DünyaGündem

FIFA’dan Barcelona’ya 1 yıl transfer yasağı!..

FIFA’dan Barcelona’ya 1 yıl transfer yasağı!.. İspanyol devi Barcelona’ya büyük şok… FIFA Disiplin Komitesi, Barcelona’ya 1 yıl boyunca transfer yasağı ve 370 bin euro para cezası verdi.

Dünya futbolunun patronu FIFA, yaptığı ihlalden dolayı Barcelona’ya 1 yıl boyunca (2 transfer dönemi) transfer yasağı ve 370 bin euro para cezası verdi. Milliyet Gazetesi’nin haberine göre, FIFA Disiplin Komitesi’nin 18 yaşının altındaki 10 oyuncunun transferinde yaptığı usulsüzlük ve aynı zamanda başka oyuncularla ilgili farklı birçok ihlal nedeniyle Barça’ya ceza kestiği ifade edildi.

Kulüp bünyesine katılan bu futbolcuların 2009-2013 arasında Barcelona tarafından bazı futbol müsabakalarında oynatıldığı tespit edildi. Barcelona’nın FIFA’nın transfer talimatının 19. maddesini ihlal ettiği vurgulandı. Katalan ekibine koşulları düzeltmesi için 90 gün süre verildi.

İspanya Futbol Federasyonu’nunda aynı maddeyi ihlalden cezalandırıldığı ve yaklaşık 400 bin euro para cezasına çarptırıldığı açıklandı. Ayrıca federasyona bu durumu düzeltmesi için 1 yıl süre tanındı.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu