FutbolGündemTransfer

Eskişehirsporlu Alper Potuk Fenerbahçe’de

Fenerbahçe, Eskişehirspor’un genç orta saha oyuncusu Alper Potuk’un transferini bitirdi.

Galatasaray ve Trabzonspor’un da talip olduğu Eskişehirspor’un genç oyuncusu, 5 milyon euroya sarı-lacivertlilerin devre arasındaki ilk transferi oldu.

Fenerbahçe daha önce 4 milyon euro ve Gökay ve Berk’in kiralık verilmesi karşılığında anlaştığı Eskişehirsporlu Alper Potuk’u Ersun Yanal’ın kiralık oyuncuları istememesi nedeniyle 5 milyon euroya transfer etti.

Eskişehirspor’un başına geçen Ersun Yanal, kiralık oyuncu istemediğini belirtince iki kulüp yeniden pazarlığa girişti. Alper’e Galatasaray ve Trabzonspor’un da talip olduğunu belirten Eskişehirspor’un pazarlığı kızıştırmasıyla yeniden başlayan görüşmeler sonucunda Alper Potuk 5 milyon euro karşılığında Fenerbahçeli oldu. Sarı-lacivertli kulüp bu transfer karşılığında Eskişehirspor’a futbolcu vermeyecek. Alper Potuk ile önümüzdeki günlerde sözleşme imzalanacağı belirtildi.

Alper Potuk; Artık bundan böyle Fenerbahçe’deyim

Transferle ilgili bir basın toplantısı düzenleyen Alper Potuk, Eskişehirspor Başkanı Halil Ünal ve taraftarlara teşekkür ederek “Tercihimi Fenerbahçe’den yana kullandım. Başkanımıza teşekkür ediyorum. Her yerde kendimi Eskişehirli Alper olarak temsil edeceğim. Ben bu teklifi kabul ettim. Bir saat önce görüşme bitti ve son noktayı koyduk. Artık bundan böyle Fenerbahçe’deyim. Eskişehirspor’da çok güzel günlerim geçti. Üzerimde emeği olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Eskişehirspor Başkanı Halil Ünal ise “Alper’in transferi konusunda birçok meseleyi değerlendirdik. Kendi talebi doğrultusunda, en büyük bonservis parasını kazandırarak gidiyor. Bu akşamdan itibaren resmen Fenerbahçeli oldu. Alper’in 5 milyon euroya Fenerbahçe’ye verdik. Beraber İstanbul’a gideceğiz. Kaç yıllık anlaşma yapılacağı ileride belli olacak” diye konuştu.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu