değinerek, “Sadri Şener, Kayserispor maçının ardından tribünlerden atılan yabancı madde kafasına isabet eden hakem Yunus Yıldırım ’dan özür diledi. Sayın Sadri Şener ’in özrü kabahatinden büyük mü bilemeyiz. Ancak benzer eylemlerde, Kulübümüz 2 maç seyircisiz, Gaziantepspor ise hükmen mağlubiyet ile 1 maç tarafsız saha cezası aldı. Trabzonspor ise yalnızca 1 maç saha kapatma cezası aldı” diye konuştu.

Şekip Mosturoğlu, “Sayın Sadri Şener, bugün şikayet ettiği futbol federasyonun, olay sebebiyle Trabzonspor ’a verdiği cezayı nasıl değerlendirmektedir?” sorusunu sorarak  sözlerine şöyle devam etti; Sayın Sadri Şener, değerlendirmesinin ardından belki TFF ’den de özür dileyecektir. Sayın Sadri Şener, Beşiktaş maçının ardından da Beşiktaş Kulübü ’nden özür diledi.

Sadri Şener, hocasının kafasına ayakkabı fırlatılan maçın ardından, “Şeref Tribünü ’nde itiş kalkış oldu. Sonra ben camia adına özür diledim. Şenol hocayı sakinleştirmeye çalıştık, sakinleşti soyunma odasına gitti. O da haklıydı. Beşiktaş ’a karşı 10 kişiyle galip gelmek kolay değil. Zoru başardı, sevinmesi doğaldır. Beşiktaş camiası bizim çok sevdiğimiz camiadır. Hatamız olduysa kusura bakmasınlar.

Şekip Mosturoğlu; Trabzonspor ‘un açıklamaları suç oluşturmaktadır
Şekip Mosturoğlu, Trabzonspor Kulübü ‘nden yapılan açıklamada yer alan, ‘Trabzonspor yönetimin kendi hakkını kendinin almaya muktedir olduğu, saha dışı yöntemlere başvurulacaksa yöntemlere de başvurulacağı’ ifadelerinin hem ceza hukukuna hem de futbol disiplin hukuku bakımından suç teşkil ettiğini söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti ‘nin hukuk devleti olduğunu kaydeden Şekip Mosturoğlu, “Kimse hukuk dışında hak arayamaz, hele hele hiç kimse kendi hakkını kendisi alamaz” dedi. Şekip Mosturoğlu, söz konusu açıklamada ‘inine çekilen’ ifadesinin medya için kullanıldığını iddia ederek, “İne neyin çekildiği herkesçe malumdur. Açıklamanın bukısmının muhatabı “medya” olduğuna göre, Sayın Sadri Şener, sanırım, bundan sonraki ilk fırsatta da medyadan özür dileyecektir” şeklinde konuştu.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu