FutbolGündem

Fenerbahçe’ye Kayseri’de taşlı saldırı

Fenerbahçe’ye Kayseri’de taşlı saldırı… Süper Lig’de oynanan Kayserispor – Fenerbahçe maçı öncesinde sarı – lacivertli takımın otobüsüne yapılan taşlı saldırıyı kimlerin gerçekleştirdiği su yüzüne çıkıyor.

Hürriyet Gazetesi’nin haberine göre, maç öncesi çıkan olaylar, açılan şike pankartları ve otobüs taşlanmasının başrolünde Kayserililerle birlikte hareket edenlerin Trabzonsporluların olduğu Fenerbahçeliler tarafından iddia edildi. 61 plakanın dakikasında Kadir Has Stadı ‘Trabzon’ diye inledi. Ayrıca saldırıya uğrayan Fenerbahçe otobüsüne spreyle “TS” yazıldı. Olaylar sonrası gözaltına alınan 4 taraftar daha sonra serbest bırakıldı.

Kayseri’de taşkınlıklar maç saatinden önce bir grubun Fenerbahçe’nin kaldığı otele yürümek istemesiyle başladı. Yürüyüşe müdahale eden polis kalabalığa biber gazı ve copla müdahale etti. Çok sayıda vatandaş da gazdan etkilendi ve olaylara karışan bir Kayserispor taraftarı bıçak taşıdığı için gözaltına alındı.

Yürüyüşü engellenen grup Kadir Has Stadı önünde toplandı. Burada da taşkınlık yapmayı sürdüren taraftarlar, bilet kuyruğundaki Fenerbahçe taraftarına da taş attı. Ayrıca Fenerbahçe’yi taşıyan takım otobüsü taşlandı. Camlarına ve tavanına çok sayıda taş isabet eden otobüsün şoför mahallindeki camı da kırıldı. Şoförün başı yarıldı. Fenerbahçeli yöneticiler otoparkta otobüsün hasar tespitini yaptı.

Hasan Ali Kaldırım; Olayları çıkaranların üzerinde Trabzonspor ve Galatasaray formaları vardı

Fenerbahçeli Hasan Ali Kaldırım, yaşananlarda Kayserisporlular’ın rolünün olmadığını ileri sürdü. Genç futbolcu olayları çıkaranların üzerinde Trabzonspor ve Galatasaray formaları olduğunu ileri sürdü.

Maçta çok sayıda Trabzonspor taraftarının da Kayserispor tribünlerinde olduğu gözlendi. Dakikalar 61’i gösterdiğinde Trabzon’daki gibi sahaya konfetiler atılıp “Trabzon” tezahüratları yapıldı.

FB TV yayınında olayları çıkaranların Kayserisporlular olmadığı belirlendi. Sarı lacivertli taraftarlar da sosyal medyada Trabzon taraftar grubu üyelerinin attığı tweet’lere atıfta bulunup olayların bu kişilerce çıkarıldığını belirtti.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu