DünyaGündem

FIFA Başkanı Sepp Blatter’den Almanya’ya suçlama

FIFA Başkanı Sepp Blatter’den Almanya’ya suçlama… FİFA’da, 90’lı yıllarda yaşanan rüşvet skandalından haberdar olduğunu itiraf eden Sepp Blatter, Almanya’dan kendisine yöneltilen ağır eleştirilere kafaları karıştıran bir yanıt verdi.

Blatter’in, Almanya’nın 2006 Dünya Kupası’nı düzenleme hakkını satın aldığını ima etmesi, eleştirilerin dozunu bir kat daha artırdı. Ntvspor’un haberine göre, Havalange’ın ardından FİFA başkanlığına seçilen Sepp Blatter’in de, rüşvet skandalından haberdar olduğu söyleniyordu. Olayı örtbas etmeye çalışmakla suçlanan Blatter çok geçmeden, Havalange ve Texeira’nın para aldıklarını bildiğini doğruladı; ancak o dönemde, bu tür para alışverişlerinin rüşvet olarak algılanmadığının altını çizdi.

Blatter kendisini savunmak amacıyla; “2006 Dünya Kupası için, Almanya ile Güney Afrika Cumhuriyeti arasında oylama yapılıyordu. Oylamanın bitmesine dakikalar kala bir üye odadan çıktı ve geri dönmedi. Böylece durum 10-10 olacakken, Almanya 10’a 9 kazandı ve dünya kupasını düzenlemeye hak kazandı” deyince, Almanya ayağa kalktı.
Alman hükümeti ve basını, ülkenin, 2006 dünya kupasına ev sahipliği yapma hakkını oy satın olarak kazandığını ima eden Blatter’e ağır eleştiriler getirdi. Bunun üzerine Bild gazetesine bir mektup gönderen FİFA başkanı, yanlış anlaşıldığını savundu.

Almanya’nın ev sahipliği hakkını satın almadığından emin olduğunu vurgulayan Blatter; “Dünya kupasına ev sahipliği yapacak ülkelerin belirlenmesi sürecinde, her zaman bu tür kuşkular doğar. Bu, Almanya’nın ev sahipliği hakkını satın aldığı anlamına gelmez. Sadece bunu söylemek istemiştim. Komplo teorisi üretmek isteyen birileri mutlaka çıkacaktır ve FİFA bu tür komplo teorilerinden son dönemde çok zarar gördü” ifadelerini kullandı.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu